Războiul din Ucraina va reduce producția auto globală cu 5 milioane de vehicule în următorii doi ani

de Tiberiu Safta, Foto:Depositphotos.com
Joi, 17.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unor estimări realizate de S&P Global Mobility, producția de automobile va scădea cu 5 milioane de unități în următorii 2 ani, din cauza războiului din Ucraina și a crizei de semiconductori. Mai multe componente și resurse importante ca paladiu, platina și neonul, au devenit, deja, greu accesibile.

Industria auto a fost afectată puternic în ultimii doi ani de pandemia de coronavirus și de criza mondială de semiconductori. Din păcate însă, lucrurile nu vor reveni la normal prea curând, deoarece războiul din Ucraina tocmai a contribuit la adâncirea acestei crize.

Drept consecință, mai mulți producători au fost forțați să oprească temporar producția de mașini. În același timp, foarte mulți constructori și-au oprit toate activitățile în Rusia și s-au distanțat de această țară după declanșarea războiului.

Pe fondul acestor evenimente nefericite, producția de mașini va scădea cu 5 milioane de vehicule în următorii 2 ani, potrivit unor estimări realizate de S&P Global Mobility. Atât pentru anul 2022, cât și pentru anul următor, nivelul producției va scădea cu 2.6 milioane de mașini pe an. Astfel, vor fi produse circa 81.6 milioane de mașini în 2022, urmând ca numărul să crească la 88.5 milioane de mașini anul viitor.

Războiul din Ucraina a înrăutățit, deja, situația cu privire la aprovizionarea unor componente esențiale pentru mașini.

Multe piese și resurse importante precum: cabluri, neonul, paladiul și platina provin chiar din Ucraina și Rusia. Neonul este folosit pentru fabricarea semiconductorilor, iar platina este un element de bază folosit la catalizatoare, pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon.

Directorul executiv al companiei, Mark Fulthorpe, avertizează că situația se poate înrăutăți și mai mult decât arată estimările. În cel mai rău caz, vor fi produse cu 4 milioane de vehicule mai puține față de estimările actuale pentru fieacare an.

Recent, a apărut un nou val de COVID-19 în China, care a forțat producători ca Toyota, Volkswagen și Tesla să oprească temporar activitățile din mai multe uzine importante din acea țară.

via Automotive News

Comentarii (8)

  • Să fi atât de handicapat, încât să crezi că industria auto depinde de Ucraina este prea mult pentru oricine.iar dacă o m-ai spune și s&p este clar că totul a fost o minciună și până acum
    14 3
  • @Bda

    Lasa-l pe deținătorul adevărului, inexorabil, să vorbească, măcar el nu scrie " m-ai spune " .

    Producția va scădea pentru că mașinile vor fi tot mai scumpe, deci și vânzările, nu știu ce-a decis Oculta la Davos, dar acum este o certitudine că anumite planuri se amână, când în Europa repornesc termocentralele pe cărbuni, când la noi s-a reluat extragerea la două mine închise anul trecut, arată fix invers față de planurile inițiale, mă duce la concluzia că războiul n-a fost planuit la summit-urile ocultei mondiale, ci în capul lui Putin de mulți ani, oculta i-a dat niște " injectii ", dar ca un muscal kgb-ist, lipsit de inteligenta necesară, a muscat-o, iar acum vede că socoteala de la Kremlin nu se potrivește cu Ucraina . Bineînțeles, indiferent de deznodământ, totul face din planul lui Putin, " operațiunea" este în cărți, cu șefii spionajului arestați la domiciliu .
    6 7
  • Sper ca in fine USA/UK/Europa/Japonia si cine mai contează, sa se așeze odată la masa si sa-si refelieze corect tortul, izolând Rusia si China.
    După ce ai dormit 50 de ani si-ai pedalat in gol cu drepturile omului, independența energetica trebuie realizata repede, asta însemnând sacrificii mari pentru omul de rând, deci încă minim o generație de sacrificiu
    Nu petrolul de la OPEC si punga de gaz din Marea Neagra (eu bănuiesc ca este o ciocă povestea asta), înseamnă independenta energetica. Si nici termocentralele pe cărbune, ele funcționează cu amestec gaz metan + praf cărbune (este o soluție de criza)
    O sa fiu crucificat pe site, dar războiul din Ucraina va aduce si mai repede mașina electrica! La pachet cu industrii extrem de poluante (nu rahat CO2, chestii grele de tot) la noi in UE.
    Așa ca nepoții noștri se vor juca fericiți lângă micro-centrala atomica de cartier si la mare peisajul va fi 5 șezlonguri si-o eoliană, prosopul îl usuci pe o fotovoltaica.
    8 8
  • Vezi că paranoia este din ce în ce mai mare și la Kremlin, apar " trădători " peste tot, deci ar trebui să te simți măgulit, se întâmplă și la case mai mari, tu nu riști nimic, dar Putin îngroapă Rusia bine de tot, ceea ce în sinea ta nu-ți place ,dar încearcă să accepți și ce nu-ți place .
    2 8
  • După mine Rusia a rămas ca mentalitate tot in Evul Mediu. Putin este doar un nume, după umila mea părere sunt minim alți 100 de Putini, care așteaptă după colt, sa-l înlocuiască, unii poate chiar mai rai! Acum nici UE/USA nu sunt ușa de biserica, totuși au fost niște tratate care nu s-au respectat (din partea lor) si trebuie sa acceptam ca, nu suntem unicii pe lume care au înțeles cu adevărat mersul lucrurilor!
    Nu este vorba de risc, este vorba ca noi, oamenii simpli, plătim nota de plata. Țin sa-ti aduc aminte ca Primul Războii Mondial a fost din cauza ca s-au certat niște veri primari, al Doilea după o criza economica, nu au mai avut toți loc la masa, acum nu cred (sper) ca vrem sa repetam istoria (totuși întrunim condițiile meniului complet)!
    4 7
  • Dane, îmi cer scuze că ai ales să răspunzi la postarea mea.dar ce ai postat tu, chiar sunt aberații
    6 2
  • @Bda, războiul din Ucraina include și Rusia, ca piața, care nu este o mare piața mondială, dar mai mare decât a Ucrainei, deci poate crea ceva probleme în industria auto, dar stai că voi când vă referiți la acest razboi, excludeți Rusia, e război intern în Ucraina . Cum se face că antivaccinistii promovează acum teoriile Moscovei, cum se face că aceste conspirații nu le vedeți ? Vorbiți de Gates, dar de Wuhan nu vorbiți, de unde a pornit pandemia, e secret, de ce nu spui domnu' inexo de orașele din China care au intrat din nou în izolare, fix în acest moment ? Era prevazut la Davos, sau nu ?
    3 6
  • Eu cred că ești dement.ne spui de Davos,wuhan,gates.crezi că nu știm pe ce lume trăim? du-te dracu la doctor
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru