Recall inedit pentru Mercedes-Benz în SUA: un defect la sigla iluminată de pe grilă poate dezactiva direcția SUV-urilor GLE și GLS

de Daniel Popescu
Vineri, 23.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a anunțat un recall pentru aproape 13.000 de unități GLE și GLS în Statele Unite. Sistemul electric al siglei iluminate de pe grilă nu este montat corespunzător și poate dezactiva funcții cheie precum direcția.

Constructorii auto au început să dezvolte sigle iluminate pentru modele pentru ca acestea să fie mai ușor vizibile pe timp de noapte.

Iată însă că o funcție aparent banală poate genera numeroase probleme pentru producători, așa cum demonstrează acum și Mercedes-Benz.

Constructorul german a anunțat un recall pentru piața americană pentru 9.642 de unități GLE și 3.157 de unități GLS. În total, 12.799 de unități vor fi rechemate în Statele Unite din cauza unei probleme la sigla iluminată.

Mercedes-Benz explică faptul că unitățile vizate de recall au o problemă un unul dintre cablurile de iluminare. Aceeași conexiune pe cabluri este utilizată și de alte sisteme mult mai importante, printre care se numără direcția și farul de pe partea stângă a mașinii.

Într-o astfel de situație, nu numai că sigla nu este iluminată, dar direcția și farul de pe partea stângă nu mai funcționează, ceea ce poate conduce la accidente. Mercedes-Benz menționează însă că nu a înregistrat încă niciun accident dintr-un astfel de motiv.

Unitățile afectate au fost produse la uzina din Alabama între 8 decembrie 2018 și 6 februarie 2020.

Sigla iluminată este opțională, iar în Statele Unite prețul acestei funcții este de 500 de dolari.

Via Autoblog

Comentarii (8)

  • chinezul de serviciu
    Ce noroc pe noi ca Mercedes e facut numai cu soft german si doar cu mana fina a muncitorului american si fara implicarea jegosilor de chineji . Altfel cine stie ce se mai intampla? De exemplu directia ar fi functionat fara legatura cu beculetul din steluta, asa cum ar fi fost logic.
    15 14
  • Io nu inteleg cum se dezactiveaza directia de la o sigla iluminata,e fly-by-wire ca la avioane fara legatura mecanica sau ce?
    9 12
  • Cand esti preocupat de beculete... Dar cu siguranta sigla aia luminoasa a atras multi cu minte putina :)
    Acum as fi si eu curios: la ce ajuta soferul sigla aia luminoasa ??? Vede mai bine noaptea, e un fel de far in mijloc, sau ce naiba ? :)
    7 12
  • chinezul de serviciu
    Dupa cum ti-ai dat seama, functionarea acelui beculet ajuta la buna functionare a directiei Mercedesului.

    Dar cred ca mai bine ne-ar explica zarnesteanu, fan Mercedes. El stie cum e cu tehnologia asta germana.
    11 12
  • Asta ca sa inteleaga toata lumea importanta briz-brizurilor...
    12 10
  • O steluță din vârful bradului.
    Probabil, sigla luminată este pentru cei care de Crăciun nu reușesc să ajungă acasă în sânul familiei și trag pe dreapta se așează pe bordură și se bucură de steluța iluminată.
    Implicit se "dezactivează" direcția ca să se poată bucura de ea... ori conduce ori o admiră,
    nu există cale de mijloc .
    ;)
    7 12
  • Someone
    Numai hateri pe acilea,altceva nu puteti ba baeț?
    6 17
  • ptr 10:48
    Ba mai putem: Da' tu si neuronii tai mai puteti?!? Inteleg ca e mai greu cu apa calda, mai ales in capitala...
    Probabil ti s-a stins beculetzul si ai ramas fara directie.
    11 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru