Record intern stabilit de Renault: francezii au produs 3.3 milioane de motoare în 2015

de Mircea Meşter
Duminica, 10.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Uzina de motoare de la Mioveni a participat activ la stabilirea unui record all-time pentru Renault: 3.3 milioane de motoare produse de marca franceză în 2015.

E o săptămână bună pentru Renault și mai ales pentru motoarele produse de constructorul francez. După ce producătorul din Hexagon a anunțat că va reduce emisiile motoarelor sale Euro 6 începând cu jumătatea acestui an, rezultând așa-numitele motoare Euro 6b, o serie de statistici care au fost publicate recent arată că Renault și-a depășit clar în 2015 anteriorul record de producție la nivelul motoarelor.

Conform datelor oficiale publicate de Renault, marca franceză a asamblat anul trecut 3.3 milioane de motoare în cele 8 fabrici care se ocupă de producția specializată pe aceste subansamble ale mașinilor. Anteriorul record era realizat în 2014 și era de "doar" 2.7 milioane de unități.

Foarte interesant este faptul că Renault și Dacia au vândut anul trecut la nivel mondial 2.8 milioane de mașini, ceea ce înseamnă că Renault a produs 500.000 de motoare pentru partenerii de alianță Nissan și Infiniti, dar și pentru partenerii strategici Opel (în zona utilitară) și Mercedes-Benz, care folosește motorizările diesel dezvoltate de Renault pe modelele sale de segment compact.

Evident, uzina de motoare de la Mioveni a participat activ la stabilirea acestui record.

Alături de fabrica de lângă Pitești, Renault construiește motoare în siturile de producție din Cleon și Seine-Maritime (Franța), Valladolid (Spania), Bursa (Turcia), Curitiba (Brazilia), Wuhan (China) și Busan (Coreea de Sud).

Comentarii (2)

  • ce parere aveti de motorul 2.0 de pe 206cc?
    0 7
  • bravo Dacia!
    Sunt vreo 30 si ceva de fabrici din America de Sud pana in Asia-Pacific.. E bine daca Mioveni s-a facut remarcat.

    https://group.renault.com/en/our-company/locations/renault-locations/
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru