Red Bull Racing își dorește o mașină de serie, dezvoltată cu experiența dobândită în Formula 1

de Bogdan Mirică
Luni, 29.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull Racing cochetează cu ideea unei mașini de stradă care să beneficieze de tehnologia și experiența acumulată în Formula 1. Cei mai viabili parteneri sunt cei de la Infiniti.

După ce au lucrat alături de Infiniti la versiunea de performanță a modelului Q50 Eau Rouge, lansată anul trecut sub formă de concept, specialiștii Red Bull Racing și-au dorit propriul model de stradă.

A fost o ambiție pe care Christian Horner, actualul director al diviziei Red Bull de Formula 1, a afirmat-o încă din anul 2013, atunci când a început munca la proiectul Eau Rouge. Pe atunci, Horner declara că experiența acumulată în Formula 1, într-un sezon în care Red Bull își domina rivalii, trebuie transpusă pe un model de stradă.

Acum, la doi ani distanță, deși Red Bull nu mai are un parcurs atât de bun în Formula 1, Horner rămâne la aceeași idee. Într-un interviu acordat celor de la Autocar cu ocazia Festivalului de la Goodwood, Horner a declarat că încă se evaluează posibilitatea lansării unui automobil de serie.

Urmareste Automarket
În același timp se vehiculează că Adrian Newey, directorul tehnic al echipei, este deja implicat în desenarea noului model.
Horner a lăsat să se înțeleagă doar că o mașină de serie ar fi o moștenire pe care Adrian Newey își dorește să o lase.

Recent, însuși Newey a declarat că Red Bull Racing caută un partener cu experiență pentru a dezvolta acest proiect. Cel mai probabil, Red Bull va apela tot la Infiniti, constructorul cu care a colaborat anterior.

via autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru