Renault ar putea prezenta în iulie primul model modern de la Alpine, menit să devină rivalul lui Audi TT

de Sebastian Toma
Miercuri, 13.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Relansarea mărcii Alpine se apropie cu paşi repezi, compania franceză având deja pregătit de prezentare noul său model de serie, titrează Automotive News. Acesta va aborda segmentul lui Audi TT.

Esential 2.000 de unităţi pe an este recordul absolut de vânzări al mărcii Alpine.
1995 este anul în care Renault a decis să scoată din producţie modelele Alpine şi să oprească dezvoltarea de noutăţi.
Renault se pregăteşte să relanseze pe piaţă marca Alpine, constructorul francez programând prezentarea primului Alpine modern la Cursa de 24 de ore de la Le Mans, titrează Automotive News. Cu toate că oficialii Renault nu au confirmat şi nu au infirmat această posibilitate, primul Alpine modern de serie ar putea fi prezentat în faţa publicului în cadrul prestigiosului eveniment din lumea sporturilor cu motor, decizie justificată de veleităţile sportive ale acestuia. Directorii companiei de la Paris au planuri mari cu noul Alpine, modelul sportiv fiind gândit ca un competitor în segmentele în care fac legea Audi TT şi Porsche Boxster.

POVEŞTI AUTO: Alpine - diamantul din sertarele Renault

Dacă zvonurile privind noul model Alpine sunt adevărate, noul model al mărcii franţuzeşti va debvuta în data de 13 sau 14 iunie 2015.

Debutul comercial al acesteia va avea loc mai târziu, declaraţiile anterioare ale şefului mărcii Alpine, Bernard Olivier, plasând introducerea în producţie la finele anului 2016 şi debutul vânzărilor în 2017. La vremea respectivă, era vehiculată producţia în fabrica Renault din Dieppe, Franţa, iar modelul Alpine avea o configuraţie cu motor central şi o producţie de 3.000-5.000 de unităţi pe an, dar rămâne de văzut dacă modelul la care face referire şeful mărcii este şi cel care va fi prezentat la Le Mans.

Renault lanseaza gama Alpine în 2017 şi se aşteaptă să vândă 3.000 de unităţi pe an

Urmareste Automarket
Ultimul concept Alpine prezentat de Renault, exceptând modelul virtual realizat pentru jocul Gran Turismo, este A110-50.
Acesta din urmă a fost expus la cursa de Formula 1 de la Monaco din 2012. La vremea respectivă, Carlos Tavares, actualul CEO al PSA Peugeot-Citroen, era părintele spiritual şi principalul susţinător al acestui proiect, dar marca Alpine a rămas în planurile Renault şi după ce al doilea om ca importanţă în organizaţie a părăsit compania. Analiştii din industrie motivează decizia păstrării mărcii Alpine şi prin investiţia de 600 de milioane de euro în aceasta, sumă vehiculată de publicaţia franceză Challenges şi neconfirmată de oficialii Renault până în prezent.

Renault: "Viitorul Alpine nu va fi mai extrem decât Mazda MX-5"

Via Automotive News (înreg.)

Comentarii (1)

  • Peugeot un pas inapoi, Renault un pas inainte.

    http://www.automarket.ro/stiri/seful-peugeot-vom-renunta-la-rcz-si-la-alte-modele-de-nisa-62091.html
    8 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru