Renault Arkana va fi disponibil în Europa din 2021: SUV-ul coupe dezvoltat pentru Rusia va primi versiune RS Line și îmbunătățiri la interior

de Daniel Popescu
Marti, 29.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault va comercializa SUV-ul coupe Arkana și pe piața europeană începând din 2021, după ce inițial a fost dezvoltat doar pentru Rusia, potrivit unor informații neoficiale.

În primăvara acestui an, Renault a prezentat publicului un model complet nou, care a fost gândit însă în special pentru piața din Rusia.

SUV-ul coupe Renault Arkana este însă pe punctul de a debarca și pe continentul european, potrivit unor informații dezvăluite de publicația franceză Downshift, care îl citează în acest sens pe Ali Kassai Koupai, director de planificare în cadrul Grupului Renault.

Sursa citată afirmă că Renault Arkana va fi comercializat și în Europa începând din 2021, iar până atunci constructorul francez intenționează să introducă o serie de îmbunătățiri pentru SUV.

Comparativ cu versiunea dezvoltată pentru piața din Rusia, Arkana pentru Europa va avea inclusiv o versiune RS Line cu elemente de design specifice. În plus, o altă noutate va fi poziționarea mai sus a consolei centrale pentru o mai bună aderență și un acces mai facil la funcțiile ecranului.

Cel mai probabil, Arkana va împrumuta o parte dintre motorizările introduse recent pe noua generație Renault Captur, care a fost prezentată tot în vara acestui an.

Potrivit datelor oficiale valabile pentru varianta din Rusia, Renault Arkana are o lungime de 4543 mm, o lățime de 1820 mm și o înălțime de 1567 mm.

Alte date interesante sunt garda la sol de 208 milimetri, în timp ce unghiul de atac este de 18 grade, iar unghiul de degajare de 25 de grade.

La interior, SUV-ul coupe este echipat cu un ecran touch cu diagonală de 8 inch și sistemul multimedia Easy-Link care oferă suport pentru Android Auto și Apple CarPlay, în timp ce volumul portbagajului este de 508 litri și poate fi extins la 1.333 de litri prin rabatarea scaunelor de pe puntea spate.

Nu în ultimul rând, Renault anunțase doar o versiune de motorizare pentru Arkana, cu o unitate pe benzină TCe de 1.33 litri dezvoltată în parteneriat cu Daimler care generează 150 de cai putere și un cuplu maxim de 250 Nm.

Via Downshift

Comentarii (5)

  • Anonim
    Modelul de pe piata din Rusia este un Logan la interior pe afara ceva gen BMW X 4 . La interior trebuie sa modifice muuulte ca sa poata sa il vanda pe pietele vest europene .
    8 5
  • Da, pe dedesubt e de fapt Duster. Iar la interior, are bordul lui Duster pentru Ucraina (cam la fel, dar cu guri de ventilație diferite). Asta ca să țină prețul jos. Și dacă îl targetează ca alternativă ieftină la un SUV Coupe sau chiar sub sigla Dacia (de ce nu?), atunci nu are de ce să schimbe multe și va vinde și bine.
    6 0
  • "poziționarea mai sus a consolei centrale pentru o mai bună aderență"

    am inteles, aderenta la.... ochi
    5 0
  • @Anonim
    Asa zici... Logan la interior si ca trebuie sa modifice muulte la interior sa-l poata sa-l vanda in vest. Nu tin neaparat sa te contrazic, dar interiorul este de la ultimul Duster (cu ceva schimbari la gurile de ventilatie), model care se vinde foooarte bine in vest... Ce mai, unii va pricepeti de nu mai puteti...
    8 1
  • Anonim
    Haide sa iti zic eu cum sta treaba . Masina asta va fi vanduta sub sigla Renault deci alta mancare de peste decat Dacia . Clientii vestici ai marcii Renault au alte asteptari de la o masina nu cumpara sigla Renault cu interior de Duster . La interior arata ca pentru piata din Rusia nu poti da asa ceva in vest .
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru