Renault: “Efectele crizei de semiconductori vor fi resimțite până în 2022”

de Paul Cosma
Vineri, 09.07.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șeful grupului Renault a avertizat că efectele crizei globale de aprovizionare cu semiconductori se vor resimţi până anul viitor, un avertisment care nu este unul de bun augur pentru revenirea producţiei de automobile.

O serie de importanţi furnizori au prevenit Renault că deficitul de aprovizionare cu cipuri “este o problemă structurală care va exista şi în 2022,” a declarat Luca de Meo cu prilejul unei audieri în parlamentul francez. “Va exista tensiune în sistem şi în cazul în care capacitatea de producţie se va îmbunătăţi,", a adăugat CEO-ul Renault.

Mulți constructori se așteptau ca problemele în aprovizionarea cu semiconductori să atingă un nivel maxim în trimestrul al doilea al acestui an, însă acestea vor continua să afecteze producţia de automobile pentru o perioadă mai lungă de timp.

“Am reuşit să facem faţă situaţiei în primul semestru dar, desigur, am pierdut volume de producţie,” a spus de Meo.

Acest deficit în aprovizionarea cu cipuri, care afectează producătorii auto din întreaga lume, este rezultatul unei combinaţii de factori. Constructorii de automobile au închis uzinele timp de două luni în timpul pandemiei de COVID-19 de anul trecut şi au anulat comenzile de cipuri.

În paralel, însă, cererea de cipuri a crescut în industria echipamentelor electronice, în condiţiile în care oamenii au fost obligaţi să stea acasă, ceea ce a condus la creşterea vânzărilor de laptopuri şi console de jocuri video.

Acum producătorii de automobile trebuie să concureze pentru cipuri cu producătorii de electronice.

Via economica.net

Comentarii (3)

  • Avand in vedere ca romanii cumpara SH in proportie de 75%, nu e nicio problema.
    3 10
  • @mihai
    sh e ok daca e in mintile lui. nu putem sa aruncam toate masinile dupa 3-5 ani, nu e sustenabil.

    pe vremuri tineai masina 20 de ani minim si planeta era mult mai sanatoasa.
    5 0
  • @19.29... mașinile de care vorbești devin disponibile doar după ce străinul își cumpara una noua... ca nu e fraier s o vândă înainte... dar na... trebuie sa ne dam și noi inteligenți
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru