Renault își propune dublarea vânzărilor de mașini electrice și hibride în 2021

de Paul Cosma
Joi, 18.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Obiectivul Renault pentru 2021 este ca vânzările de mașini electrice și hibride să se dubleze și să atingă borna de 350.000 de unități, potrivit unor surse citate de Reuters.

Electrificarea este cuvântul de ordine pentru cei mai mulți producători auto, care caută să se poziționeze cât mai bine pe segmentul vehiculelor cu emisii reduse. 

După ce brandul VW a anunțat că vrea să vândă de două ori mai multe mașini electrice și hibride în 2021, informații similare vin și din partea Renault, dar momentan pe surse. 

Potrivit agenției de presă Reuters, obiectivul francezilor pentru acest an este dublarea vânzărilor de mașini electrificate, până la borna de 350.000 de unități. 

Deocamdată, informațiile neoficiale nu au fost confirmate de reprezentanții Renault, care au refuzat să comenteze pe marginea subiectului. 

Francezii și-au atins anul trecut țintele europene de emisii (autoturisme și vehicule utilitare ușoare), fiind lideri pe segmentul vehiculelor electrice în Europa.

Renault se așteaptă la un 2021 dificil, după ce în 2020 a raportat pierderi de 8 miliarde de euro la nivel de grup.

Via Reuters

Comentarii (8)

  • inexorabil
    Genul de titluri/articole anume programate să te tâmpească straşnic la creieri…

    Care după care este tras la indigo: obiectivul lui Renault sau obiectivul lui VW? Dar mă întreb altceva: ce-i cu beţia asta nestăvilită de e-planificări “exacte” ? Socialiştii clasici păreau copii de mingi pe lângă cotcodăceala asta senin delirantă de astăzi.

    În definitiv, pare un fel de ejaculare precoce – pur şi simplu e-freneticii nu mai au răbdare…forţează punctul culminant, astfel că vorbele le-au luat-o la galop, lăsând faptele într-un nor de fum (nu de la Diesel :D).
    15 9
  • Renault sa-si propuna diminuarea pierderilor, apoi sa renunte la stralucita idee de a scumpi cu 30% noile modele, ca se vor afunda si mai tare doar cu declaratii.
    13 3
  • Al Bundy
    De la a-și propune până la a realiza, e cale extrem de lungă!!! Până una alta, nu se mai vând nici mașinile clasice, din cauza pandemiei si a instabilității accentuate a mediului economic. Văzusem la TV zilele astea cat de optimiști sunt analiștii economici si cei din guvern cu privire la creșterea economică. Se minte foarte mult!
    5 2
  • Poate ca anul asta ar tb sa iasa cu un model electric serios, echivalentul lui Ariya si concurent pentru ID, Ioniq, etc
    10 3
  • Așteaptă să dezvolte Nissan unul
    7 6
  • Îi respect pe cei de la reno.dar nu știau ce sunt suv- urile sau electricele . în 94 Samsung băgase 1miliard de $ într-o fabrică.visau că vor ajunge Nr.1 într-un deceniu.in 97 a venit criza din Asia .ei și Daewoo au ajuns pe mâna unor măcelari
    9 3
  • Al Bundy
    Rog redacția AM să spună de ce mi-a șters cele două comentarii, unul de la acest articol iar celălalt de la noul Peugeot 308...
    Cumva cei de la Renault îi plătesc să afișeze doar comentariile care le convin??
    8 1
  • Edikkk
    La fel....cum toate maşinile trebuie minim să fie micro hibrid ca să treacă de noile norme


    A zice că vom face electrice sau hibride... e tâmp.... e cam şi cum ar zice.... vom face maşini


    Bine că nu fac cârnaţi.
    2 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru