Renault lansează ElectriCity, polul industrial prin care vrea să producă 400.000 de mașini electrice pe an

de Paul Cosma
Joi, 10.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Renault a anunțat lansarea Renault ElectriCity, un nou pol industrial care reunește trei fabrici din nordul Franței. Obiectivul este o producție anuală de 400.000 de mașini electrice pe an.

După informațiile neoficiale apărute în urmă cu o săptămână, Renault a confirmat acum proiectul privind crearea unui hub de producție pentru mașini electrice în Franța. 

Grupul și sindicatele au semnat un acord privind înființarea Renault ElectriCity, noua entitate juridică care reunește locațiile din nordul Franței: Douai, Maubeuge și Ruitz. 

Prin crearea acestei entități unice, Renault Group își propune să facă din aceste uzine cea mai competitivă și mai eficientă unitate de producție pentru vehicule electrice din Europa, cu 400.000 de vehicule produse pe an până în 2025. 

Pentru a sprijini acest proiect industrial, Renault intenționează să creeze 700 de locuri de muncă permanente între 2022 și sfârșitul anului 2024, cu 350 de angajări pe situl Maubeuge și 350 de angajări împărțite între siturile Douai și Ruitz. 

Începând cu 2021, uzina din Douai va produce primul său vehicul electric, Mégane E-Vision, pe noua platformă modulară CMF-EV a Alianței.

Pe aceeași platformă industrială, Douai va primi un vehicul nou din segmentul C. 

Uzina din Maubeuge produce Kangoo și Kangoo Van pentru Renault și partenerii săi Mercedes și Nissan și din 2022 va produce Noul Kangoo E-Tech Electric. În plus, uzinei i se vor atribui alte variante ale lui Kangoo.  

Via Renault

Comentarii (3)

  • Dănuț Alin Niță
    Si la Mioveni producția de motoare termice ?????????
    7 6
  • Liță
    mai bine asa măi trollache.
    3 3
  • 400k masini inseamna 200k tone de baterii care inseamna vreo 100k tone materii prime exotice.

    eco-Succesuri!
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru