Renault-Nissan anunță debutul noului sistem de conectivitate dezvoltat cu Microsoft: Clio și Leaf îl vor primi în acest an

de Daniel Popescu
Miercuri, 20.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault Clio și Nissan Leaf vor fi primele modele ale Alianței Renault-Nissan care vor utiliza noul sistem de conectivitate dezvoltat împreună cu Microsoft, care va oferi acces permanent la internet și servicii de navigație extinse.

Alianța Renault-Nissan a anunțat miercuri primele detalii despre debutul noului sistem de conectivitate dezvoltat împreună cu Microsoft ca urmare a unui parteneriat care a început cu trei ani în urmă.

Astfel, noul sistem de conectivitate va fi disponibil începând din acest an pe noua generație Renault Clio și pe modelul electric Nissan Leaf, înainte de a fi extins pe 90% dintre noile lansări ale Alianței până în 2022.

Noul sistem de conectivitate se numește Alliance Intelligent Cloud și va oferi șoferilor un sistem de navigație cu informații în timp real despre condițiile din trafic și cele mai apropiate puncte de interes, inclusiv despre stații de alimentare cu carburant, stații de încărcare electrice sau localuri și cafenele. În viitor, este posibil ca sistemul să includă asistentul vocal Cortana sau suita de aplicații Office 365, ambele dezvoltate de Microsoft.

Sistemul de conectivitate oferă acces permanent la internet, actualizări software și diverse servicii de infotainment, pe lângă furnizarea unor diagnostice în timp real pentru diverse defecțiuni tehnice.

Pe de altă parte, noul sistem de conectivitate va oferi constructorilor auto informații esențiale despre gradul de uzură al componentelor mașinii, ceea ce va permite software-ului să anticipeze mai precis când este nevoie de următoarea vizită în service.

În plus, sistemul va transmite constructorilor date despre stilul de condus al șoferilor, iar acestea vor fi utilizate pentru îmbunătățirea sistemelor autonome de condus.

Sistemul de conectivitate Alliance Intelligent Cloud este dezvoltat pe platforma Microsoft Azure, un serviciu de cloud-computing care permite rularea de aplicații și servicii prin intermediului centrelor de date Microsoft. Microsoft colaborează în această direcție și cu constructori precum Volvo și BMW.

În paralel, Alianța Renault-Nissan a anunțat anterior că va integra servicii Google începând din 2021, printre care și Google Maps, Google Assistant și Google Play Store.

Via Renault-Nissan, Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru