Renault și chinezii de la Envision vor construi o fabrică de baterii de două miliarde de euro în Franța

de Paul Cosma
Luni, 28.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul chinez Envision vrea să investească două miliarde de euro pentru a construi o fabrică de baterii în nordul Franţei, acolo unde vor fi produse bateriile pentru mașinile electrice din gama Renault, potrivit unui anunț făcut de francezi.

Renault a dezvăluit două parteneriate în cadrul strategiei sale privind dezvoltarea și producția de baterii pentru mașini electrice pe teritoriul Franței. Constructorul a semnat acorduri cu Envision AESC (China) și Verkor (Franța). 

Un comunicat oficial arată că Envision va investi două miliarde de euro într-o uzină de baterii la Douai, în timp ce Renault va cumpăra 20% din acțiunile Verkor, companie ce dezvoltă baterii de “înaltă performanță” pentru mașini electrice. 

Firma Envision AESC, subsidiara specializată pe baterii a grupului chinez Envision, intenţionează ca în 2024 să ajungă la o capacitate de producţie a bateriilor de 9 GWh, pentru ca în 2030 să ajungă la o capacitate de 24 de GWh pentru a echipa viitorul model Renault 5. Compania a promis că va crea 2.500 de locuri de muncă la viitoarea uzină din Franţa până la finele deceniului. 

Via economica.net

Comentarii (3)

  • Seriff
    Cand am citit Renault si chinezii am inchis instant
    7 8
  • Edikkk
    Relocarea producţiei pentru a garanta lanţurile de aprovizionare

    Bravo Renault
    5 6
  • @Seriff
    Cum ai inchis instant daca ai comentat?
    :))))
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru