Renault și Nissan vor să folosească aceeași tehnologie a bateriilor pentru mașinile electrice

de Paul Cosma
Miercuri, 12.05.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault și Nissan poartă discuții privind o colaborare care să ducă la scăderea costurilor prin folosirea unei tehnologii comune pentru bateriile mașinilor electrice, potrivit declarațiilor făcute de șeful producătorului francez.

Bateriile reprezintă un aspect costisitor în dezvoltarea actuală a mașinilor electrice, motiv pentru care cei mai mulți constructori auto vor să-și accelereze investițiile în acest sens. 

Mulți producători auto apelează în prezent la furnizori asiatici de baterii, însă sunt și companii care își doresc mai multă independență în viitor. 

Șeful Renault, Luca de Meo, a vorbit într-o conferință despre planurile companiei franceze și ale partenerilor de la Nissan pentru a găsi o soluție convenabilă la problema bateriilor. 

“Dacă vom reuși să avem o sinergie în cazul bateriilor, alianța noastră va fi probabil prima care va vinde un milion de mașini electrice cu aceeași tehnologie a celulelor,” a spus de Meo. 

Potrivit acestuia, Renault și Nissan colaborează în prezent pentru “a pune lucrurile la comun” în mai multe aspecte de business, printre care și bateriile pentru mașini electrice

Via Reuters

Comentarii (5)

  • Edikkk
    Vai de capul lor, cică sunt un grup dar nu se înţeleg între ei

    Până şi în Stellantis se înteleg între ei mai bine şi sunt mai mulţi.
    8 4
  • Sezi bland.....Stellantis inca e in "luna de miere". Sa mai avem rabdare macar 1 an. Au fost o sumedenie de aliante de-a lungul istoriei care s-au terminat urat. Iar "concubinajul" franco-nipon de la inceput a fost cu nabadai, in ciuda faptului ca Nissan a avut numai de castigat. Dar ca si romanilor rupti in coor si niponilor nu le place cand sunt scosi cu forta din buda. Cica isi pierd independenta si mandria nationala.
    12 3
  • oricum ar fi
    un gunoi de tehnologie pe niste gunoaie de masini ale unor firme de gunoi ca sa nu zic mai urat.
    11 18
  • @oricum
    Bine ca nu ai zis mai urat :))
    2 3
  • Seriff
    @oricum ar fi, esti bland cu ele, putea sa fie mai rau.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru