Renault și Nissan vor să repornească unele proiecte comune: “Alianța a primit o lovitură, dar echipele de ingineri sunt încă acolo”

de Paul Cosma
Luni, 27.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Inginerul-șef de la Renault ar urma să aibă o întâlnire cu omologul său de la Nissan, în Japonia, pentru a stabili repornirea unor proiecte comune. “Alianța a primit o lovitură, dar echipele de ingineri sunt încă acolo, bine sudate,” au spus surse apropiate de situație.

Pe fondul destabilizării alianței Renault-Nissan-Mitsubishi, în urma telenovelei Carlos Ghosn, francezii și japonezii încearcă totuși să repornească “motoarele” încrederii.

Surse din cadrul constructorilor susțin că inginerii-șefi de la Renault și Nissan se vor întâlni în Japonia în această săptămână și vor discuta pe marginea proiectelor comune de cercetare și dezvoltare ce ar trebui să fie reluate sau continuate.

“Alianța a primit o lovitură, dar echipa de ingineri a alianței este încă acolo. Nu se pot rupe legăturile atât de ușor, legături bine sudate,” au spus surse apropiate de situație.

Întâlnirea este considerată vitală pentru viitorul alianței. O eventuală “despărțire” ar fi în puternic contrast cu ceea ce se întâmplă în industria auto, unde constructorii leagă tot mai multe parteneriate de dezvoltare sau chiar fuziuni, cum se întâmplă între Fiat-Chrysler și Peugeot-Citroen.

Via Automotive News

Comentarii (2)

  • Carlos
    „dar echipele de ingineri sunt încă acolo”...
    Mi-a plăcut acel „încă”! :)
    5 1
  • nisan pentru Renault: "OK, linistiti-va, trageti tare mai departe, si "colaborati" toate informatiile cu noi. Totul e in regula, nu s-a schimbat nimic, dar pe piata americana tot n-aveti ce sa cautati. Acolo-i malaiul nostru, si faceti bine sa veniti cu ceva modern ca pierdem teren la greu. Tehnologie ne puteti da cat vreti voi, intre timp ai nostri o sa lucreze la descifrarea si imbunatatirea ideilor voastre, si o sa le implementam pe modelele noastre cat mai repede. Asa babaietz, vedeti ca se poate, chiar si dupa ce v-am tras niste suturi in c.r. Si intre timp, bagati si niste finantari groase.Dar profiturile raman la noi, conform codului bushido. Daca nu va place, va facem un sepukku. Vedeti ce bine ii e lui don' Carlo in clipa de fata".
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru