Renault Sport va lansa până la trei modele noi în următorii cinci ani

de Sebastian Toma
Luni, 11.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Reprezentanţii diviziei Renault Sport spun că pregătesc o gamă care să includă patru sau chiar cinci modele.

Gama RenaultSport va primi până la trei modele noi, anunţă AutoExpress citând surse oficiale. Potrivit lui Patrice Ratti, şeful RenaultSport Technologies, divizia de performanţă ataşată mărcii Renault va avea până la cinci modele în portofoliu. În prezent, gama include trei modele: Twingo RS, Clio RS şi Megane RS. Unele voci spun că noul Captur ar putea fi primul SUV care să primească o versiune de performanţă din partea diviziei din Dieppe, dar acestea sunt contrazise de un alt reprezentant al Renaultsport, care susţine că un asemenea model n-ar avea logică în contextul existenţei lui Nissan Juke Nismo.

În orice caz, francezii de la RenaultSport vor să-şi mărească vânzările şi să acceseze pieţe noi. În prezent, 30% dintre vânzările mărcii sunt realizate în afara Europei, iar francezii ar putea dori să-şi reducă dependenţa de Bătrânul Continent şi să abordeze pieţe noi, printre care se numără şi câteva pieţe emergente, care ar putea aprecia modelele sale accesibile care nu fac rabat de performanţă.

Urmareste Automarket
Modificările în gama RenaultSport ar putea avea loc în următorii cinci ani, semn că francezii nu sunt 100% gata să renunţe la tradiţia hatchback-urilor sportive pentru SUV-uri sau berline sportive. Până atunci, cei de la RenaultSport vor lansa o versiune actualizată a lui Twingo, urmată de o versiune RS a noii generaţii Megane.

Via Autoexpress

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru