Renault Twingo ajunge la a treia generaţie în martie

de Sebastian Toma
Vineri, 31.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a confirmat lansarea celei de-a treia generaţie a lui Twingo în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Modelul va trece prin cea mai importantă transformare din cariera sa, renunţând la platforma cu tracţiune faţă şi la caroseria cu trei uşi.

Esential 400 de milioane de euro a primit Renault de la statul francez în 2013 pentru a finanţa dezvoltarea noului Twingo.
Renault Twingo va primi o nouă generaţie în cadrul Salonului Auto de la Geneva din acest an. Dezvelirea noului Twingo este programată pe 4 martie 2014, în prima zi de presă a salonului auto. Pentru moment, singurele informaţii despre noul Twingo anunţă o caroserie cu cinci uşi şi o platformă comună cu cei de la Smart. Practic, noul Twingo se va schimba complet odată cu a treia generaţie, renunţând atât la platforma cu tracţiune faţă, cât şi la caroseria cu trei uşi, în favoarea unei soluţii tehnice diferite. La fel ca în cazul gamelor Fiat 500 şi Opel Adam, Renault va oferi numeroase posibilităţi de personalizare pentru noul Twingo.

Conceptul Twin'Run prefigurează aspectul viitorului Renault Twingo.

Urmareste Automarket

"Twin'Run este un cocktail de energie, pasiune şi spirit atletic, amintind de modelele de competiţie emblematice de la Renault.

La fel ca fratele său geamăn, Twin'Z, conceptul unei citadine elegante, Twin'Run arată că personalizarea este noua strategie de la Renault", a declarat Laurens van den Acker, şeful de design al Renault.

Noua generaţie a lui Twingo are "un potenţial uriaş", explica fostul COO al Renault, Carlos Tavares, la jumătatea anului 2013, spunând că modelul va fi orientat spre clienţii de sex masculin, care vor aprecia noile trăsături ale modelului. Gama Renault Twingo va include şi motoare turbo de cilindree mică, oferite în prezent doar pe anumite pieţe.

Via WCF | Renault

Comentarii (6)

  • No chance la noi, daca nu ocupi 3 locuri de parcare la mall inseamna ca ti-ai luat masina degeaba.
    Sper ca vom ajunge la vremurile in care vom aprecia avantajele masinilor de oras.
    25 4
  • Micutul Twingo este o masina chiar foarte atractiva, ce reflecta puterea si trendul pietei dar ramane in acelasi timp si fidela istoriei si misiunii de a construi masini in stil original, dar cu valente moderne. Le urez succes!

    Sa auzim numai de bine !
    14 5
  • razvanis
    "ce reflecta puterea si trendul pietei dar ramane in acelasi timp si fidela istoriei si misiunii de a construi masini in stil original, dar cu valente moderne"

    Are you high mate ?
    7 8
  • fiiissssssssssss
    am luat eu o masina mica de oras ca sa se acomodeze sotia cu traficul si condusul....este singurul avantaj, ca consumul(scuze kk-nia) este mai mare decit la masinoaia mea de 1.5t....asa ca va rog mai scutiti-ma...nu am luat teapa deoarece cunosc legenda cu asa zisul consum mic la masinile mici de oras..dupa ce va servi scopului pt care a fost cumparata(sper ca nu mai mult de 1 an) se va vinde primului venit care va pune botul la ,vezi d-ne,avantajele oferite de masinna de oras...
    ps.masina are 2 ani si 60000km deci nu e o rabla...amatori pt avanajele oferite pt o suer masina?????
    4 12
  • fiiissssssssssss
    mai degraba cred ca trebuia sa-mi schimb tastatura nu sa cumpar supermasini...ha ha ha ha
    3 8
  • In sfarsit bine ca schimba fundamental designul!!
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru