Renault a construit un Twingo de 320 CP: Twin'Run Concept

de Sebastian Toma
Vineri, 24.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault va aduce la Marele Premiu de la Monaco o versiune V6 a lui Twingo. Motorul de 320 CP, inspirat din cel al lui Megane Trophy, este montat central şi animează conceptul Twin'Run.

Esential 3.498 centimetri cubi este cilindreea motorizării care animă conceptul Twin'Run de la Renault.
Renault a dezvoltat un concept fantezist pe baza lui Twingo, numit Twin'Run. Modelul prezintă un şasiu tubular, preluat direct din motorsport, echipat cu o versiune modificată a motorului lui Megane Trophy, care dezvoltă acum 320 CP. Deşi nu va da naştere niciunui model de serie, conceptul Twin'Run de la Renault va influenţa aspectul exterior al următoarelor citadine de la Renault. Francezii au dezvoltat conceptul cu asistenţa celor de la Tork Engineering/Poclain Vehicules, o companie specializată în şasiuri de competiţie.

"Twin'Run este un cocktail de energie, pasiune şi spirit atletic, amintind de modelele de competiţie emblematice de la Renault. La fel ca fratele său geamăn, Twin'Z, conceptul unei citadine elegante, Twin'Run arată că personalizarea este noua strategie de la Renault", a declarat Laurens van den Acker, şeful de design al Renault.

Urmareste Automarket
Motorizarea V6 a lui Renault Twin'Run Concept are o cilindree de 3.498 centimetri cubi şi livrează 320 CP la 6.800 rpm.
Cuplul maxim este de 380 Nm şi este atins la 4.850 rpm. La fel ca în cazul modelelor de competiţie ale constructorului francez, transmisia este o cutie secvenţială Sadev cu şase trepte. Motorizarea este montată central şi prezintă o serie de elemente speciale inspirate din motorsport, cum ar fi sistemul de răcire cu tubulatură din aluminiu şi sistemul de aerisiri montate în fantele laterale montate în spatele portierelor.

Via Renault

Comentarii (9)

  • someone
    dupa R5 turbo, Clio V6 urmeaza chestia asta mica cu un motor urias montat central. frantujii astia is nebuni
    30 2
  • Sa vad acuma Hopelu Adam si Eva sa vad ce mai face acuma ? :)))
    35 3
  • A way of life
    Un mic huligan ! Chiar ca-s nebuni ! :))
    25 1
  • woow...foarte misto arata si pun pariu ca se conduce la fel ...cu toate ca nu va aparea in productia de serie in forma si cu puterea asta , un rs la vreo 190-200 de cai cred ca ar avea potential ....la fel si adam cu un opc de vreo 200 de caluti si sa se incinga lupta :)
    8 1
  • Toppolino
    Asta sigur nu e Fiat 500?
    6 21
  • @Toppolino

    Adica nici macar atunci cand pun in videoclip R5 Turbo si Twin'Run unul langa altul, nu observi sursa de inspiratie? Ori iti trebuie dioptrii mai mari, ori nu te-ai deranjat sa te uiti la videoclip. Care din ele o fi?
    25 2
  • Proper racer
    Masinuta este un tribut in cinstea candva titratului Renault 5 Turbo.
    17 0
  • @Scorpion
    Ce sa faca Adam-ul?, pai ori cutreiera strazile ori sta in showroom in asteptare.....spre deosebire de alte masini, printre care iau asa la intamplare Twingo TwinRun, care se dau in spectacol la desene animate.
    2 10
  • Masinuta asta arata absolut demential !!


    ...asta indiferent cate rautati copilaresti arunca simpatizantii altor marci.
    12 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru