Renault Twingo împarte 70% din componentele mecanice cu viitoarea gamă Smart

de Sebastian Toma
Marti, 18.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Reprezentanţii Smart au confirmat faptul că viitoarele modele ale mărcii vor împărţi 70% din componentele tehnice ale noului Renault Twingo, cu toate că nu vor exista asemănări estetice între citadina franţuzească şi modelul elveţian.

Esential 90 CP asigură motorizarea turbo de 0.9 litri din gama Renault Twingo.
Renault Twingo a primit la Geneva o nouă generaţie, care a schimbat complet filozofia modelului. Caroseria are acum cinci portiere, motorul este în spate, tracţiunea este asigurată de roţile din spate, iar o motorizare este turbo. Se pare că alianţa dintre Daimler şi Renault-Nissan anunţă aceeaşi platformă tehnică şi pentru viitoarele modele Smart, reprezentanţii mărcii confirmând că 70% dintre componentele tehnice sunt comune. Cu toate acestea, modelele Smart nu vor purta nicio asemnănare estetică preluată de la Renault Twingo, subliniază Annette Winkler, CEO Smart. În plus, Smart va oferi o versiune 100% electrică a viitorului ForTwo, care a fi lansată ulterior.

Renault Twingo - noua generaţie vine cu motor şi propulsie spate

Noua generaţie a lui Renault Twingo mizează şi pe posibilităţile de personalizare oferite clienţilor, menite să crească atât veniturile, cât şi numărul de clienţi.

Ambele modele noi de la Smart vor debuta cu scurtă vreme înainte de Salonul Auto de la Paris, programat pentru luna octombrie a anului curent. Tot în decursul anului curent, noile Smart-uri vor fi disponibile comercial în Europa.

Pe piaţa din SUA va ajunge doar noua generaţie a lui ForTwo, care se pare că va păstra montantul B prezentat de predecesorii săi, din motive de siguranţă şi de identitate de marcă.

Renault renunţă la un nou model electric: Twingo ZE

Urmareste Automarket
Renault nu va construi o versiune cu două locuri a lui Twingo, aceasta fiind rezervată pentru marca Smart, după cum sunt şi versiunile cu trei uşi ale caroseriei dezvoltate pe platforma comună.
Smart Fortwo va păstra lungimea curentă, de 2.692 milimetri, în timp ce viitorul ForFour va fi puţin mai scurt decât noul Renault Twingo, care are 3.581 milimetri lungime.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (1)

  • kim_vl
    In compartimentul fata e ceva...portbagaj ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru