Renault vinde întregul pachet de acțiuni deținut la Daimler

de Paul Cosma
Vineri, 12.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a anunțat vânzarea întregului pachet de acțiuni pe care îl deține la Daimler, reprezentând 1.54% din compania germană.

Renault scoate la vânzare un pachet de 16.448.378 acțiuni la Daimler, prin intermediul “investitorilor calificați” (potrivit legislației UE), pentru un total de 1.14 miliarde de euro. 

Grupul francez spune că scopul este “reducerea datoriilor financiare ale diviziei Automotive”. Totodată, Renault asigură că parteneriatul său cu Daimler rămâne neschimbat și nu va fi afectat de această de tranzacție. 

Rezultatul ofertei de vânzare va fi anunțat cel târziu pe 16 martie. Acțiunile Daimler sunt listate pe bursele din Frankfurt și Stuttgart. 

Via Renault

Comentarii (6)

  • Ha ha ha
    deci Daimler nu mai e afin de-al lui Renault?
    ;)
    16 1
  • Octavian
    S-ar putea sa fie afin cu niste chinezi
    13 2
  • Marian
    O pura coincidenta ca Daimler tocmai ce si-a luat o amenda de 1,5 MILIARDE dolari in state.
    La fel si cu investitorii de la BMW (raportari false de vanzari) si VAG cu Dieselgate.
    Oare pretul actiunilor la Daimler cum vor evolua?
    La BMW au picat vreo 5% in ultimii 5 ani :))
    14 9
  • 6658936
    Lasa pizma @Mariane.
    6 15
  • :)))
    9 1
  • Pentru unii actiunile la bursa sunt mai importante decat profitul, mai bine sa valorezi pe bursa 500 de miliarde si sa faci profit din credite de emisii, nu din vanzarea masinilor, cand se termina cu creditele, inapoi la pierderi.

    Cei mai amaratule cu investitorii de la Bmw ? Stii care este cel mai mare actionar la Bmw ? Familia Quandt, baga search sa vezi ce-i cu ea, investitorii seriosi sunt o treaba, speculantii ce vor castiguri imediate sunt altceva, Bmw este o marca solida si va ramane asa, spre disperarea ta, altii au ajuns la chinezi cu totul, nu cu 10% la Daimler, ci cu 100%.
    17 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru