Renault: “Vrem să întărim legăturile cu Nissan și Mitsubishi, în ciuda procesului de restructurare”

de Paul Cosma
Luni, 18.01.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault are planuri pentru întărirea relațiilor de colaborare cu Nissan și Mitsubishi, în ciuda faptului că producătorul francez tocmai a anunțat un amplu proces de restructurare, potrivit declarațiilor făcute de președintele Jean-Dominique Senard.

Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi vrea să-și îmbunătățească performanțele pe trei paliere: platformele comune, mașinile electrice și piața din China.

Președintele Renault, Jean-Dominique Senard, spune că noua strategie a grupului francez nu va periclita relațiile cu Nissan și Mitsubishi, ci dimpotrivă. Senard susține că Renault trebuie să întărească parteneriatul cu cei doi producători japonezi pe termen mediu și lung.

În câțiva ani, mai mult de 7 milioane de mașini vor fi produse de Alianță pe diferite plaftorme comune, iar cota acestor componente comune va ajunge la 75-85%,” a declarat oficialul Renault.

În vara anului trecut, Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi a prezentat o nouă strategie, ce presupune că fiecare constructor se va concentra pe regiunile și segmentele sale de bază.

De exemplu, după 2025, înnoirea SUV-urilor compacte va fi condusă de Nissan, în timp ce Renault se va ocupa de SUV-urile subcompacte în Europa. Astfel, alianța estimează că investițiile în modele vor fi reduse cu până la 40% pentru vehiculele integrate în schemă. 

Via Automotive News (înreg.)

Comentarii (7)

  • FALIMENT !
    12 9
  • Mare batalie, Renault-Nissan cu Stellantis, va fi ceva frumos, ca un film de Tarantino.
    8 2
  • Prin anii 80 compania Osterman anunta cu surle si trambite prietenia incontestabila cu Peter Justensen. Finalul a fost previzibil , Osterman a disparut in neant. Scenariul se va repeta fara nici un dubiu in orice domeniu , inclusiv auto.
    7 2
  • Reno Magic
    Renault: „Noi suntem bine, așteptăm ca Nissan să se îngroape în datorii și să ne solicite ajutorul.
    În genunchi!”
    9 0
  • gica contra
    De unde dracu ajutor , cand anul
    trecut Renault a luat de la statul francez saci de bani imprumut sa nu intre in faliment.
    Din partea mea , sa se ia de gat si unul si celalalt !
    6 6
  • Manu Mugurel
    Reduceri de personal la Mioveni !!!!!!!!
    4 2
  • Johnny
    N- am mai auzit caz in care sa detii 43% dintr- o companie restul actionarilor fiind neinsemnati dar sa nu o poti prelua, ca nu se lasa preluata.
    Daca n- ar fi politicul la mijloc, as zice ca- i supranatural
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru