Renault Zoe și BMW i3 intră în clubul select al celor mai populare mașini electrice din lume

de Bogdan Mirică
Marti, 02.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault Zoe și BMW i3 au reușit să depășească pragul de 50.000 de unități vândute la nivel global. În plus, Zoe este cel mai vândut model electric în prima parte a anului.

Pe măsură ce mașinile electrice devin tot mai populare la nivel mondial se creează și un club selct al celor mai populare. Accesul în acest club se face pe baza unităților vândute, iar cei mai recenți membri sunt Renault Zoe și BMW i3. Cele două modele electrice au reușit să treacă peste pragul de 50.000 de unități vândute, menit să le garanteze accesul.

În luna iunie, Renault a reușit să vândă 51.193 de mașini la nivel global. Zoe este, astfel, și al treilea cel mai popular vehicul cu zero emisii din lume, la mare distanță de fratele de concern Nissan Leaf și de Tesla Model S. Este o performanță foarte bună, dacă ne gândim că mașina a fost lansată pe piață în decembrie 2012. Mai mult, Renault Zoe a fost cel mai înmatriculat vehicul electric în prima jumătate a acestui an.

La rândul său, BMW estimează că și actualul i3 depășește acest prag, devenind al optulea cel mai popular model electric sau hibrid alimentat la priză la nivel global.

i3 a fost introdus pe piață în noiembrie 2013, iar principala sa piață rămâne SUA.

Esential 51.193 de exemplare Renault Zoe au fost vândute de la debutul modelului pe piață, în decembrie 2012.
În clubul select și-au mai făcut loc: modelul chinezesc BYD Qin (lansat în 2013, a trecut de 50.000 de unități în aprilie), Toyota Prius plug-in (lansat în 2012, atinsese 75.000 de vânzări în iunie), Mitsubishi Outlander PHEV (lansat acum trei ani, a ajuns deja la 107.000 unități), Chevrolet Volt/Opel Ampera (au deja 117.000 de clienți la nivel global), Tesla Model S (introdus in iunie 2012 a ajuns deja la 129.000 de clienți) și Nissan Leaf (liderul segmentului cu 225.000 de exemplare, lansat în decembrie 2010).

via hybridcars.com

Comentarii (4)

  • Am avut plăcerea să fac un test cu I3. Este spectaculos în utilizare.
    1 0
  • @ Coco:
    Ce variantă era? i3 simplu sau i3 REX?
    0 0
  • Era Noul i3 care am înțeles că este dotat cu materii ce au o capacitate mai mare, deci si o autonomie crescută. În plus modelul testat avea și un motor pe benzina care cred că era cu 2 cilindri.
    1 0
  • Da, atunci era versiunea cu range extender.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru