Rivian caută terenuri pentru construcția unei fabrici de mașini electrice în Europa: Germania și Ungaria ar fi pe lista americanilor

de Paul Cosma
Vineri, 12.02.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Start-up-ul Rivian caută terenuri pentru a construi o fabrică de mașini electrice pe pământ european, potrivit unor surse din cadrul companiei. Posibile destinații pentru viitoarea uzină ar fi Germania sau Ungaria.

La sfârșitul lui 2020, americanii de la Rivian au transmis că se gândesc să lanseze modele electrice pe piețele din Europa și China, fiind luată în calcul varianta unor fabrici pe Bătrânul Continent și în Asia. 

Acum, Bloomberg citează surse din cadrul companiei care susțin că Rivian a început deja să caute terenuri pentru viitoarea uzină europeană, cu ajutorul companiei de consultanță imobiliară JLL. 

Țările luate în calcul pentru construcția fabricii sunt Germania, Ungaria, Marea Britanie, dar și state din afara UE, potrivit surselor. 

Între timp, compania americană vrea să înceapă producția și livrările în SUA pentru pick-up-ul său electric R1T  în iunie, urmat de SUV-ul R1S (foto) în august. 

Potrivit informațiilor Bloomberg, Rivian se gândește și la o listare pe bursă în septembrie, valoarea de piață a constructorului fiind estimată la 50 de miliarde de dolari. 

Via Automotive News

Comentarii (17)

  • ACE - Craiova
    SUV-ul RIVIAN R1s promite 7 locuri si autonomie electrica de 660 km (410 mile) - greencarreports.com 27.11.2019

    Vezi:
    https://www.greencarreports.com/news/1120109_rivian-r1s-electric-suv-goes-family-style-with-7-seats-410-mile-range
    8 4
  • Cel mai important este faptul ca valoreaza deja 50 miliarde pe bursa, fara sa produca nimic deocamdata.
    22 5
  • netam-nissan
    da dle dan_grc, daca tot nu produc nimic poate fac pe la noi o fabrica de tiparit certificate verzi.
    19 3
  • Ungaria
    Simpatic cum Ungaria, aia criticată pentru „iliberalism și derivă democratică”, aia care nu are probleme să facă afaceri cu rușii și chinezii atunci când este profitabil pentru ei, este „pedepsită” de occidentali printr-o mulțime de investiții.
    După recent anunțata uzină de baterii uite că sunt pe punctul să se pricopsească și cu încă o uzină (a cincea parcă) de automobile.
    Ca să nu spun că ei nu au nevoie de vize în SUA.
    Doar de curiozitate: nouă, ăștia cuminți care batem pe loc din călcâie, care tăiem cu avânt legăturile economice cu China, ce primim în schimb? A! Mulțumiri și o șapcă!
    25 4
  • inexorabil
    Da, domnule U, nu este nevoie să-ţi sugereze în substrat normele “dreptului internaţional”, ci practica îndelungată şi ca atare te conving pe loc că, în faţa Marelui Licurici (sau Unchiul Sam, pe numele său de cod), nu se stă decât smirnă, adică în poziţie regulamentară…Această axiomă au priceput-o şi nemţii după vreo 40 de ani, mai precis de când yankeii îi scăpaseră de austriacul cel rău. Atraşi laolaltă de idealismul civilizaţiei occidentale, au convieţuit ei mirobolant şi în RFG, şi în WB, pe urmă însă localnicii şi-au cam dat seama că emisferele cerebrale ale ocupantului (mai degrabă decât eliberatorului) american poartă nişte denumiri deloc digerabile: imperialism şi globalizare…Da, este just că, fără Planul Marshall (elaborat pe vremea când Partidul Democrat nu zăcea în suc “roşu”, ca astăzi…), Europa devastată de WW2 s-ar fi ridicat din ruină mult mai greu şi mult mai târziu, dar trebuie să fii absolut naiv să-ţi imaginezi că americanii te ajută numai de ochii tăi frumoşi.

    Cât despre ploaia de etichete infame care cade din norii bruxellezi pe glia maghiară, era şi firesc să se întâmple! Păi este doar vina lui V. Orbán şi a ciracilor săi, care au moştenit mândria husarilor, adică nici de-ai dreaq nu vor să-şi plece capetele la ordinele tunătoare ale “eminenţelor cenuşii” din Noul Turn Babel. Mai spre sud-est însă, identifici taman portretul politic opus…Culmea, bravii noştri voievozi, care nu ezitau să sângereze pe câmpurile de luptă ca să apere aceste “relicve împuţite” zise LIBERTATE, NEATÂRNARE şi SUVERANITATE, numai un asemenea testament tipologic nu ne-au lăsat, dar uraganul vremurilor “în schimbare” (şi doar de dragul schimbării) oricum nivelează, corupe şi spulberă tot ce întâlneşte în cale, perfect imun la epopeile şi pildele istoriei.
    14 8
  • Robinetul de Bideu
    @Ungaria.Am primit mai mult de-o sapca,am cumparat si cumparam cu miliarde de dolari tehnica militara invechita si scoasa din uz sa ne aparam de rusii care vor sa ne bombardeze Baraganul cu atomica.
    12 2
  • Pai de ce trebuie sa primim nu inteleg? Contractele, investitiile si in general bunastarea, nu se primesc, se cauta, se lupta pentru ele prin negocieri intense. Cine sa duca aceasta lupta in numele nostru, clasa politica actuala? Avem ce am ales/semanat.
    5 9
  • @Ungaria
    Vaileu, nu se poate, esti rusofil, esti cu rusii, huuuu. Sau stai, tii cu chinezii? Nu se poate ceai mai nene. Noua ne este bine ca tara cu America si UE, astia au grija de noi. Eu cred ca esti fan Dragnea, esti pro rus si anti american, nu se poate. Lasand gluma la o parte ai zis perfect ce ai zis. Noi nu avem voie sa evoluam, trebuie sa fim tinuti asa cum suntem ca sa ne cumpere alte tari la bucata, suntem o piata de desfacere. Eu zic sa stam linistiti ca a zis John ca ne dau astia de la UE o gramada de miliarde de euro nerambursabili.
    11 0
  • Fram ursul bipolar
    @green alex.Vechea scuza stangista,aia cu votul. Ai ce-ai votat sau vechea placa,aia cu "daca nu ati iesit la vot". De parca votul conteaza sau daca iesim toti la vot in proportie de 100% o sa curga miere. Suntem colonie,te p@# pe el de vot,nu exista ce am ales/ semnat.
    7 3
  • de ce trebuie sa primim si nu facem noi ceva?
    In afara mandriei ca suntem romani mai avem ceva?Suntem in stare de ceva?
    6 1
  • Johnny
    Greu de crezut ca Rivian se va impune precum Tesla. Fara o retea buna de dealeri nu vinde cat sa se sustina.
    6 2
  • Eu cred că Rivian este pentru Amazon soluția pentru a fi pregătit pentru ce va urma , și nu a depinde de marțieni
    3 3
  • Marțienii ne vor subjugați.vom muri,dar sclavi nu vom deveni.te doare mintea
    3 4
  • O primată a avut norocul să facă parte din neurolink.era atât de fericită.+că este de-abia începutul
    3 3
  • @dan_grc
    Daca tot esti la curent cu bursa, ne poti spune si evolutia BMW pe ultimii 5 ani?
    Eventual o comparatie cu o alta marca care produce masini?
    Hai sa iti dau un indiciu:
    https://www.google.com/search?q=BMW+stock&oq=BMW+stock&aqs=chrome..69i57j46i175i199l2j0i20i263.4929j0j7&client=ms-android-sonymobile-rev1&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#wptab=s:H4sIAAAAAAAAAONgVuLWT9c3TClLKjHPynnE6M4t8PLHPWEpu0lrTl5jtODiCs7IL3fNK8ksqRTS4mKDshS4-KWQ9WkwSPFyIQvw7GLic8vMS8xLTnXOzy1ILEpdxMqfWlJklZRbrpAMEQEAQbuFxnwAAAA
    https://www.wsj.com/articles/daimler-faces-further-emissions-hit-as-earnings-sink-11579685176
    Deci ca si interes investitorii se uita la Tesla, Volvo si la looser castigator detasat e BMW si Mercedes e aproape cu amicii de la VAG. Asta datorita minciunilor si proceselor.
    Deci sa revenim: BMW aproape -5% pe ultimii 5 ani, in timp ce chinezaria aia de Volvo are +143%. O fi bine, o fi rau, tu te pricepi, esti expert in toate.
    1 9
  • Johnny
    Am mai avut comentarii legate de rolul negativ si distorsiunile pe care bursele le produc. Nu stiu daca sunt multi in asentimentul meu ca nu am primit raspunsuri.
    Valoarea unei companii listate devine total rupta de una justa, bazata pe criterii mai consistente si mai cinstite decat speculatiile care se fac pe bursa.
    De asemenea, este o falsa idee ca doar prin bursa se atrag economiile populatiei si sunt dirijate spre investitii. Exista multe posibilitati mai corecte, morale pana la urma, sa faci asta.
    Nu inteleg cum de nu s- au format organizatii care sa militeze pt modificarea regulilor de functionare in special pt a combate specula
    8 1
  • @Fram, suntem colonie pentru ca atat au putut liderii nostrii. E usor sa dam vina pe altii si sa spunem ca noi bravii daci nu suntem responsabili de actiunile celor pe care i-am votat.
    Oare polonia este tot colonie? Ei au luat banii de la UE si au facut cu ei o industrie infloritoare. Pe ei de ce nu i-au impiedicat vesticii aia rai?

    Iesitul la vot in sine nu asigura bunastarea, alegerea unui candidat/partid ceva mai bun insa poate asigura un progres. Si daca fiecare guvern va fi putin mai bun ca cel anterior in timp lucrurile vor fi mai bune.
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru