Rivian vrea să lanseze modele electrice în Europa: americanii iau în calcul și construcția unei fabrici pe Bătrânul Continent

de Paul Cosma
Joi, 19.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Start-up-ul Rivian se gândește să lanseze modele electrice pentru piața din Europa. CEO-ul susține că există posibilitatea ca, pe viitor, americanii să construiască o fabrică de mașini electrice pe Bătrânul Continent.

După lansarea pick-up-ului R1T și a SUV-ului R1S, Rivian pregătește și alte modele “mai mici” care să se adreseze clienților din Europa și China.

CEO-ul și fondatorul R.J. Scaringe a declarat pentru Reuters că Rivian trebuie să aibă o prezență în afara Statelor Unite dacă vrea să fie considerat un “constructor serios de autovehicule.”

Potrivit lui Scaringe, Rivian vrea să lanseze modele electrice în Europa și China, fiind luată în calcul varianta construcției unor fabrici în cele două regiuni.

Americanii au deschis recent listele de pre-comenzi pentru pick-up-ul său electric R1T, dar și pentru SUV-ul electric R1S.

Via Reuters

Comentarii (2)

  • netam-nissan
    rivianii ar face mai bine sa vanda macar 2-3 masini decit megaplanuri de imparatit pamantul.
    19 0
  • Astia n-au vandut nici un prezon pana acu si viseaza la fabrici pe statia spatiala.
    Buba la cap.
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru