România, ignorată din nou de constructorii auto: Skoda ar putea construi o uzină în Bulgaria sau Turcia

de Daniel Popescu
Joi, 08.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda analizează oportunitatea de a construi o uzină în Estul Europei pentru a face față vânzărilor în creștere, însă România nu este luată în calcul. Bulgaria și Turcia sunt țările aflate pe lista scurtă a cehilor.

Vânzările Skoda sunt într-o creștere constantă în ultima perioadă, iar constructorul de la Mlada Boleslav a raportat deja atingerea pragului de un milion de unități produse în anul 2018.

În acest context, Skoda analizează de mai mult timp oportunitatea de a construi o nouă uzină, iar Consiliul de Administrație se va reuni în 16 noiembrie pentru a lua o decizie în această privință.

Pentru moment, oficialii Skoda au evitat să discute public despre opțiunile luate în calcul, însă publicația financiară germană Handelsblatt susține că a intrat în posesia unor informații despre acest subiect.

Sursa citată afirmă că Skoda intenționează să construiască o nouă uzină în Estul Europei, iar țările aflate pe listă scurtă de opțiuni sunt Bulgaria și Turcia. Nu este clar ce modele intenționează Skoda să producă în noua uzină, însă aici ar urma să fie asamblate și alte modele din cadrul Grupului Volkswagen. Skoda are nevoie de o capacitate mai mare de producție pentru lansarea noului hatchback Scala și a gamei de SUV-uri alcătuită pentru moment din Kodiaq și Karoq.

Astfel, România este din nou ocolită de constructorii auto.

În vara acestui an, BMW a anunțat că va construi o uzină în localitatea maghiară Debrecen unde va avea o capacitate de producție de 150.000 de unități pe an. La rândul lor, cei de la Jaguar Land Rover au inaugurat cu numai câteva zile în urmă o uzină în Slovacia, unde va fi produs Land Rover Discovery.

Cel mai probabil, constructorii auto evită în continuare România din cauza infrastructurii precare, în condițiile în care Dacia și Ford solicită de ani de zile construirea autostrăzii Pitești - Sibiu și, respectiv, a drumului expres Craiova - Pitești.

Via Handelsblatt

Comentarii (12)

  • ciprian
    Daca ar vrea cu adevarat Romania ar putea sa construiasca la Timisoara/Arad.
    12 0
  • @ciprian
    dar nu vrea deloc si bine face
    6 9
  • Skoda cauta "iesire" mai facila spre Sud-Est si probabil si cu deschidere maritima. Deci nu ar avea oricum sens pe la Timisoara/Arad. Eu asa vad scenariul.
    7 1
  • Skoda cauta o tara in care nu se lucreaza scum, prost, cu o coruptie uriasa...si o infrastructura jalnica...asa ca altferantiva este sau bulgaria, sau turcia...sau botswana
    19 3
  • Nici nu ma mira,Skoda are fabrica in Ucraina,la Solomonovo,la granita cu Ungaria si la doar 100 km de Satu Mare.Era clar ca una in Romania nu are rost,ar fi fost prea aproape.Sunt sigur ca o sa aleaga Turcia.
    11 0
  • Asteptam alti constructori:
    1.Japonia- Suzuki sau Mazda
    2.Coreea de sud: -Kia, Hyundai
    3. China- oricare
    4. Italia- Fiat
    3 1
  • Fara alehas
    Bine e sa nu cumperi de la cel ce te evita.
    4 4
  • Nu conteaza amanuntele de felul ca Romania este perceputa ca o tara feudala (din toate punctele de vedere - infrastructura, administratie tip baroni locali, nivel de trai etc), important este ca Dumnezeu ne iubeste si ne izbaveste de toate ispitele astea materialiste si astfel Romania ramane Gradina Maicii Domnului, cum sustin puristii.
    4 1
  • Era o gluma
    2 1
  • Corect, dar legat de ăia care produc la tine în curte....se feresc românii ca de dracu' de ei.
    Uită-te la știrile despre ele, nici nu vor să audă, parcă-i oftică succesul singurei mărci românești.
    3 1
  • Costel
    de ce nu-si fac o data catrafusele crancofoni sa se care in Africa lor si sa vina Skoda sa faca masini adevarate...
    0 7
  • Fara alehas
    @costel
    Noi, francezii apreciem vinul si nu berea. Ce bei aia esti !
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru