România nu, Ungaria da: Jaguar Land Rover va deschide anul viitor un centru cu 100 de ingineri la Budapesta

de Paul Cosma
Vineri, 02.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul britanic Jaguar Land Rover a anunțat că va deschide anul viitor un centru de inginerie în capitala Ungariei. Circa 100 de ingineri vor lucra la Budapesta alături de echipele JLR din regiune și Marea Britanie.

Jaguar Land Rover are un an de coșmar, cu pierderi de peste 100 de milioane de lire sterline în ultimul trimestru, după alte pierderi de aproximativ 236 de milioane de euro în trimestrul aprilie – iunie.

Grupul britanic speră că reducerea costurilor și lansarea noilor modele vor readuce compania pe linia de plutire. Nici investițiile nu au fost abandonate, JLR anunțând că va deschide un centru de inginerie la Budapesta, în 2019.

Aproximativ 100 de ingineri vor lucra de anul viitor în capitala Ungariei și vor colabora cu echipele JLR din centrul și estul Europei, precum și din Marea Britanie.

Grupul britanic Jaguar Land Rover a anunțat recent și deschiderea noii sale fabrici din Slovacia, în urma unei investiții de 1.4 miliarde de euro. Uzina va avea o capacitate de producție de 100.000 de unități pe an până în 2020.

Via Reuters

Comentarii (6)

  • Au primit oferte de angajare o gramada de romani, inclusiv pentru Nitra, deci nu potentialul uman ar fi lipsit aici! Intreb retoric, atunci ce ne lipseste in Romania pentru a atrage investitii de acest fel?
    5 2
  • Ne lipseste un vot dat cu capul la parlamentare (acolo cand conteaza). Ce nu ne lipseste e sindromul Stockholm.
    5 3
  • Cateva motive la care ma pot gandi:

    - distanta mai mica fata de Europa Occidentala si de Slovacia (unde se afla cea mai noua uzina JLR)
    - Infrastructura de transport dezvoltata
    - imaginea mai buna a tarii (indiferent de cine e la putere)
    - potentialul uman (nu sunt deloc convins de povestile cu romanii painea lui Dumnezeu si geniile Europei)
    - mediul prietenos pentru investitori
    - existenta a patru uzine auto (Audi, Mercedes, Suzuki si, in curand, BMW)

    Sa nu ne amagim cu ideea ca pentru toate lipsurile noastre trebuie sa injuram PSD. Puteam face lucruri daca eram capabili si in timpul lui Constantinescu, si a lui Basescu, si sub guvernul technocrat.

    Cred, pur si simplu, ca nu suntem capabili de mai mult.
    Nici sa ne selectam conducatorii pe baza unui sistem de merit, nici sa facem noi, ca societate, altceva decat sa ne plangem sau sa iesim, steril, in strada, ca sa facem cenaclu de injuraturi.
    Individual, de acord, ne descurcam. Unii din noi chiar suficient de bine incat sa fie "smecheri"!
    13 2
  • inexorabil
    Puţine “radiografii” sociale sunt realiste şi rareori apare prilejul de a le gusta…dar cea a lui @(@vali) răspunde cu brio cerinţelor exigente ale obiectivităţii!

    Da, într-adevăr, “pur şi simplu nu putem mai mult”. Zadarnic încercăm să facem responsabile ideologiile şi regimurile politice. Omul în sine, individul, constituie principala problemă. Întotdeauna l-a interesat “prezentul imediat”, nimic altceva. Iar “filosofia” şi mai ales templele consumismului ne-au scos în relief, ba chiar ne-au determinat să excelăm exact în această nefericită latură psihologică a noastră de animale rumegătoare, autoreferenţiale şi egoiste…

    Axiomatic, NIMENI (inclusiv dintre noi înşine, haideţi să recunoaştem bărbăteşte) nu se încumetă la o acţiune politică, economică sau socială, dacă nu prevede mai întâi un câştig personal, cert, satisfăcător, durabil şi…rapid (iar solidaritatea spontană şi absolut dezinteresată, în spiritul triumfului jertfei de sine, nu există pe acest pământ…nici măcar între rude…sublima utopie). Îmi pare rău, dar nu vom scăpa de acest blestem naţional cât vor trăi lumea şi pământul…şi nu m-aş hazarda să-l calific drept hibă exclusiv românească.

    Avea dreptate răposatul Vadim când susţinea că “românului trebuie să-i faci binele cu forţa” – nu se referea la încălcarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale, staţi liniştiţi. Din păcate, vom continua să ne identificăm cu o turmă bezmetică până când se va ivi, odată şi odată, “păstorul” hărăzit, care ne place nouă să-l anticipăm “fără mamă, fără tată” sau “tăind în carne vie” sau “dând milităria jos din pod”, dar “Doamne fereşte” să (ne) demonstreze că se poate comporta “chiar aşa”…Atunci ne-am agăţa imediat de miraculoasele “drepturi ale omului” şi “legi care respectă şi ocrotesc viaţa” (carevasăzică, indolenţa şi pasivitatea), dacă nu cumva am invoca şi magnum argumentum de…Sus.
    9 4
  • Multe companii ne evita datorita instabilitatii fiscale, legislative si politice. Ce companie si-ar dorii sa se mute in Romania cand la noi codul fiscal, multe legi importante pentru mediul de afaceri si chiar guvernul in sine se schimba an de an. Tot timpul se schimba guvernul si ministrii si vin altii si dau legi si mai aberante si tot asa. Eu daca as fii CEO nu mi-as dori sa-mi fac sediu intr-o tara in care nu ai siguranta zilei de maine. In care nu stii ce tampenie le mai trece prin cap si baga alta aberatie de cod fiscal, set de legi, etc. In care intr-un an poti colabora cu un guvern prietenos si anul urmator cu unul ostil. Orban si guvernul lui, de bun de rau, ofera mult mai multa stabilitate.
    5 3
  • Prince Mohamed Parish vounthe
    ''simplu in Romania lipseste infrastructura ca nu e ok '' de aceea Britanicii de la Jaguar si Land-Rover ocolesc Romania fiindca nu e Ok infrastructura din Romania :P :P !
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru