Rombat: “Vom începe să furnizăm celule pentru bateriile litiu-ion”

de Paul Cosma
Marti, 23.02.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Rombat va începe să furnizeze celulele pentru bateriile litiu-ion destinate mașinilor electrice, în noua fabrică din București, din a doua jumătate a acestui an, potrivit noului CEO.

Rombat Bistrița, companie din grupul sud-african Metair, a preluat în 2019 un pachet de 35% din Prime Motors, și a investit 13.6 milioane de euro pentru prima sa fabrică de baterii litiu-ion.

Prime Motors a anunțat anul trecut că negociază cu mai mulți constructori europeni contracte de furnizare a bateriilor produse în parteneriat cu Rombat. 

Noul CEO al companiei, Alin Ioaneș, a declarat acum că Rombat va începe să furnizeze celulele pentru bateriile litiu-ion în noua fabrică de lângă București, începând din a doua parte a lui 2021. 

“S-a lucrat intens în ultimul an pentru a pune în aplicare sistemele de management de sănătate, siguranță, mediu, calitate și gestionare a energiei, precum și sistemul de întreținere planificată,” a spus Ioaneș pentru publicația profit.ro. 

Șeful Rombat spune că proiectul bateriilor pentru mașini electrice este o provocare care permite companiei să țină pasul cu evoluția tehnologică la nivel mondial și să profite totodată de noile oportunități ale pieței. 

Via profit.ro

Comentarii (14)

  • Mamona Musca
    M-am saturat de expresia corporatista "reprezinta o provocare". Toti piaristii,toti sefii de corporatie,toti guristii au expresia asta in limbaju lor de lemn. Orice s-ar face mai nou,totul reprezinta o provocare.Va ațâtă careva? Va cheama la lupta? A,si mai e echipa,toti sunt o echipa acum.
    25 10
  • Pentru tine e o provocare sa nu comentezi aiurea la orice articol. Accepti provocarea?
    13 24
  • @un alex
    Gata,s-a activat corporatistul din tine?Cu ce te-a deranjat comentariul meu? Te-ai simtit provocat?Hai,fa echipa cu Green_Alex in continuare si lasa-ma!
    9 10
  • @tatraus
    respingatoare fiinta, plina de ura ca de obicei
    7 11
  • Stangistii de catifea
    Vai,Trio corporatist unalex/greenalex/ fanel si parerile lor politic corecte. Sa nubatinci cu o floare corporatia ca imediat se ataca,say UE. Vai,vai,vai de mine. Si maimutzica kkk,era s-o uit :)))
    10 12
  • Ti-as zice pe nume dar nu stiu cum te cheama. Ai atatea identitati incat nici tu nu cred ca te mai recunosti, semn al unei personalitati slabe.

    Spuneam ca arunci gratuit, aici si peste tot, cu noroi si mananci rahat de cele mai multe ori.

    La subiect: pentru orice companie cu capital romanesc este o provocare sa reziste pe piata si sa-si realinieze capacitatea de productie. Sa produci acumulatori este un proces de fabricare diferit de cel pentru baterii.

    Nu inteleg de ce Automarket nu anuleaza comentariile anonime. A ajus forumul asta o bataie de joc, gen Libertatea.
    10 13
  • @un alex
    Nu iti e rusine sa vorbesti de anonimi pe forum si de interzis comentarii,stangistule? Tu vorbesti? Ca tu doar un alex te-oi semna mereu logat,tu,fanel si greenalex care mugiti cel mai mult pe aici din anonimat daca nube careva politic corect. Si vezi ca nu m-am legat de Rombatul tau ajuns acum Sud African,m-am legat de limbajul de lemn mult iubit de iubitorii de UE asa ca tine.Hai,faceti echipa la rebu in continuare,va provoc!
    10 10
  • @@un alex-sunt de acord cu tine ca limbajul corporatist este unul pentru idioti in sensul ca este repetitiv si nu spune nimica. Dar ce tot aveti cu UE cand vina pentru ceea ce se intampla la noi suntem noi. Are UE vina ca noi nu avem conducatori cu "oua" care sa stie sa negocieze? Are UE vina ca noi ne vindem pe putin (in general vorbind)? Are UE vina ca noi suntem o tara cu multi inapoiati lipsiti de educatie care voteaza aceleasi rebuturi care se tot recicleaza mergand de la un partid la altul. UE este o platforma excelenta daca sti ce sa faci cu ea, iar daca esti prostul satului, o iei si pe coaja din cand in cand. UE nu exista sa ne tina in puf ci este o entitate cu multe capete care vor, fiecare, sa muste felia cea mai mare, dar daca esti mamaliga, normal ca ti se pare ca toti vor sa te fure. Trebuie sa vina o zi ( ma indoiesc ca va fi curand) cand o sa incetam sa dam vina pe UE, pe luna, pe soare ca suntem cocosatii Europei. Dar suntem daci si uriasi si ortodocsi si traim in gradimna maicii domnului, deci de ce trebuie noi sa mai punem osul la treaba si sa crestem o pereche de ... in relatia cu restul lumii. Fara UE, si in condittile in care sunt multe cazuri in care nu am stiut sa negociem corect, am fi fost pe langa Ucraina sau Albania.
    19 0
  • inexorabil
    Rămân (până-n pânzele albe) tributar ideii de…Roexit. Aidoma lui…Nigel Farage, care, la discursul de adio din Parlamentul European, a apelat la distincţia ESENŢIALĂ: “Noi nu părăsim Europa, ci Uniunea Europeană!”. Dar ce să înţeleagă e-orbeţii…Adică să li se plimbe, prin faţa ochilor minţii, panorama (oricum, utopică în veci; să fim realişti) unei Europe a naţiunilor fructuos cooperante (chiar şi unite, dacă tot ne place termenul, dar în niciun caz “Statele Unite ale Europei”), însă, mai întâi, neapărat (sine qua non) SUVERANE. Altfel nu poate fi conceput, nicicând şi sub nicio formă, niciun respect reciproc şi, evident, niciun dialog, ci relaţii ca de la stăpân la sclav, adică de dictat, cu bomboana de pe colivă pe nume umilinţa (sau, precum în Scriptură: cum să te mulţumeşti cu firimiturile pe care bogatul le lasă deliberat să cadă de pe masa lui şi care provin din pâinea pe care ai trudit-o în beneficiul lui!).

    Nici măcar climatul de vasalitate (remarcat în vechime) nu ni se rezervă, astfel încât să respirăm aerul unei oarece autonomii…Nu, tati, căci aţi auzit că un prăpădit de (orice) regulament comunitar prevalează juridic – culmea tupeului: pe teritoriul oricărui stat-membru – în detrimentul a înseşi Constituţia statului respectiv!!!

    Precum sublinia cel mai erudit român al tuturor timpurilor, recte istoricul de renume mondial Nicolae Iorga (obosesc doar încercând să parcurg lista academiilor de pe Glob în care a fost membru activ, corespondent sau de onoare), odată ce ai fost inclus (nu contează dacă în mod voluntar sau involuntar) în “spaţiul vital” al Puterii dominante, de structură (definitorie) federalo-imperialistă, “nu mai ai voie să ieşi”…Decât dacă te-ai născut britanic :)

    Dar na! nouă ne-a devenit drag sportul plonjării pe burtă în faţa comisarilor de tip sovietic de la Bruxelles, başca lustruindu-le pantofii cu limba, TOT ce emiţând aceia pe trompa gurii noi percepând, în mod reflex (adică imun la orice fel de chibzuinţă), drept axiome cu impact evanghelic…

    Cel mai grav element din euro-ecuaţie este că încă nu învăţăm nimic din pilda maghiaro-poloneză de DEMNITATE – nota bene: şi ce-am mai lăudat aceste două ţări după momentul-bornă 1989. Husarii şi panii şi-au dat seama relativ repede că Sublima/Înalta Poartă cu care se luptau ei de secole este întruchipată acum de Turnul Babel bruxellez…În care – o ironie a sorţii – se vor cocoţa tot mai mulţi…islamici (zadarnic se încearcă ridiculizarea de către “mainstream media” şi “charismaticii” ei a Planului Kalergi).

    Iar de la elveţieni nici atât nu ne inspirăm. Nu, ei nu se bucură de niciun “statut special”, ci sunt fix oameni, ca şi noi.
    13 18
  • @Anonimul infocat am banuiala ca tu doar ai chef de cearta, si esti frustrat ca in viata reala fie nu ai cu cine fie nu poti. Este penibil totusi cum in 3-4 comentarii facute cu nume diferite, acuzi niste utilizatori inregistrati ca vorbesc din anonimat.
    Eu unul sunt "logat" la fiecare vizita/comentariu, si asta iti da tie posibilitatea sa legi intre ele comentariile mele, si sa deduci atitudinea mea "stangista" si "corecta politic" pe care mi-o reprosezi desi nu am comentat nimic la articolul de fata.
    4 7
  • Cu o celula nu se lumineaza noapte.
    E bine ca se misca si Rombatul in directia celorlalti. Dar e foarte putin din putinul care se face la nivel global.
    Productia de baterii actuala la nivel mondial este 1% din necesar daca transportul se vrea mutat pe electricitate si cresterea ponderii energiilor verzi intermitente.

    Iar tehnologia li-ion isi va dovedi curand limitele in ceea ce priveste costul. E nevoie de alte tehnologii in primul rand mai ieftine si care sa nu necesite metale rare sau scumpe.
    4 2
  • @inexo
    Tatra, tu esti?
    2 0
  • În sfârșit, Rombat a făcut și acest pas. Eu zic că e un mare pas înainte.
    3 0
  • @LR pasul e facut de mai mult timp. Acum si livreaza.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru