Sabine Schmitz, supranumită „Regina Nurburgringului”, a decedat la vârsta de 51 de ani

de Lestyan Bela
Miercuri, 17.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sabine Schmitz, cunoscută drept „Regina Nurburgringului”, a decedat la vârsta de 51 de ani. Diagnosticată cu cancer în 2017, aceasta a pierdut lupta cu boala marți, 16 martie 2021.

Lumea sportului cu motor își ia rămas bun de la Sabine Schmitz. Aceasta a decedat marți, 16 martie 2021, după o luptă pierdută cu cancerul, boală cu care fusese diagnosticată în 2017.

Sabine Schmitz s-a născut în anul 1969, în Nurburg. Provenită din orașul Eifel, încă de la naștere era asociată cu legendarul traseu Nurburgring Nordschleife. La puțin timp după ce și-a luat permisul, a făcut primele ture de circuit cu mașina mamei sale. În 1990, a reușit să concureze pentru prima oară într-o cursă.

PRIMA FEMEIE CARE A CÂȘTIGAT CURSA DE 24 DE ORE DE LA NURBURGRING

În 1996, a scris istorie când a devenit prima și singura femeie care a câștigat cursa de 24 de ore de la Nurburgring alături de Hans Widmann și Johannes Scheid. Un an mai târziu, repetă experiența și se bucură de aceeași victorie alături de Schied, dar alături și de Hans-Jurgen Thiemann și de Peter Zakowski.

A fost recunoscută drept „Regina de pe Nordschleife” în urma victoriei din cadrul Cupei de Anduranță Veedol în 1998 (numită azi Seria de Anduranță Nurburgring).

Împreună cu soțul ei, Klaus Abbelen, a fondat echipa de curse Frikadelli Racing în 2005.

În următorii ani, Schmitz a concurat în cursa de 24 de ore de mai multe ori cu Porsche și a reușit să obțină locul trei la general în 2008.

Sabine nu era cunoscută doar pentru curse. Ea conducea faimosul BMW „Ring Taxi” pe Nurburgring și se spune că ar fi completat în jur de 30.000 de ture pe traseul renumit drept „Iadul Verde”.

PREZENTATOARE ÎN CADRUL TOP GEAR

Schmitz a avut și câteva apariții în cadrul emisiunii Top Gear, alături de Jeremy Clarkson, iar producția britanică a și numit-o prezentatoare în cadrul noului format din 2016 al emisiunii.

Jeremy Clarkson și Chris Harris și-au exprimat sentimentele de întristare pe rețelele sociale.

În 2017, Sabine Schmitz a fost diagnosticată cu cancer. Mai multe operații și sesiuni de terapie au urmat, dar fără rezultat. Cu toate acestea, ea s-a întors în motorsport în 2019 pentru câteva curse. Planul de a reveni în competiții și în 2020 a fost anulat din cauza agravării bolii.

În ciuda speranțelor ei de a se vindeca, Sabine Schmitz a încetat din viață în data de 16 martie 2021.

Via: autobild.de

Comentarii (10)

  • inexorabil
    O veste, într-adevăr, tristă! Dumnezeu s-o odihnească!
    35 10
  • Dumnezeu s-o ierte! Asta e pandemia adevarata,boala secolului pe care nimeni din big farma nu are interes s-o vindece,nu banala viroza. Ps. "Vaccine contamination with SV40",google
    14 13
  • petrush
    dumnezeu s-o odihneasca. am vazut-o la top gear. l-a ironizat pe clarkson.
    totusi, s-a nascut la nurburg, si provenea din eifel?
    15 3
  • Edikkk
    stau şi mă întreb, ce oameni ar putea vota negativ comentariul dlui inexo.... ?....

    offf...

    Dumnezeu să o odihnească
    22 6
  • Niciodata nu mi-a pasat de numarul de manute rosii sau verzi primite,asta pana acum cand voturile negative mi-au produs doar greata.
    @Edikkk(cu 3 de k de acum),iarta-ma te rog c-am fost necioplit cu tine cam de fiecare data cand ti-ai spus punctul de vedere in legatura cu electrotroacele,chiar nu meriti,sunt altii in schimb pe aici care merita cu varf si indesat sa fie renegati total pana si de mamele lor,niste europubele bipede pe care sper ca o sa le ignor total de acum incolo.
    13 7
  • 4 ani de sperante
    4 ani de chin

    :(
    12 0
  • Dumnezeu s-o odihneasca! Imi aduc aminte cand am vazut-o la Top Gear conducand un Transit, pe Nurburgring. Nu-mi venea sa cred...
    12 0
  • Clasic
    Poate au fost 4 ani de chin dar au fost mai mulți ani în care și-a depășit condiția si așteptările . RIP - nu vei fi uitată .
    11 0
  • Acum doi ani am vizitat Nurburgringul si am dat niste ture. Ma asteptam in orice clipa s-o vad pe Sabine aparand de dupa colt in taxiul ei BMW M5. Dumnezeu s-o odihneasca in pace !
    8 0
  • O veste foarte trista. Dumnezeu sa o odihneasca!
    10 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru