Salonul Auto de la Beijing, amânat pe termen nedeterminat din cauza coronavirusului: evenimentul era programat în 21-30 aprilie

de Daniel Popescu
Luni, 17.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Salonul Auto de la Beijing programat în perioada 21-30 aprilie a fost amânat pe termen nedeterminat din cauza epidemiei de coronavirus.

Presa internațională a speculat la sfârșitul săptămânii trecute că Salonul Auto de la Beijing ar putea fi amânat din cauza epidemiei de coronavirus.

Informația a fost confirmată acum de organizatorii evenimentului, care susțin însă că ediția din acest an este doar amânată și că data reprogramării va fi anunțată ulterior. Cel mai probabil, organizatorii speră ca epidemia să se încheie în curând pentru a putea organiza salonul auto într-o altă perioadă, însă acest lucru este destul de puțin probabil.

Până în prezent, epidemia de coronavirus a făcut peste 1.770 de morți, iar alte peste 70.000 de persoane sunt infectate cu noul virus pentru care nu există încă un vaccin.

Publicația germană Automobilwoche susține că decizia a fost luată acum ca urmare a faptului că expozanții nu au posibilitatea de a expedia componentele pentru standuri și mobilă din cauza restricțiilor impuse de China în domeniul transporturilor.

Salonul Auto de la Beijing are loc o dată la doi ani în alternanță cu un eveniment asemănător la Shanghai și a devenit în timp unul dintre cele mai importante saloane auto din lume.

Constructori auto precum Volkswage, Audi, BMW sau Mercedes-Benz au frecvent lansări majore la acest eveniment, ca urmare a importanței semnificative pe care o are Chna în industria auto globală.

Interesant este că, până în prezent, niciun construtor nu anunțase planurile pentru ediția din acest an a Salonului Auto de la Beijing, cel mai probabil ca urmare a temerilor cu privire la o posibilă anulare a acestuia.

Alte evenimente importante în China anulate din cauza coronavirusului sunt Marele Premiu de Formula 1 din 19 aprilie și cursa de Formula E din 21 martie. În plus, târgul de tehnologie Mobile World Congress de la Barcelona programat la sfârșitul lunii februarie a fost de asemenea anulat după retragerea a numeroși expozanți.

Pentru moment, Salonul Auto de la Geneva de la începutul lunii martie se va desfășura după programul oficial.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru