Salonul Auto de la Detroit se reinventează din 2020: va avea loc în iulie și va include demonstrații în aer liber

de Daniel Popescu
Marti, 10.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Salonul Auto de la Detroit va fi mutat din ianuarie în iulie începând din 2020 și va avea un format nou care va include demonstrații în aer liber, ca reacție la retragerile constructorilor de la eveniment, potrivit unor informații neoficiale.

Popularitatea saloanelor auto scade vertiginos în întreaga lume, pe măsură ce constructorii preferă să aloce bugete pentru evenimente proprii de lansare a noilor modele, în timp ce clienții finali pot fi atrași prin numeroase alte canale de comunicare, în special pe internet.

Salonul Auto de la Detroit nu face excepție de la această regulă, iar presa internațională speculează de mai mult timp că una dintre soluții este mutarea evenimetului care are loc în mod tradițional în luna ianuarie.

Presa americană anunță că organizatorii au decis în cele din urmă ca, începând cu ediția din 2020, salonul auto să aibă loc anual în luna iulie. Chiar dacă de regulă pe timp de vară numărul vizitatorilor ar putea avea de suferit, principalul avantaj este reprezentat de posibilitatea de a organiza diverse demonstrații în aer liber, inclusiv cu modele nou lansate, cu mașini cu funcții autonome sau pentru prezentarea unor tehnologii inovatoare.

În acest fel, salonul se va apropia din punct de vedere al conceptului de Goodwood Festival of Speed din Marea Britanie, unul dintre cele mai apreciate evenimente dedicate industriei auto și sporturilor cu motor.

Un anunț oficial pe marginea acestui subiect este așteptat în 24 iulie.

Mercedes, BMW și Audi au anunțat deja că nu vor participala Salonul Auto de la Detroit de anul viitor și se anticipează că și alți constructori vor lua o decizie similară.

Pentru moment, cel mai afectat salon din punct de vedere al prezenței constructorilor va fi cel de la Paris din luna octombrie, în condițiile în care există deja cel puțin 14 producători care au confirmat că nu vor onora prezenta. Printre ei figurează constructori de volum precum Volkswagen, Ford, Opel, Nissan sau Fiat, dar și constructori premium precum Volvo și Infiniti.

Via Automotive News

Comentarii (4)

  • Ar merge ceva grătare în aer liber, gogoșerii, lecții de tir în cutii de bere, succes garantat.
    5 2
  • si, neaparat, un chiosc de vanzare arme
    6 1
  • SIMPLE MINDS
    .......inlocuite trilurile country cu acorduri indiene si nu in cele din urma un stabor................
    25 1
  • Haha, n-ati inteles nimic! Se va comunica in IULIE ca se muta in IUNIE sau OCTOMBRIE. Ale naibii "agenturi" straine scriu numai in "straineza"...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru