Sărbătoare la Bentley: producția lui Flying Spur a ajuns la 40.000 de exemplare în 15 ani

de Paul Cosma
Luni, 31.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentley Flying Spur a ajuns la o producție totală de 40.000 de exemplare, la 15 ani de la lansarea primei generații în 2005. Peste jumătate dintre unitățile produse până acum au fost livrate în China și pe pământ american, în timp ce doar 10% dintre mașini au rămas în Marea Britanie.

Prezentată la jumătatea anului trecut, a treia generație Bentley Flying Spur a venit cu un design ușor modificat, un interior inspirat de cel al lui Continental GT și, pentru prima dată, cu un sistem de direcție integrală.

După prezentarea seriei limitate First EditionBentley a început producția în octombrie 2019, modelul fiind creat și dezvoltat exclusiv în Marea Britanie.

Bentley a anunțat acum că producția Flying Spur a atins borna 40.000, la 15 ani de la lansarea primei generații în 2005. Britanicii spun că fiecare exemplar de până acum a fost asamblat manual în mai mult de 100 de ore.

Peste 50% din producția totală a lui Flying Spur a fost cumpărată de clienții din China și regiunea Americilor, cele mai mari două piețe pentru Bentley. Doar 10% dintre mașini au rămas în Marea Britanie, în timp ce restul de 40% este reprezentat de Europa, Orientul Mijlociu și regiunea Asia Pacific.

Noul Bentley Flying Spur are un motor W12 de 6.0 litri care produce 635 CP și 900 Nm.

Resursele unității pe benzină sunt gestionate de o cutie automată cu dublu ambreiaj și opt trepte și de un sistem de tracțiune integrală. În aceste condiții, noul model pregătit de britanici accelerează de la 0 la 100 km/h în 3.8 secunde, în timp ce viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 333km/h.

Via Bentley

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru