Sărbătoare la Toyota: niponii au comercializat 50 de milioane de exemplare Corolla

de Alexandru Monenciu
Vineri, 27.08.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Performanță uimitoare pentru Toyota. Constructorul japonez de automobile a vândut exemplarul Corolla cu numărul "50.000.000" în luna iulie, la 55 de ani de la debutul acestui model.

Toyota Corolla a debutat pe piață în 1966 cu un design simplu, motor de 1.0 litri cu 60 de cai putere și performanțe deloc de invidiat. Prețul accesibil era, însă, atuul modelului nipon și principalul motiv pentru care milioane de oameni au ales să îl cumpere.

În 1974, Corolla era deja cea mai bine vândută mașină la nivel global, iar în 1997 a întrecut celebrul Volkswagen Beetle la numărul de exemplare comercializate.

Dăm pe repede înainte până în prezent și aflăm că Toyota a comercializat, în luna iulie, exemplarul Corolla cu numărul "50.000.000". S-a întâmplat la 55 de ani de la debutul pe piață al acestui model ajuns deja la a 12-a generație.

Actuala iterație Toyota Corolla a debutat în 2018, iar producția versiunii destinate publicului european a demarat la începutul lui 2019.

Această generație a marcat întoarcerea variantei hatchback, după o pauză lungă, debutul versiunii Corolla Hybrid Sedan și "nașterea", în 2020, a modelului Corolla Cross.

via Toyota

Comentarii (12)

  • gabi_o
    In cele 50M, intra si Suzuki Swace?
    16 7
  • ACE - Craiova
    BRAVOS TOYOTA!!!

    TOYOTA Corolla Cross cred ca ar fi foarte interesanta si pentru Romania.

    Cine stie - poate o aduc si aici, alaturi de modelul RAV4 PHEV?!
    25 14
  • Mi se pare ilogică însumarea unor generații de mașini care au în comun doar numele.
    Campioana absolută rămâne deci VW Beetle, cu un surprinzător loc secund pt.... Lada !!!
    https://www.caradisiac.com/route-de-nuit-lada-2101-7-la-deuxieme-voiture-la-plus-produite-de-l-histoire-191321.htm
    25 6
  • Edikkk
    lauda înainte de faliment
    1 37
  • curentatu
    Edikk Katastrofikk, știam că ești consilier de faliment la Mazda, acum și la Toyota??
    5 0
  • @kirotractor
    Banuiesc ca beetle si lada au aceeasi forma si dotari de cand au aparut :)
    Germanii oare insumeaza si ei cate Golf au vandut din toate generatiile??? La BMW Seria 3,5,7 a ramas la fel de la aparitie? Mercedes-urile noi ce au in comun cu cele de acum 50 de ani?
    Inteligenti mai sunteti voi cand vine vorba de masini.
    7 16
  • @@kiro: E vorba numai de VW ”Käfer” = 21,5 milioane produse până-n anii ”70.
    Nu și de Beetle și/sau New Beetle !!!
    Respectiv de variațiile (motoristice doar) ale licenței Fiat 124 produsă sub numele Jiguli (sau Lada 1200/1500/1600 pentru export).

    Că nu poți citi/înțelege articolu-n franceză înțeleg însă, când văz că-mi reproșezi exact ce reproșam și eu mai sus numărătorilor de Corolle total diferite.
    Tot e bine însă că analfabetismul funcțional nu doare. :-)
    25 3
  • Edikkk
    https://m.adevarul.ro/news/sport/toyota-motor-suspendat-vehiculele-autonome-e-palette-satul-jocurilor-paralimpice-tokyo-ranirea-unui-pieton-deficiente-vedere-1_6129b53d5163ec427198c890/index.html

    Deci şefu Toyoda, după ce o maşină Toyota a dat o în bară, afirmă la modul general că - maşinile autonome nu sunt bune şi nu se merită !

    Incompetenţi !!

    Nu sunt în stare să facă maşini autonome, nici măcar de oraş olimpic, care merg foarte încet şi au şi harta, şi gata... nu sunt bune.

    Vai de capul tău Toyota şi Toyoda.
    3 22
  • Gheorghe
    Prin 2006-2007, cu generatia a 10-a, compania Toyota ajungea la circa 35.000.000 unitati Corolla vandute.
    Ce s-au gandit ei: sa introduca in Europa si un model botezat Auris - care utiliza motorizari, panouri de comanda, sisteme audio, oglinzi, roti, sisteme de franare samd regasite pe Corolla.
    In acest fel au creat practic o subnisa a modelului Corolla si au pierdut cateva milioane de unitati vandute din practic acelasi model.
    Au revenit, in urma cu aproximativ 2-3 ani, la denumirea de Corolla in cazul ,,defunctei'' variante botezate pentru multi ani Auris (care este, in realitate, nimic altceva decat o Corolla hatchback).
    23 2
  • Johnny
    Cred ca Auris e contorizat intrucat pe unele piete era tot Corolla si producatorii considera modelele dupa omologorile facute si coduri interne nu dupa denumiri de marketing. De aici si inutilitatea unui astfel de clasament. Cum se spunea mai sus, unele generatii nu mai au prea mult in comun cu altele...dar suna bine titlul si ne facem o idee despre succesul unor modele/marci.
    5 1
  • Johnny
    Cred ca Auris e contorizat intrucat pe unele piete era tot Corolla si producatorii considera modelele dupa omologorile facute si coduri interne nu dupa denumiri de marketing. De aici si inutilitatea unui astfel de clasament. Cum se spunea mai sus, unele generatii nu mai au prea mult in comun cu altele...dar suna bine titlul si ne facem o idee despre succesul unor modele/marci.
    3 0
  • Johnny
    Cred ca in topul universal, primele 3 sunt Corolla, Golf si primitivul Ford model T...sa ne facem o idee despre cat de motorizata era SUA inainte de- al doilea razboi mondial. Aici sw vorbeste de Beetle, cred ca datele si topurile astea nu- s foarte corecte
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru