Scandal mocnit în interiorul Volkswagen din cauza cutiei DSG: inventatorul le cere nemților sute de milioane de euro

de Bogdan Mirică
Marti, 06.09.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Wolfgang Schreiber, fostul șef Bentley și Bugatti, le cere celor de la Volkswagen drepturi pentru inventarea cutiei DSG. Fostul oficial vrea o compensație financiară de câteva sute de milioane de euro.

Celebra transmisie DSG, lansată pentru prima dată în anul 2003 și instalată pe aproximativ patru milioane de mașini, a devenit un etalon în segmentul mașinilor de volum pentru performanțe sale și pentru eficiență.

Cutia cu dublu ambreiaj naște însă și unele probleme pentru constructorul german. Wolfgang Schreiber, fostul director Bentley și Bugatti, acționează în judecată Grupul Volkswagen pentru drepturile de proprietate intelectuală asupra cutiei DSG.

Între 1996 și 2003, Wolfgang Schreiber a condus departamentul Volkswagen pentru dezvoltarea transmisiilor și este citat în cadrul unor numeroase patente care au stat la baza cutiei DSG. În unele cazuri este numit chiar inventator.

Esential 20 de milioane de euro a fost compensația pe care Volkswagen i-a oferit-o lui Wolfgang Schreiber.
Tocmai aceste înregistrări îl îndreptățesc pe Schreiber să primească o sumă considerabilă din partea grupului german.
Un ziar din Germania vorbește despre plata a sute de milioane de euro.

Volkswagen a încercat să îngroape securea războiului și i-a oferit lui Schreiber o compensație de 20 de milioane de euro pentru contribuția adusă la dezvoltarea DSG-ului. Schreiber a refuzat însă această înțelegere și caută o soluționare în justiție.

via carscoops

Comentarii (6)

  • Daca cutia a fost dezvoltata in timpul in care acesta lucra pt VW si era platit pentru asta sa fie sanatos. Probabil ca astia i-au mai oferit ceva ca sa nu mai aiba parte de un alt scandal, dar in instanta nu cred sa aiba vreo sansa, asa cum inteleg eu ca stau lucrurile din articol.
    25 7
  • Depinde ce s-a semnat în contracte.
    14 0
  • Si reparatiile de la defectele de fabricatie si de design al cutiei, tot el sa le plateasca....
    9 4
  • Cred ca si eu o sa ii chem in instanta sa imi plateasca daune de cateva milioane, ca am mancat un carnacior VW si mi-a fost rau :)))))))))
    7 9
  • silimarina
    Deci acest individ a fost platit si s-a folosit de investitii de la VW pentru dezvolta aceasta cutie de viteze si acum cere sute de milioane de euro despagubire?
    4 0
  • Daca omul are patentata inventia pe numele lui poate sa ceara drepturi. In articol scrie clar " drepturile de proprietate intelectuală asupra cutiei DSG" dar eu sunt sceptic ca tocmai directorul a facut aceasta inventie. Cine stie ce geniu de ingineras a realizat-o iar diectorul a patentat-o si acum vrea bani.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru