Audi a confirmat dezvoltarea lui S1

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 28.06.2010
Şeful Audi a confirmat că inginerii săi lucrează la versiunea sportivă a lui A1. Aceasta se va numi S1 şi va dezvolta 180 CP dintr-un motor supraalimentat de 1.4 litri.

Rupert Stadler, şeful mărcii Audi, a confirmat dezvoltarea unei versiuni de performanţă a lui A1. Versiunea respectivă se va numi S1 şi ar putea fi echipat cu un motor supraalimentat de 1.4 litri, care va dezvolta 180 CP. Unitatea va fi cuplată unei transmisii DSG cu şapte trepte şi beneficiază de tehnologia injectiei directe şi de supraalimentare cu o turbină şi un compresor mecanic.

Pentru moment, cei de la Audi s-au ferit să dezvăluie detalii suplimentare despre această versiune de performanţă a lui A1 şi despre eventualele evoluţii ale acesteia. Pe de altă parte, Inginerii Audi au recunoscut la lansarea lui A1 că motorul TFSI de 2.0 litri şi 211 CP încape în compartimentul motor, dar implementarea unui asemenea propulsor este doar un zvon. Tracţiunea integrală ar putea să nu fie disponibilă pentru acest model, dar cei de la Audi au evitat să comenteze această informaţie.

Viitorul Audi S1 va lupta pe segmentul lui Mini Cooper S şi îl va avea ca rival şi pe Alfa Romeo MiTo Quadrifoglio Verde. Potrivit unor informaţii, Audi S1 va debuta în decursul anului viitor la un salon auto din Europa.

Via | Autocar

Taguri: A1, Audi, Audi A1, Audi S1, DSG, S1, TFSI

Comentarii (17)

  • interesant
    nu-i rau deloc .....
    11 9
  • mai bine-l faceau de 350CP....si un pret de 40000euro...ce mai ?!daca chel e 18000....si daca se cumpara pamant pe luna......
    8 10
  • @ian
    Standard la audi nu e tocmai chel iar pt o clasa premium este decent pretul...sau tu defapt te superi ca nu ai bani sa il cumperi sau teren pe luna ???

    ON: sper sa fie destepti sa il faca quattro ca sa se diferentieze clar de concurenta. Daca o sa il faca doar un polo gti mai luxos o sa greseasa...Parerea mea.
    12 8
  • @p-george
    Ai si tu dreptate, e foarte bine la pret, un Audi A1
    1.4 TFSI 122CP Stronic Attraction care are o dotare medie in clasa lui nu este decat 20.550 € - foarte ieftin. :)) ceva mai scump decat un Mini mai dotat si mai puternic, mult mai scump decat un Civic mult mai puternic si mai dotat, mult mai scump decat un Golf mai puternic si mai dotat, etc..
    Esti foarte obiectiv.
    8 6
  • pai e normal
    sa fie mai scump, e model nou. Toate sunt ceva mai scumpe la inceput, dar hai sa fim seriosi, la Mini nu s-a mai schimbat ceva de ani buni. Si sunt sigur ca nu gasesti aceasi calitate intr-un Civic sau intr-un Golf ca in A1. Si nu are rost sa comparam masini din categorii diferite. Fiecare sunt facute cu un scop.
    Toate ca toate suna bine un S1, si cu succesul pe care-l are pana acum, sigur va fi asteptat cu nerabdare.
    2 8
  • @gta
    nu ai cu cine , stai calm ...lui i se pare luxos :)) ( este un bentley mai mic )
    10 2
  • @Ripper
    Nu te supara ca te intreb, pe ce planeta traiesti!?

    AUDI A1
    http://photo.netcarshow.com/Audi-A1_2011_photo_8b.jpg

    Mini
    http://www.euromotors.com.bh/media-files/2008/06/29/20080629_clubman-interior.jpg

    Golf VI
    http://photo.netcarshow.com/Volkswagen-Golf_2009_photo_44.jpg

    Civic
    http://photo.netcarshow.com/Honda-Civic_EUR_2006_photo_07.jpg
    9 0
  • @ bani
    Adevarul este ca la 18k maoa ce bemve imi iau cicalakachichicea mana a 7 a bulgaria pam pam. este rti ?! Sau stai, dupa tine asta nu e premium... e un fel de dacie. Eh, vanzarile o sa va dovedeasca ca nu aveti dreptate.

    PS: NU cele din romania.
    6 8
  • @p-george
    Noi iti intelegem invidia si frustrarile de pedestras amarat, dar sunteti multi si ne-am obisnuit cu aberatiile voastre.

    Ti-ar folosi alea 4 exemple de masini noi si cu mai putina apartenenta feminista (care este pe placul tau observ).
    6 1
  • @gtr
    Asa e ..mor de invidie...ce se compara un mkvGTI cu ce am zis mai sus...Aveti niste valori total date peste cap.

    Tu nici macar nu ai comparat aceleasi clase... A1 cu mini da, dar Civic cu Golf sunt in alta clasa. E ca si cum ai zice ca la 60k euro poti sa iti iei un suv sau o limuzina. Da, costa la fel dar sunt lucruri DIFERITE.

    PS: ai inclus si A1 in alea 4 exemple..Fail, Eu nu am frustrari legate de masculinitatea mea drept urmare nu am nimic cu masinile de genul asta categorie in care apropo intra si mini.

    Tu probabil ai gandirea tipica romaneasca in care barbatul trebuie sa aibe o masina MARE MARE MARE neagra cu geamuri fumurii sa scuipe pe jos sa isi bata nevasta si sa fie marlan cu toata lumea.

    Fiecare cu valorile lui.
    4 8
  • @p-george
    Eu m-as mira sa stii jumatate din playlist-ul meu, it-i observ aberatile legate de cocalarism dar esti complet pe langa subiect.

    Daca ai fi avut ceva cultura auto poate ai fi stiut ca ma refeream la faptul ca o masina dintr-o clasa mai mica nu are voie sa aibe pret mai mare decat o masini din categorie superioare decat daca ofera ceva in plus.

    Motorizare, interior, sasiu, dotari, nimic nu are in plus fata de exemplele date de mine sau chiar concurenta.
    Premium ?? nici macar nu este mai premium decat un Polo care in aceeasi bani ofera mai mult,
    Bordul este frumos, dar in nici un caz exclusivist ca la Fiat 500 sau la Mini.

    Deci pana la urma ce are masina asta asa deosebit ca sa ceara banii astia pe ea? Este tipic marketing Audi, ofera un Polo cu 4 cerculete si un pret speculativ si culmea - Polo merita mai mult.
    5 2
  • Te-am intels
    Domne noi am inteles ca vrei sa spui la fiecare stire ca VAG sunt cei mai praf ca fac masini de 2 lei la preturi imense etc. 95% din posturile tale asta indica. Iti multumim ca ne luminezi pe toti.
    Noi te credem, ca doar esti un mare cunoscator, pe mine cel putin m-ai convins cand ne-ai demonstrat de ce Civic Typre R Mugen e mai fun decat un R8 V10...
    2 8
  • @ GEORGE
    ma impresionezi cu naivitatea si ignoranta pe care o arati . 1 ) cum dracu ai comparat si ai vazut ca sunt mai bine dotate in standard masinile audi fata de concurenta si s1 in special ? cand ei INCA LE DEZVOLTA , deci practic nu este gata 2 ) de unde sti tu cati bani are omul si ce vrea sa cumpere ? 3 ) ce treaba are comparatia cu luxul cu ; bulgaria , sh ,bmw , cicalaca...? 4 ) daca se vinde este premium ? sau daca este audi? chiar atat de redus esti ? ce inseamna la tine lux la o masina ? vorbesti de cocalari dar faci parte dintre ei cand nu ai argumente recurgi la atacuri .....de fiecare data ti-se demonstreaza ca nu ai dreptate dar tu nimic.
    7 2
  • nu te mai baga in seama cu mine
    1 vorbeam de dotarea standard la masini care difera de la firma la firma. 2 nu vorbeam de s1 vorbeam de a1, citeste atent 3 era o aluzie clara la faptul ca masina este foarte scumpa ( asta in caz ca nu ai inteles si tu singurel ) 4 Nu, nu daca se vine este premium, daca firma care o produce ueste premium, atunci si produsul va fi..ghici... DA premium.
    Lux la mine inseamna un ambient placut, izolatie fonica buna, materiale placute la atingere posibilitatea sa iti echipezi masina cu multe optiuni design placut, elegant ( si este destul de elegant pentru clasa lui ) Cam asta inteleg eu prin lux.

    Nu mai raspunde ca stiu ca iar nu o sa am dreptate si o sa imi demonstrezi tu e.t.c
    2 6
  • @ZZZ
    Biciclistule, nu am cum sa critic tot ce face Audi pentru ca nu este adevarat, imi plac ambele modele RS4 (pe care le-am condus), imi place Q5, imi place RS6 si chiar si Q7 cu toate ca este mai taranesc, imi place R8 dar e cam scump. La fel apreciez foarte mult Polo si alte masini ale grupului VAG doar ca unele isi merita banii, altele nu.
    Nu am cum sa compar saracia asta deA1 120 CP de 22 de mii de EUR cu un Polo GTI mult mai dotat in aceeasi bani si nici chiar cu Mini.

    P.S. Cea mai puternica masina condusa de mine are 520 CP , mai am si niste cupe auto pe acasa, am condus cu 275 km/h si am mers cu 360 km/h , tu anonimule ma contrazici cu experienta a ce!?
    6 1
  • @gtr
    Ai perfecta dreptate si eu as alege tot un polo gti intre astea doua, insa accepta fara sa fii ironic ca unii sau unele nu o sa se utie la banii astia si o sa prefere a1 pentru niste materiale un pic mai bune, pentru o sigla mai buna si pentru un design mai special.

    Si cum am zis mai devreme, s1 se va justifica doar daca il vor face quattro. Daca nu il fac quattro imi dau senzatia ca scot o masina doar asa ca sa aibe concurent pentru mini cooper s.
    3 6
  • @p-george
    Materialele din Polo chiar m-au impresionat, nu stiu daca diferenta este asa mare, in A1 au mai bagat niste aluminiu in plus dar tot nu-si justifica pretul. Pun pariu ca S1 full o sa sara de 26 k - adica enorm pentru o masina de catgoria ei.

    O zi buna!
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru