Volkswagen va comercializa noul CrossPolo în Europa în această lună

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 14.06.2010
Volkswagen CrossPolo va debuta pe pieţele europene pe parcursul acestei luni. În urmă cu trei luni, modelul a fost prezentat la Salonul Auto de la Geneva.

Oficialii Volkswagen pregătesc demararea vânzărilor lui CrossPolo, model care a debutat în acest an la Salonul Auto de la Geneva. Noul Volkswagen CrossPolo a debutat la Geneva odata cu noul Polo GTI. Modelul este oferit cu motorizări ce dezvoltă între 70 şi 105 CP. Clienţii pot alege dintre trei motorizări diesel şi trei motorizări otto. Două dintre cele şase motoare pot fi echipate cu transmisii DSG cu şapte trepte. Versiunea entry-level în gama CrossPolo este reperzentată de un motor de 1.2 litri care dezvoltă 70 CP şi este urmat de o unitate de 1.4 litri de 85 CP. Motorizarea de top pe benzină este un TSI de 1.2 litri ce oferă 105 CP. Versiunea 1.2 TSI a lui Polo accelerează de la 0 la 100 km/h în 9.9 secunde şi poate să atingă o viteză maximă de 188 km/h şi are un consum de carburant de numai 5.5 litri la suta de kilometri. Aceste valori sunt atinse atât de versiunea cu transmisie manuală cu şase trepte, cât şi de versiunea DSG cu şapte rapoarte.

Noile unităţi TDI CR cu filtru de particule oferă între 75 şi 105 CP şi toate sunt oferite în versiunea de 1.6 litri. Toate cele trei motorizări diesel ale lui CrossPolo anunţă un consum mixt de carburant de numai 4.3 litri la sută şi emit 113 grame de CO2 pe kilometru.

Opţional, versiunea de 90 CP a acestui model poate fi echipată cu transmisia DSG cu şapte trepte, caz în care realizează 4.6 litri la 100 kilometri. Toate motorizările lui Volkswagen CrossPolo respectă normele Euro5.

Volkswagen CrossPolo este deja la cea de-a treia generaţie şi este disponibil doar în versiunea cu cinci uşi. Modelul beneficiază de un ornament pentru bara faţă vopsit în nuanţa atracit, care integrează cele două proiectoare şi o fantă de aer centrală pentru răcirea radiatorului. Grila faţă are un tipar fagure vopsit în negru ce beneficiază de ornamente cromate. Blocurile optice sunt preluate de la versiunea standard a lui Polo şi integrează LED-uri pentru luminile de poziţie de zi. Profilul lui Polo prezintă ornamente negre la nivelul bosajelor aripilor faţă şi praguri laterale cu un design deosebit. Jantele de 17 inch ale acestui model sunt echipate cu anvelope de 215/40.

Un alt element definitoriu al lui CrossPolo este reprezentat de cele două bare longitudinale montate pe plafonul acestui model, care pot să susţină o greutate de maxim 75 kilograme. La fel ca oglinzile laterale, cele două elemente sunt vopsite în argintiu.

CrossPolo este disponibil în şase nuanţe exterioare, dintre care două sunt exclusive pentru acesta – "Magma Orange" şi "Terra Beige Metallic". Interiorul este îmbrăcat în material textil în două nuanţe, care oferă un contrast deosebit ce are scopul de a oferi o ambianţă tinerească. Cei de la Volkswagen oferă patru combinaţii diferite de culori, disponibile în funcţie de culoarea aleasă pentru exterior. Graţie banchetei din spate pliabile 60/40 – disponibilă în standard şi pentru versiunea obişnuită a lui Polo, modelul oferă un volum al portbagajului între 280 şi 952 de litri.

Pentru moment, cei de la Volkswagen nu au dezvăluit preţurile noului CrossPolo.

Via | Volkswagen

Comentarii (5)

  • Abraxas
    Suzuki Kizashi va fi oferit si cu motorizare V6 de 3.6 L si 300 CP
    Un site din Arabia Saudita a anuntat ieri ca pana la sfarsitul acestui an, Suzuki Kizashi va debuta in Arabia Saudita echipat cu tractiune integrala si motorizare V6 de 3.6 L de 220 KW ( 300 CP ) cuplata la o transmisie automata in 6 rapoarte . Aceasta motorizare nu poate proveni decat de la VW Group, in momentul de fata existand doua versiuni ale acestui V6 de 90 grade (3.6 L) si injectie directa pe benzina si anume versiunea de 206 KW (280 CP) ce echipeaza modelul VW Phaeton si versiunea de 220 KW (300 CP) ce echipeaza versiunea de baza a modelului Porsche Panamera . Daca informatiile se vor dovedi corecte, Suzuki Kizashi va folosi varianta utilizata de Porsche Panamera . http://www.ameinfo.com/235048.html
    4 2
  • Asteptam CrossGolf si CrossGolf+
    Pe urma CrossGolf++.
    Jos palaria pentru VW la marketing. Sunt in stare sa vanda si rahat cu cacao numai punand eticheta de Golf pe el.
    Acum vad ca si Polo l-au luat la ochi.
    8 5
  • Mircea, nu mai apara ca n-ai ce si nici pe cine
    Ati modificat titlul. Titlul era: OFICIAL: Iata noul Volkswagen CrossPolo!

    Asa ca mai bine spune-le colegilor tai sa mai dea si ei un search inainte sa scrie. Nu e prima oara cand vad stiri dublate sau triplate pe la voi.

    Ma crezi? Imi pare rau ca n-am cum sa-ti atasez print screen...
    9 1
  • @cozappz-ori ce constructor urmareste sa aiva o gama cat mai diversificata pentru a mari vanzarile,profitul
    e bine ca se descurca nu ca alti,stau la mila guvernului pt bani inprumut{OPEL}
    STIMA
    2 2
  • @ JOS CENZURA , LASILOR
    chiar daca stergeti (a patra oara cred ) , tot voi scrie despre reclama pe care o faceti pentru VAG intr-orevista aparent echidistanta , faptul ca cenzurati comentariile mele si ale altor utilizatori fara sa raspundeti celor spuse arat cat de penibili sunteti
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru