Schimbări la vârful Skoda: Herbert Diess, șeful grupului Volkswagen, a devenit și președintele constructorului din Cehia

de Petre Barac
Joi, 31.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Herbert Diess, șeful grupului Volkswagen, este noul președinte al Consiliului de Supraveghere de la Skoda, potrivit unui anunț al constructorului din Mlada Boleslav.

După ce a devenit noul CEO Volkswagen în luna aprilie, Herbert Diess continuă să își extindă influența prin asumarea unei noi poziții în cadrul grupului.

Diess a devenit acum noul președinte de la Skoda, funcție deținută până la 13 mai de Matthias Mueller, fostul șef al grupului Volkswagen.

În perioada 13-30 mai, poziția a fost ocupată de Frank Witter, cel care acum va ceda locul lui Herbert Diess și se va mulțumi cu postul de vicepreședinte la Skoda.

Herbert Diess a venit la VW de la grupul BMW în 2015, cu câteva luni înainte de izbucnirea scandalului Dieselgate. El este apreciat de acționari și analiști pentru pragmatism, iar viziunea sa privind reducerea costurilor a fost considerată potrivită pentru a simplifica structura grupului german.

Via Skoda

Comentarii (1)

  • inexorabil
    Supraveghere…Am mai auzit-o ca termen oficial, dar nu-mi place cum sună…De parcă Škoda ar avea nevoie să fie “sub observație”, ca nu cumva să se dezvolte “prea mult”…Sau să-și dorească abordarea pieței transoceanice ;) Numai “tătucu” din Wolfsburg are voie.

    Am mai tratat tema. Cazul VAG-Škoda ȋncepe să semene cu GM-Buick. Nu trebuie să explic – cine știe, cunoaște :)

    Ȋntr-o corporație tipică, libertății de creație i se impun niște limite “necesare”, dincolo de care s-ar afirma un “patologic” vis de preamărire personală. Iar unele divizii/departamente ȋntotdeauna vor avea parte de tratament preferențial, pe când altele vor fi considerate Cenușărese. Concret, Chevrolet a ȋmpins spre groapă Oldsmobile, iar lui Buick i-a ȋnăbușit ambițiile sportive. Cât despre firma cehă, parcă n-a trecut multă vreme de când s-a raportat un record istoric de vânzări pentru primul trimestru al acestui an. Evident, un asemenea eveniment atrage…o monitorizare mai atentă din partea autorității centrale.

    Oricum, corporatismul ȋnseamnă socialism camuflat și absolut, pe toate meridianele Globului.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru