Se coace o nouă fabrică auto la sud de Dunăre: vecinii bulgari sunt în discuții cu un mare constructor german

de Bogdan Mirică
Luni, 21.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bulgarii sunt în tratative cu un constructor german pentru inaugurarea unei uzine auto la sud de Dunăre. Vecinii noștri vor să demareze cât mai repede un proiect auto de amploare.

Am tot râs de vecinii noștri bulgari și de industria lor auto, care nu fusese capabilă să atragă decât un constructor chinez. Ne-am permis să facem asta pentru că Dacia și Ford produc mult în România și aveam un avantaj considerabil.

Avantajul ar putea fi estompat dacă cele mai recente informații venite de la sud de Dunăre se vor concretiza. Agenția pentru promovarea investițiilor în Bulgaria a anunțat că reprezentanții guvernului se află la masa negocierilor cu un constructor auto german, în vederea deschiderii unei facilități de producție.

”Suntem în discuții cu un mare constructor german și încercăm să-l convingem să asambleze mașini în Bulgaria. Dacă nu reușim să atragem astfel de investitori în următorii doi, trei ani, vom rata această oportunitate”, a declarat Stamen Yanev, directorul agenției bulgare de investiții. Tot el a precizat că discuțiile se poartă în prezent la un nivel incipient.

Urmareste Automarket
În prezent, în Bulgaria apar tot mai multe puncte de producție a unor furnizori mondiali din industria auto.
Chinezii de la Great Wall motors au încetat însă producția uzinei lor din Bulgaria de câteva luni bune.

Vecinii noștri au și alte proiecte ambițioase în derulare, cum ar fi cel al unui tren de mare viteză, pe care ar urma să îl construiască o firmă chinezească.

via foundry-planet

Comentarii (3)

  • pff..fraeri. ei n-au atatia basei, boci, iohanisi, ciolosi..sri/securisti.
    6 7
  • Afaceri bulgărești :-)
    4 1
  • Ce vor bulgarii e nimic.
    Noi îl avem pe Borc. Ăsta aduce în România în fiecare an câte un mare constructor auto.
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru