Volkswagen nu caută alternative pentru uzina din Turcia: "Așteptăm să vedem cum evoluează lucrurile"

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Marti, 22.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen a confirmat că nu caută în mod activ o alternativă pentru uzina din Turcia, întrucât așteaptă să vadă cum evoluează situația politică din această țară.

Grupul Volkswagen a anunțat săptămâna trecută că amână decizia finală cu privire la construcția unei uzine în Turcia după ce acest stat a lansat o operațiune militară în Siria care ar putea avea ca efect o serie de sancțiuni economice.

Anunțul a fost primit cu optimism de România și Bulgaria, două dintre celelalte trei țări care s-au aflat anterior în cursa pentru a găzdui o uzină Volkswagen în Estul Europei. 

De altfel, autoritățile din România susțineau că au reluat deja negocierile cu Grupul Volkswagen, în timp ce Bulgaria pregătise deja o nouă ofertă prin dublarea subvențiilor pe care ar urma să le acorde celor de la Volkswagen de la 135 la 260 de milioane de euro.

Cu toate acestea, Volkswagen a confirmat marți una dintre speculațiile anterioare, potrivit cărora planul germanilor rămâne în continuare strâns legat de Turcia. Practic, decizia de a construi o uzină în Turcia nu a fost anulată, ci doar amânată până la calmarea situației politice.

"Așteptam să vedem cum evoluează lucrurile.

Planurile pentru Turcia sunt pentru moment în așteptare. Nu căutăm în mod activ alternative pentru uzină", a precizat Andreas Tostmann, directorul de producție al Volkswagen.

Grupul Volkswagen intenționează să investească un miliard de euro într-o uzină în Turcia care să producă mai multe modele, printre care Volkswagen Passat, Skoda Karoq, Skoda Superb și Seat Ateca. Uzina ar urma să înceapă producția în 2022, iar producția totală este estimată la circa 300.000 de unități pe an.

Via Automotive News

Comentarii (2)

  • Edikkk
    Să cumpere mumu maşini VAG, ei acolo turcaleții.

    Ăia iubitori de Erdogan care a arestat întro singură zi 16.000 de civili fără procurori fără judecători, ţinuţi în puşcării fără proces, fără nimic.

    Aceiaşi turci care au făcut genocide şi epurări ca ruşii , contra armenilor, contra kurzilor.

    Aceiaşi turci care ameninţă Europa cu invazia emigranţilor, aceiaşi turci care vor bomba nucleară, aceiaşi turci care se înarmează de la ruşi.

    Da, să cumpere cine o vrea, eu niciodată.
    12 4
  • Cu alte cuvinte : "sheeezi bland Romanica si joc de glezne..."

    PS: @Edikkk : mai usor cu pianu, ca se supara turcu si vine cu pistolu, grija mare la turkishit delight...
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru