Detalii despre uzina Volkswagen din Turcia: va produce inclusiv Passat și Skoda Superb pentru piețele est-europene

de Daniel Popescu
Vineri, 27.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen va produce la viitoarea uzină din Turcia și modelele Passat și Skoda Superb, care vor fi exportate în țările est-europene, pe lângă Skoda Karoq și Seat Ateca, potrivit unor informații neoficiale.

Grupul Volkswagen se apropie de o decizie finală cu privire la construcția unei uzine în localitatea Manisa din Turcia, a cărei producție este programată să înceapă în 2022 în urma unei investiții totale de circa un miliard de euro.

Inițial, presa internațională a anunțat că producătorul german își propune să producă în Turcia în special modelele Skoda Karoq și Seat Ateca, însă potrivit unor informații noi există și alte modele pe listă.

Astfel, Volkswsgen Passat și Skoda Superb ar urma de asemenea să fie produse în Turcia pentru a fi exportate pe piețele din Europa de Est, posibil inclusiv în România. Producția totală a uzinei este estimată la circa 300.000 de unități pe an.

"Suntem în discuții finale cu Turcia. Discuțiile cu guvernul turc ar trebui finalizate în două săptămâni sau poate chiar mai devreme", a declarat Andreas Tostmann, directorul de producție al Volkswagen.

Una dintre principalele probleme în cadrul negocierilor este legată de taxele mari pe care Turcia le percepe la cumpărarea de mașini cu motoare mari, motiv pentru care locuitorii cumpără în special modele de clasa mică.

Acest lucru ar putea afecta șansele ca Volkswagen să comercializeze în Turcia modelele pe care le va produce în această țară.

În plus, o uzină în Turcia ar genera controverse în contextul în care Uniunea Europeană și-a exprimat în mai multe rânduri îngrijorarea cu privire la libertatea de expresie din această țară sub conducerea președintelui Tayyip Erdogan.

Varianta de rezervă a celor de la Volkswagen este Bulgaria, care s-a reorientat însă deja spre negocieri cu Hyundai. România a fost de asemenea pe lista scurtă de opțiuni înainte ca germanii să aleagă Turcia.

Via Automotive News

Comentarii (9)

  • Anonim
    Acuma clar va exista o diferenta de calitate . WV si Skoda made in Turcia clar va avea componente mai de primavara .
    25 4
  • Parere
    Sigur ca da. Cele așa-zis produse în Germania au 70% componente chinezești, astea 100% turcești. Nu știu de ce, dar mai degrabă ma încred în turci (vezi cazul cu ultima generație de Megane, unde varianta turceasca este mai fiabila ca cea spaniola) decât în turcii din Germania.
    20 1
  • Honda Civic sedan tot in Turcia se fabrica, si-a cumparat cumatrul meu, nou nouta, pare bine asamblata, doar ca la peste 100 km/h flambeaza capota, a sunat la reprezentanta si i-au spus ca este normal :). In rest pare in regula masina, sunt curios daca va avea probleme cu motorul 1.5 turbo benzina.
    14 2
  • Valius
    Cele fabricate in Germania au componente si din Romania, (furtune capace etc). Dar cu Turcia...nu am vazut ceva bun facut la ei, in afara de Beko care e al lor. Toate companiile ce produc in Turcia, e comparabil cu cele din China. Passat si asa are probleme de fiabilitate, nu mai e ce-a fost, dar in Turcia... Si Toyota, produce corolla in Turcia, dar nu are legatura cu cele facute in alta parte. Interiorul miroase ciudat, finisajele sunt aiurea.
    14 4
  • Rudolf D.
    Daaa, deci taiem Passatul si Superbul de pe lista.
    Pacat.
    Se iau si nemtii dupa francezi si italieni si produc in Turcia.
    Pana la urma cum stam cu statul de drept si dictatorul Erdogan bla bla bla.
    17 1
  • Octavian
    Am avut Toyota Auris MADE IN TURKEY cumparata de noua in 2007.
    In primul an am numarat mai multe probleme de asamblare. Am scris si adresa la Toyota Europe sa ma plang. Totul a culminat cu desprinderea scutului motor la ~170km/h (cine m-a pus sa merg cu 170 cu o toyota :))

    De atunci nu am mai cumparat nici Toyota, nici altceva made in turkey.

    Cam la fel ma astept sa fie si viitoarele VW asamblate acolo.
    16 7
  • Fara alehas
    N-am bani de vag (oriunde l-ar face). Poate doar ptr. un Subaru XV ori DS 7(noi) sa gasesc ceva maruntis prin buzunare.
    Upss, m-am dat de gol :)
    9 2
  • e-manuela
    Buna! Nenea, e ciudat cum, încă, unii chibiti n-au învățat ca chibiților nu trebui sa le pută gura....
    5 3
  • @Octavian, cand ti-a sarit scutul motor? In 2007, imediat ce ai plecat cu masina noua de la reprezentantza? Poti sa explici ce este scutul motor?Nu de alta, dar stiu ca Toyota nu prea are plasticul ala care se demonteaza , cand schimbi uleiul! Ziceam si eu!
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru