Se înmulțesc experții: Peugeot a lansat noua generație Expert, cu promisiunea că modelul poate accesa orice parcare subterană

de Bogdan Mirică
Miercuri, 30.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot a anunțat introducerea unei noi generații a modelului Expert. Van-ul francez vine cu trei variante de caroserie și cu tehnologie pe care o găsim de obicei în segmentul mediu.

După ce am văzut cât de talentați sunt italienii de la Fiat în segmentul utilitarelor, odată cu debutul lui Talento, este timpul să vedem replica franceză. Peugeot își arată expertiza cu noua generație a modelului Expert, dezvoltată pe platforma modulară EMP2.

Noul Peugeot Expert este disponibil în trei variante de caroserie, Combi (cu spațiu pentru nouă pasageri), Extended Cabs (cu cinci sau șase locuri) și Platform Cab (disponibilă pentru conversii).

De asemenea, modelul utilitar este disponibil cu trei lungimi diferite. Prima este și cea mai compactă, măsurând doar 4.6 metri. Mai există apoi versiuni de 4.95 și 5.3 metri. Capacitatea de încărcare ajunge până la 1400 de kilograme, iar lungimea disponibilă transportului este de patru metri.

Esential 4.6 metri măsoară cea mai scurtă variantă a modelului Expert.
5.1 litri/100 de km este consumul celui mai eficient Expert.
180 de cai putere dezvoltă cel mai puternic Expert.
Varianta compactă, de numai 4.6 metri lungime are și înălțime redusă, de numai 1.9 metri, ceea ce îi permite accesul în parcări subterane.

Noul Expert beneficiază și de tehnologie Moduwork, care permite o modularitate sporită pentru configurarea scaunelor, de un sistem head-up display, de recunoașterea semnelor de circulație, de acționare automată a ușilor laterale, frânare automată și de lumini acționate automat. Șoferul și pasagerii vor avea la dispoziție și o navigație 3D, comandată vocal, de o cameră de marșarier cu vedere la 180 de grade și de informații din trafic oferite în timp real.

Cel mai nou membru al familiei de utilitare Peugeot va fi propulsat doar de motoare diesel BlueHDI, cu puteri curinse între 95 și 180 de cai putere, conectate la o cutie manuală sau la una automată. Cea mai eficientă versiune va avea un consum mediu de 5.1 litri/100 de kilometri și emisii de 133 g/km.

Comentarii (4)

  • Un design proaspat in segment. Poate cel mai reusit. O masina versatila si practica pentru familie si pentru firma.
    Cred ca vor concura cu monovolumele de clasa mare, care au cam acelasi gabarit.
    Ar fi interesanta o comparatie intre cei trei frati siamezi Peugeot, Citroen, Toyota ( versiuni, motorizari, preturi ).
    13 10
  • Stau uneori si ma gandesc ce e in capul unora. Arhitect si-a luat 6 manute rosii desi tot ce a zis e pertinent si de bun simt...E clar ca idealul unora in viata e sa fie Gica contra si sa-i considere pe ceilalti inferiori...
    4 4
  • probabil ca a generat un fel de reflex "manutza rosie"
    2 3
  • @Andy / vianu scrii de pe 2 dispozitive? Scuteste-ne.
    Poate considera ca nu-i cel mai reusit, poate considera ca monovolumele inca mai au ceva de spus, poate...! Sunt 1000 de "poate" pentru care a luat atat de obsesiva manuta rosie.
    Ce probleme existentiale ai si tu...
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru