Se poartă designul tăios și futurist: Acura Precision Concept anunță valul schimbării estetice

de Bogdan Mirică
Marti, 12.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Expus în cadrul Salonului Auto de la Detroit, conceptul Acura Precision anunță linii de design din ce în ce mai ascuțite pentru modelele japonezilor, implicit pentru cele ale părintelui Honda. Ne-am dori tare mult să vedem curajul acestui concept și pe stradă.

Și dacă tot a fost rost de concepte futuriste la Salonul Auto de la Detroit, Acura nu s-a lăsat mai prejos. A adus la NAIAS prototipul Precision, un coupe de mari dimensiuni care inaugurează elemente de design complet noi, așteptate să debuteze pe viitoarele modele de serie.

Cum Acura este brandul premium sub care Honda vinde în Statele Unite, putem intui că japonezii vor împrumuta din liniile angulare și mărcii de volum. În fond, ceea ce vedem la Detroit nu este tocmai departe de ce ne propune Honda și în Europa.

În partea frontală, modelele viitoare vor folosi grila Diamond Pentagon, la fel de impunătoare ca cea a rivalilor de la Lexus sau Audi. Blocurile optice par să se alinieze trendului actual, cu linii subțiri și lumini LED, iar spoilerul frontal păstrează un aer minimalist. Profilul ne trimite automat cu gândul la un coupe cu patru uși, dominat de un set de jante de 22 de inch, încălțate cu anvelope Michelin Pilot Super Sport. Liniile agresive se continuă și în partea din spate, acolo unde există stopuri la fel de ascuțite și țevi de eșapament cu un design interesant.

Urmareste Automarket
Interiorul reprezintă o revoluție, comparativ cu ceea ce vedem astăzi în gama Acura sau Honda.
Pasagerii se vor bucura de scaune extrem de subțiri, dar confortabile și de un sistem multimedia cu ecran curbat, care înlocuiește butoanele clasice. Au mai rămas doar butoanele folosite pentru funcții esențiale. Multe din detaliile estetice folosite în interiorul conceptului Precision vor fi văzute și pe viitoarele modele Honda și Acura.

Comentarii (3)

 • aaaa...nu, merci!

  ori desenat pe genunchi la repezeala ori au lansat un design mai rough sa vada reactiile

  Comparativ cu NSX conceptul asta pare facut de o echipa de interni
  14 5
 • Se purta si mai demult acest design daca nu erau normele de protectie a pietonilor... de aia VW face masini cu design asa anost ... noaptea nu-ti dai seama daca e o saltea cu roti sau chiar e o masina...
  13 7
 • @S ....... Nu sunt de acord cu unele comentarii ale tale. Dar acum trebuie sa recunosc ca m-ai amuzat copios, la ultima faza +1 . :)))))))))))
  4 12

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru