Se pregătește un nou hot hatch: Toyota GR Corolla va prelua rețeta lui GR Yaris

de Tiberiu Safta
Marti, 29.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a anunțat oficial că noul model de performanță GR Corolla va fi prezentat publicului în 31 martie. Noua mașină va avea același motor cu emblematicul GR Yaris și sistemul de tracțiune integrală GR-FOUR.

Actuala generație Toyota Corolla va primi, în sfârșit, o versiune de performanță. Aceasta se va numi GR Corolla și, așa cum reiese din nume, modelul este modificat de divizia de performanță Gazoo Racing. Constructorul a oferit câteva imagini sugestive cu noul model, unde putem vedea că aripile față sunt evazate și dispun de o priză de aer. De asemenea, putem observa și pragurile pe care este inscripționat numele GR-FOUR.

Acesta este, de fapt, sistemul de tracțiune integrală avansat, care se regăsește și la modelul de performanță GR Yaris. Așadar, noul model va avea trei moduri de conducere: Normal, Sport și Track. În modul Normal, proporția de distribuție a puterii este de 60:40, către puntea față. În modul Sport, 70% din puterea motorului este transmisă către roțile din spate, iar în modul Track avem o distribuție perfectă, de 50:50.

Motorul va fi, de asemenea, preluat de la GR Yaris. Vorbim, așadar, despre un propulsor în 3 cilindri de 1.6 litri, turbo, care dezvoltă 261 de cai putere și un cuplu de 360 Nm.

Cu acest motor, GR Yaris accelerează de la 0 la 100 km/h în 5.5 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 230 km/h. Detalii despre performanțele lui GR Corolla vor fi dezvăluite la momentul lansării.

Noul model de performanță Toyota va fi prezentat oficial în 31 martie.

via Toyota

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru