Se umflă prea mult: 3.000 de maşini Honda, rechemate în service în România pentru probleme la airbaguri

de Daniel Popescu
Marti, 29.12.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda a anunţat că recheamă în service peste 3.000 de maşini care au probleme cu airbagurile. Sunt vizate modele CR-V, Accord, Jazz, Civic şi Insight fabricate în perioada 2003-2012.

Esential 3054 de masini Honda sunt afectate de problema airbagurilor
Honda a anunţat un program de rechemare în service pentru 3.054 de maşini comercializate pe teritoriul României în perioada 2003-2012 şi care au fost produse în Japonia, Marea Britanie sau China.

Potrivit reprezentanţilor mărcii, în cazul unui accident, modulele de umflare a airbagului de la şofer şi/sau pasager pot produce o presiune prea mare care să aibă drept efect o deteriorare a acestora.

Cele peste 3.000 de maşini afectate în România vor fi rechemate în service în perioada următoare, iar reparaţiile vor fi efectuate gratuit şi vor dura între o oră şi două ore, în funcţie de numărul modulelor afectate. Acestea aparţin modelelor CR-V (165 unităţi), Accord sau Accord Tourer (2.413), Jazz/Fit (442), Civic (15) şi Insight (19).

Oficialii mărcii au precizat că până în prezent nu au fost înregistrate incidente cu privire la aceste probleme, măsura de rechemare în service fiind practic una preventivă.

Via ANPC

Comentarii (36)

  • Si astia recheama ? Parca erau MADE IN JAPAN :)))
    65 32
  • @scorpion
    ...asa -i?astia de la dacia n-au chemat niciodata...pt. nimic ce sa mai zici?calitate frate nu gluma ,,,made in roumanie''...morala?mai bine dacia decat jafurile astea de honda.
    39 47
  • HA-HA-HA-HA. Ce amuza cel mai tare, este faptul ca doar marcile japoneze efectueaza RECALL pt aceste airbag-uri. Dar de faptul ca marcile ''ghermance'' care sunt echipate si ele cu airbag-uri de la aceeasi companie nu sufla nimeni o vorba despre faptul ca incerarca sa ascunda gunoiul sub pres ? Mai sa fie iar se face de ras ''DAS AUTO'' si BiEmDabalIu ? :))))
    33 70
  • Andrei
    Ce titluri de can can. De toata jena. Nu stiu ce s-a schimbat la voi dar eu m-am scarbit de acest site. Noroc la rumegat seminte in redactie!
    -Se umflă prea mult
    -Maşinile electrice se vând ca pâinea caldă, dar petroliştii rămân reci
    -Noi n-avem autostrăzi pentru maşini, dar Germania a inaugurat prima autostradă pentru biciclişti
    -Cum să pleci mai repede din ţară
    -VIDEO: Unde sunt reclamele italiene emoționante?
    - Nissan schimbă foaia
    -Mai cade un bastion: mastodontul Ford F-150
    -Puriști, vi se pregătește ceva!
    40 30
  • Sa fie din cauza ca a mai murit cineva de curand din cauza airbag-urilor takata? Hmm, nu cred. E vorba doar de "respectul" pentru client. Sau pentru buzunarul propriu?

    E uimitor cum proasta site-ului casca din nou gura. Apropos, tipul care a murit a fost tot intr-o masina japo, cu un airbag japo. Dar mai bine sa-ti puta gura de marcile germane. @madularescu, ceva comment-uri strict la subiect?
    43 32
  • Mitica Blajinul
    @mada, ce ar fi sa te duci sa-ti sablezi vopseaua noua de pe masina? E mai bine asa. Poate te si plezneste un takata peste mecla. Nici anul asta nu ti-a adus Mosul ce-ti doresti de foarte mult timp. Un pic de creier.
    59 17
  • Si si-a facut aparitia inteligenta nedescoperita a acestei tari............
    21 46
  • @bbb probabil te refereai la tine. Poti sa stai mai departe nedescoperit. Nu-ti simte nimeni lipsa.
    38 24
  • Daca aceast generator de migrene ( zarnesteanu ) crede ca prin atitudinea sa contradictorie care nu convinge nici un copil, il face sa para inteligent, atunci nu-l vad prea bine pe acest muligan. Ma refer doar la domeniul auto.
    19 54
  • @masochescu, la @bbb inteligenta, cu o probabilitate infima, poate e inca nedescoperita. La tine insa baiatule, inteligenta nu exista. Nici acoperita, nici descoperita. Esti gol in cap ca o conserva pe un bat.
    41 20
  • Mitica Blajinul
    koni, baiatica asta , copil al revoltei din 89,nu va ramane in istoria automarket. Viermii se inmultesc ,din pacate.si ,probabil vor ramane in mijlocul fecalelor!
    Salutari de pe alte meleaguri. Skype, daca poti! Lamulti ani!
    51 14
  • @zarnesjeavra

    Voinicule, tocmai ai un motiv prielnic de bucurie zilele astea . Motivul ca vine anul nou si te poti handranii cu pretenii la o carciumioara acolo la tine in satuc. Sper ca ti-ai alimentat din timp bericile la PET vandute la reducere. Cat despre inteligenta mea, nu ma cunosti pt a-mi da definitii !
    18 55
  • Clar nimeni nu te poate definii :))
    Esti prea terminat, de unde iti iei halucinogenele?
    46 8
  • Eu suspectez, Zarneasteanu, ca ai multi ani de scoala, stai intr-un oras mare (desi numele ar spune contrariul), ai o masina germana, cumparata de noua, ai peste 30 de ani si in timpul liber esti chiar simpatic.
    Deci nu ai avea nimic de demonstrat. In orice caz nu audientei de aici.
    Nu reusesc deci insa sa inteleg de unde atata virulenta cand auzi de marci japoneze? De ce te cobori la un nivel pe care tu insuti in desconsideri cu ferocitate?
    61 9
  • OOO bine ai revenit Calingura ! Ce mai faci ? Nu te-am mai vazut pe aici de mult. Sau esti scarbit de multe ori de forum unde se spun numai imbecilitati de cele mai multe ori ?
    49 16
  • Scorpioane iei cam multe voturi negative de la o vreme...... Sa stii ca te invidiez :))))
    12 56
  • Scorpionul.negru - multumesc de primire. Vreo 2 ani nu am mai avut stare de forumuri. Automarket inca rezista decent :)

    Am renuntat insa de ani buni la Promotor. Vomam efectiv.
    53 8
  • Here we go again.

    Baieti, (@bbb & @mascarescu) faptul ca sunteti in negarea cronica a realitatii nu e vina nimanui. Aveti doar o conditie psihica si nu vad de ce trebuie sa incercam noi sa vindecam boala a doi retarzi. Unul agramat si unul mai putin agramat. Cred ca link-ul asta poate va mai lamureste putin:

    http://www.reuters.com/article/us-autos-takata-airbags-idUSKBN0U61OS20151224

    Daca voi doi vreti sa va imbatati cu apa rece ca honda va respecta de va rupe, e afacerea voastra. Din punctul meu de vedere sunteti doar doi dobitoci cu care nu stiu de ce imi pierd vremea. Oh, puteti sa ascundeti si comentariul asta in negative. Asta nu va ridica nivelul de inteligenta nici macar cu un fir de par.

    @Calingura, ai presupus corect. Masinile totusi nu le-am cumparat noi pentru ca momentan nu are sens financiar. Poate mai tarziu. Imi place sa le cumpar 2-4 ani vechime cu km putini si in stare cat mai apropiata de noi.
    Unde nu ai dreptate este virulenta pentru masinile japo. Poate incerc doar sa balansez virulenta altora. Faptul ca nu spun aproape nimic pozitiv de japo este pentru ca au destui laudatori pe site-ul asta. Unii mai inteligenti, pe care ii respect si care raman "fara grai" cand vad stupizenia celor doi de mai sus. Altii sunt doar prosti sau mai rau, pe nivelul @mafia / @mascarescu / @bbb sau cum si-or mai zice.

    Cred ca ar fi momentul ca Automarket sa inteleaga ca un site de calitate nu inseamna doar lipsa injuriilor la adresa altor utilizatori, dar si o calitate a comentariilor in care injuriile nu sunt prezente. Poti sa invoci democratia si libertatea de exprimare dar in acelasi timp sa iriti toata lumea prin repetarea la nesfarsit a unor stupizenii puerile care nu-si au locul intr-un site in care adultii inceara niste discutii normale, simple, pe teme auto. Metamorfozele lui @mafia in @ivanoff, @marian, @madalescu, samd n-au aratat mare progres in afara de faptul ca-si mai periaza uneori limbajul atat cat sa nu fie banat. Totusi, cineva in redactie ar trebui sa ne arate ca exista un barometru care sa indice calitatea si nivelul utilizatorilor acestui site.

    Ma gandesc ca poate le este teama ca in lipsa conflictelor utilizatorii vor disparea? Eu zic ca nu. Daca userii vor avea un anumit grad de decenta, chiar si in discutiile contradictorii, vor atrage alti useri care la randul lor se vor simti confortabil cu regulile site-ului, sau mai mult chiar le vor aprecia. Depinde enorm de redactie ce tip de environment (mediu?) vor sa creeze pe site-ul lor. Cu indivizi de nivelul lui @mascarescu si @bbb nu cred ca lumea va intra aici cu placere sa discute despre pasiunile lor. Tipi care nu stiu sa accepte ca idolii lor sunt simpli constructori de masini care fac greseli mai mari sau mai mici si incep sa muste de c.r pe toata lumea, nu au ce cauta pe nici un fel de site, nu doar aici pe Automarket.ro.
    42 12
  • Chiar nu ma cobor la nivelul tau.
    Nu exista nimic de comentat la remarcile facute de tine.
    Iti doresc succes cu VAG-inul tau si daca te deranjaza rablele japoneze nu mai intra pe stiri cu ele. Lasa-le sa ramana in anonimatul lor.
    Numai bine.
    2 39
  • @bbb,

    Prababil descreieratii limitati precum ''pretenul'' din Zarnesti vor crede ca amandoi suntem aceeasi persoana doar prin simplul fapt ca ti-am raspuns si sunt de acord cu ceea ce spui. Iti sugerez sa nu le mai raspunzi astora gen @pamflesteanu, si altor cativa. Nu faci decat sa le alimentezi obsesiile bolnave pe care ei le revarsa pe acest site. Ma mir cum bolnaviorul asta mai are curaj sa spuna ca este jignit de altii, dupa felul in care si-a dat drumul la vocabular la un articol ( acolo comentariul i-a fost sters, cu toate ca intr-o tara civilizata ar fi fost banat definitiv acest limitat intelectual ) unde il ataca si pe userul @Blower0 . Citez din minunata lui colectie artistica : '' @Blowjober , @Stupidoff, f*tuva-n gura de soareci........'' . Superb, iar el mai are curajul sa spuna ca este injurat de altii, mai sa fie ? Pe bune ? Eu as propune ca Automarket sa-l blocheze definitiv, altfel vor atrage alti useri care la randul lor se vor simti confortabil cu regulile site-ului, sau mai mult chiar le vor aprecia. Nu ? In sfarsit . Are cam multe voturi pozitive in ultimul comentariu, probabil cei care i-a oferit atatea aprecieri, sunt din cercul lui de colegi de carciuma.

    Voinicule dă' la Zărnesti, daca nu suporti japonezele, ai tot dreptul sa nu mai comentezi sau sa citsti astfel de stiri flacaule. Cat despre linkul care l-ai distribuit, afla ca Bămwe , FlociWagen, si alte cateva marci ''ghermance'' dotate cu astfel de airbag-uri nu sufla o vb de RECALL. Seriozitate ''ghermanca'' nu ?
    4 39
  • @mascarescu, deja mi-a expirat a doua sesiune la nr maxim de voturi. Zi daca mai vrei, ca-ti da baiatu' pana-ti vine acru.
    19 5
  • mdah...
    ..poti deduce in functie de ce voturi se dau pe aici cat de destepti si ...cati destepti sunt...jalnic nu dau nume ca n-are rost
    4 28
  • Recall pentru masini din 2002 cu probleme de airbag , halal de japoneza.
    Mai mult , este un babalau aici care sustine ca este ok chiar laudabil :))
    Madalino tu deja esti frustrat si obsedat si o dai in penibil rau.

    @bbb si tu ar trebui sa comentezi doar la stiri de haponeze , la harburi adevarate.

    Zarne , chiar merita sa te consumi cu 'vata in nas'? Probabil vata i-a ajuns la neuron.
    15 3
  • Zarnastene chiar aveam o parerere bunicica despre tine, insa daca te pui la mintea lui mada si al lui bbb inseamna ca esti mai prost ca ei...
    0 15
  • Ce sa zic @Andy, vroiam sa fiu sigur ca nu cazi in idolatrie.
    3 3
  • qed...Se zice "voiam", nu "vroiam". Nu mai avem dubii acum...esti la acelasi nivel cu prietenii tai...
    4 10
  • Eu voiam
    Tu voiai
    El, Ea voia

    Bua-ha-ha

    Cred ca-ti "vuieste" capul de gramatica!!!
    3 4
  • Mitica Blajinul
    @andy, daca nu esti sigur de gramatica ta, nu este czul sa te legi de gramatica altora!
    11 4
  • Noroc cu google ca isi mai etaleaza unu si altu inteligenta pe aici.
    1 11
  • @bbb, vorbitul si scrisul corect in limba maternal se invata in familie, la scoala si prin literatura. Pentru lucruri elementare de gramatica n-am nevoie de google. Parca ziceai mai sus ca nu te cobori la nivelul meu. Pai baiatu', iti spun eu ca n-ai unde sa mai cobori, ca esti deja pe nivelul cel mai de jos. Acelasi cu @mascarescu. Problema cu prostia este ca incepi s-o dai in fudulie si sa te crezi ceea ce nu esti.

    @Andy, daca nu stii ce vorbesti, macar tii gura-nchisa si pastrezi aparentele. Eu de fapt aveam o parere execrabila despre tine cand ai aparut pe site. Pe urma am vazut ca mai stii si altceva decat pupat japo in c.r cat e ziua de lunga. Acum insa vad ca incepi sa lecturezi lumea pe subiecte la care ai ramas corijent. Inainte sa dai lectii vezi daca nu cumva tocmai tu ai nevoie de lectiile alea, hmm?
    2 2
  • Astea 3000 de masini sunt frectie la picior de lemn pe langa milioanele de VAG-ine care ne intoxica plamanii in fiecare zi.
    Vezi ca o cam dai de gard cu scrisul mai AS-ule.
    2 11
  • Astea 3000 de masini sunt frectie la picior de lemn pe langa milioanele de honde care pot lua gatul proprietarilor la cel mai mic accident. Plus alte milioane si milioane de bunataturi japo. Huh?De asta ce zici?

    Daca nu-mi intelegi scrisul, n-are nici o importanta. E explicabil.
    5 6
  • Iar mascarescu e babalau. Mai documenteaza-te despre scandalul japonez takata : http://blog.caranddriver.com/massive-takata-airbag-recall-everything-you-need-to-know-including-full-list-of-affected-vehicles/

    In link vei vedea masinile afectate pe branduri, dai scroll pana jos. VW nu are la ce sa faca recall conform celor de la Takata . BMW ca ziceai de ei, deja fac recallurile la cele afectate.

    Honda si toyota sunt in topul masinilor afectate. Haponeze.. superr tare, incredere maxima :))
    9 5
  • Citez dintr-o publicatie : ''Honda a fost primul constructor nipon care a renunțat la serviciile Takata după ce airbagurile furnizorului au demonstrat probleme grave. După Honda a urmat și Mazda, iar restul producătorilor japonezi se pregătesc să le calce pe urme'' ....
    4 11
  • Mitica Blajinul
    Gherghina Madalina, La multi ani si tie! Sper ca noul an sa nu-ti mai plezneasca nici o manutza rosie peste bot.Eu ,unul, nu o sa-ti mai adresez absolut, nimic.Poate si ceilalti te vor lasa in plata Domnului.Poate vei reusi sa fii mai fericit in noul an.Ai nevoi de mult ajutor! Pacat de tineretea ta! Nu mai irosi o gramada de timp aici,Esti tanar(oare?).Fa ceva cu viatza ta, pentru ca nimeni u va sti cine esti tu. Lasaceva dupa tine.Fa ceva concret.Latratul pentru @automarket, nu-ti va adduce nimic. Sa ai parte numai de liniste!Ai nevoie.
    Apropos! De unde ai strans atata ura in tine? Chillex, boy!
    11 3
  • IA-te uita. Marsadas Banz este pe locul 8 in topul ''Here are the 10 least reliable brands'' .....Ce ciudat. Cel mai ''calitativ'' brand premium ''net superior'' unui Lexus sa fie pe 8 ? :)))))

    http://www.autoguide.com/auto-news/2015/10/top-10-most-reliable-and-least-reliable-cars.html
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru