Seat Leon - primele imagini oficiale cu a treia generație a compactei spaniole

de Dragoș Băltățeanu
Sambata, 14.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După ce ieri o singură imagine neclară cu partea din spate a noului Seat Leon a ajuns pe internet, astăzi avem un set de fotografii aproape complet. Seat a prezentat oficial noul Leon.

SEAT a publicat, după o lungă aşteptare pentru fanii mărcii, primele imagini cu noua generaţie Leon. Modelul compact spaniol va fi lansat oficial la Salonul Auto de la Paris din această toamnă. Este a treia generație a modelului Leon și pentru că Seat este parte din grupul Volkswagen, noul model va folosi p plaforma tehnică comună împărțită cu noul Audi A3.

Modelul cu cinci portiere pe care îl putem vedea în imagini este prezentat atât în versiune normală, cât și în varianta sportivă FR. Designul adoptat are ceva mai muilte linii drepte față de actualul model. Ne-am putut face o idee despre cum va arata acest model privind conceptul IBE Coupe pe care Seat l-a expus la Saloanele Auto de la Geneva și de la Frankfurt.

Seat a renunțat la portiere spate cu mânere ascunse în favoarea unora clasice. Cel mai probabil va exista și o versiune cu trei uși, precum și una break. Din fotografii putem vedea că versiunea FR are aripi evazate și jante diferite.

La interior, a treia generație Leon primește o planșă de bord modernă, cu câteva elemente împrumutate de la Audi A3.

Forma volanului este însă specifică mărcii spaniole. Nu există încă nici o informație despre gama de motorizări, dar în mod sigur o parte din propulsoare sunt comune cu cele de pe Audi A3 și viitorul VW Golf 7.

via AutowpCarscoop

Comentarii (40)

  • un oarecare
    Fffffrrumooss!Bravo Seat!
    39 36
  • E o evolutie a Leonului actual mai ales in partea posteroiara si la interior, care de data asta pare ca este de o calitate superioara. Fratele meu detine un Leon Copa, luat din reprezentanta anul trecut, cu motorul de 1.4 TSI. Masina se misca excelent iar daca o calci fuge destul de tare, singurul lucru mai putin placut fiind interiorul.....dar vad ca s-a remediat odata cu noua generatie!
    13 5
  • auto_fan
    Bine ca au venit cu un interior decent!
    19 1
  • Adevarul e ca era aproape imposibil sa realizeze o creatie mai frumoasa decat generatia precedenta...
    35 6
  • razvanis
    Arata mai bine, mai echilibrat, si interiorul un mare plus ,
    24 21
  • Sper ca nu imprumuta iar platforma de la Golf.In loc sa imprumute si el platforme si motoare de la Toyota Auris,Mazda 3 MPS,imprumuta de la troaca aia de VW.
    8 40
  • Rex mundi
    Masina e frumoasa si atat. Nu mai transmite nicio emotie comparativ cu vechea generatie. Pare a fi o Ibiza mai mare. Si interiorul s-a "germanizat". Din pacate, Seat a devenit o marca prea "normala". Mi-e dor de vechiul Leon!
    39 6
  • 80% din forme s'au pastrat de la vechiul model. dar chiar si asa ceva nu place ochiului, mi se par unele linii fortate.
    Vorba unui mare artist:"e frumos da' nu prea"
    27 11
  • Seamana prea mult cu Ibiza,deh.......grupul vag....
    24 6
  • Niciodata nu va fi 100% din public multumit si incantat, important e sa fie atinsi cei care ar trebui sa-l cumpere, oricum sigur arata mai sportiv si agresiv decat golf-ul 7, deci ... e tot seat
    25 3
  • Farurile arata oribil dar in rest e reusita masinuta. Acum sa fie destui fraieri care adora mediocritatea motoarelor VW si se va vinde
    17 34
  • hehe, nu numai la romanik se asculta KissFM :) (presupun ca-i un alt kissfm de pe la spania)

    @masina -- seat se dorea o chestie "fluida plina de emotie" ... "sufletul latin" .. etc ... a ajuns o bucata de lemn ciopartita cu barda .. nu stiu de ce, dar tendintele grupului VAG sunt din ce in ce mai ciudate.
    25 11
  • nice nice nice! :D arata bine noul model. pacat ca nu se mai folosesc manerele de la vechiul model, pentru usile din spate.
    23 18
  • Arata foarte bine noul Leon. Nu pot sa nu remarc insa inca odata cat de mult design a importat VW Group de la italieni. De la modelele anilor 2000 desenate de fostul designer sef de la Alfa, Walter de Silva pana la acest nou Leon care imi pare a avea influente puternice Giugiaro. Dupa cum stiti, casa italiana de design Italdesign a lui Giugiaro a fost cumparata de VW. Observ influente de design de la Alfa Brera in partea din spate, model desenat tot de Giugiaro.

    In rest, un pas important pentru Seat.
    20 26
  • ionut cam ai dreptate sunt destui retarzi care sa ramana cu gura cascata la o troaca sau la o tabla dreapta....dar asta e cultura...
    9 22
  • johnny
    este mai frumos decat varianta precedenta
    12 27
  • johnny
    si noile motorizari vor fi mai eficiente si mai puternice
    11 6
  • lorinczi.thomas
    Sunt uimit. Interiorul este usurel asemanator (zona gurilor de ventilatie) cu cel de la Kia Picanto 2011 - prezent)
    Pe lateral au ramas urme de la vechea generatie (vorbesc mai ales de acoperis).
    Spatele poate fi confundat cu o reiterare a Alfei 147
    7 6
  • Prea "rece" atât designul exterior cât și cel exterior. Influență germană, ce să mai...
    12 6
  • Alta poveste. Interior mult mai frumos. Deci si golful 7 va fi un succes.
    Felicitari ! Imi zambeste particica aia VAG din mine :))
    14 12
  • CodrutC
    Frumoasa din orice punct de vedere
    15 15
  • Noul model vine cu linii si muchii bine conturate. O caroserie dinamica si sportiva. Si cu un interior interesant, o plansa de bord bine desenata si materiale ce par sa promita un plus de calitate, fata de modelul actual.
    Dupa cum il prezinta aceste poze, pare un model echilibrat, cu un design placut. Sa asteptam si datele despre performante, tinuta de drum, pentru o parere mai clara.
    16 13
  • Cred ca Seat in acest moment este singura marca de pe piata care nu are niciun pic de identitate a marcii. Comparati designul de exemplu intre cel al masinii asteia si cel al Ibizei, al viitorului Toledo, ca sa nu mai zic de Exeo. Sunt masini care parca sunt facute de cu totul alti producatori fiecare. Nimeni nu spune ca trebue sa semene nici prea mult (multi de exemplu faceau confuzie intre fosta generatie Toledo si Leon... nici asa nu ea bine), insa nici cum este acum nu prea e bine.
    Poate ca masina va fi buna, poate ca se va vinde mai bine, insa ce a facut VAG acum, in opinia mea inseamna disperare. Faptul ca masina asta seamana destul de putin cu Ibiza eu zic ca putem trage doua concluzii:
    -designul Ibizei nu prinde si poate fi considerat oricum, numai nu sportiv
    -totusi VAG nu se lasa, nu vrea sa renunte la Seat si incearca altceva, adica un design de tipul aceste masini. VAG stie ca marca asta are potential, stie ca ceva nu este in regula si aici e vorba de o problema interna in cadrul grupului, o problema de valorificare a unui produs... numit Seat. Este bine ca totusi e constient de asta si nu isi... scuzati expresia, baga picioarele si o vinde. Unii ca GM o vindeau de acum 3-4 ani.
    21 18
  • BaditzaEx
    PACAT !!!, vechiul Leon ( atunci cand s-a lansat ) a fost extrem de Emocion, original, aratos si diferit ( interiorul in schimb PRAF ), dupa asa multi ani, in schimb , observ doar o imbunatatire a interiorului care ( dupa mine ) arata muuult mai bine, dar exterior pe mine ma dezamageste fata de generatia precedenta ma asteptam la mai mult de la Leon, parca mai bine arata noua Kia sau noul Clio :-(
    27 20
  • Stefan
    Am eu impresia sau se vad treptele de viteza dupa volan putin acolo iesite? :D
    4 6
  • CodrutC
    Cea rosie este Leon FR iar cea alba este Leon normal
    7 1
  • razvanis
    @stefan
    are cuie dsg, iar dsg vine cu padele, deci vezi bine
    8 0
  • cat de urat poate fii
    8 18
  • Nu-mi place.
    Din lateral arata ca un cearsaf deranjat... farurile frante reproduc aceeasi idee ca la Audi A4 / A6 /A8 ... nu foarte original, nu foarte stilat.
    22 11
  • Spoilerul fata nici ca-l puteau face mai banal...
    18 8
  • espaniol
    Un design exterior simplu, rece, fara prea multe complicatii. Chiar auster. Banuiesc ca austeritatea e o trasatura a marcii. Asta insinueaza Volkswagen AG? Pacat, Seat trebuia sa fie peste Skoda si Vw, nu un german care a invatat flamenco.
    14 7
  • Nu pot sa spun ca ma incanta la exterior, e prea "a la Ibiza", prea, nu stiu, lipsita de pasiune. La interior, au facut o treaba mai buna. Per total, nu vad un viitor prea bun pt Seat nici in urmatorii 2-3 ani.
    14 9
  • Mircea
    @espaniol mai bine te duci la cules de capsuni in Spania ca nu sti despre ce vorbesti , cum ? Seat peste Skoda si VW ? ma faci sa rad...
    VW este peste Skoda si peste Seat , deci vise placute in continuare
    10 14
  • 90% ibiza. naspa. ma asteptam la ceva mai extravagant.
    8 7
  • espaniol
    @Mircea
    La cules capsuni se duc indivizi ca tine care scriu "nu sti" cu un singur "i". Seat, Skoda sunt detinute de Volkswagen si sunt pe o treapta inferioara doar pentru ca asa a vrut muschiu' sefilor VAG. Vezi doamne ofera modele pentru toate buzunarele (o alta iluzie). Dar ce s-ar fi intamplat daca Seat era independenta si cu un bun manager la varf? Am fi avut acelasi design obosit? Am fi avut aceleasi materiale de rahat? Adevarul e ca tot ce a vrut Volkswagen e sa-si elimine un competitor direct si sa-si mareasca profitul.
    12 7
  • CodrutC
    @Mircea sunt total de acord cu tine
    Seat si Skoda nu au concurent pentru Touareg , Phaeton , Scirocco , Beetle , Golf Cabriolet , Eos , CC , Amarok , T5 , Sharan etc
    6 8
  • sunt fricosi astia de la seat. au facut prototipul superb si masina de serie banala. parca ar fi o masina pentru tineri cu viziune de batran!!!? ce sa apreciezi la masina asta?!
    9 6
  • Bogdan
    Mda ... pacat.
    Mare pacat. Facusera la un moment dat niste declaratii conform carora voiau sa reinvie marca si modelul asta, dar din pacate vad ca nu le-au dat curs. La finalul vietii lui MK1 ma asteptam la ceva iesit din comun, care sa continue experienta creata de acel Leon. Dar continuarea a fost dezamagitoare. Iar aceasta a treia generatie nu reuseste decat sa infunde si mai tare in galeata cu banalitate modelul asta. La fel cum au facut-o si cu Ibiza.
    7 6
  • marius
    pacat ca nu mai are agresivitatea aceea specifica...:(
    2 2
  • o sa fie senzatia salonului de la paris
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru