Seat pregăteşte o ofensivă off-road: gama X-Perience va ajunge pe mai multe modele de serie, inclusiv Ateca, Ibiza şi viitorul Arona

de Daniel Popescu
Marti, 11.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Conceptul Seat Ateca X-Perience va prinde viaţă în versiune de serie, iar gama de modele mai bine pregătite pentru off-road va include în viitor şi Ibiza şi viitorul crossover Arona.

Cu ocazia Salonului Auto de la Paris de la sfârşitul lunii septembrie, SEAT a prezentat un concept inedit numit Ateca X-Perience, mai bine adaptat pentru off-road decât versiunea tradiţională. Conceptul avea un design mai îndrăzneţ, cu o caroserie cu aspect mai dur, inclusiv în partea din faţă şi din spate, pe lângă utilizarea unor pneuri specifice pentru off-road, a unor jante de aliaj de 18 inch şi a unei vopsele rezistente la zgârieturi.

La interior se remarcau culorile asemănătoare cu cele ale pământului şi logo-ul X-Perience amplasat pe scaunele din piele, dar şi un display cu diagonala de 8 inch care se poate conecta la sistemele Apple CarPlay şi Android Auto.

Urmareste Automarket
Astfel de noutăţi urmează să-şi facă apariţia şi pe un model Ateca X-Perience de serie, întrucât Seat a decis să lanseze pe piaţă această gamă cu potenţial pentru a câştiga mai mulţi clienţi. În plus, gama X-Perience se va extinde şi cu alte modele, iar primele vizate sunt Ibiza şi viitorul crossover Arona, care va lupta direct cu Nissan Juke şi va fi poziţionat în gama sub Ateca, dar va avea mai mult spaţiu interior decât Ibiza.

"Intenţionăm să extindem conceptul X-Perience cu mai multe modele în gamă.

Seat Ateca X-Perience este gata de producţie. Am aflat că noutăţile de design pe care le oferă X-Perience sunt foarte apreciate de clienţi", explică Alejandro Mesonero, şeful de design al Seat, motivul pentru care constructorul spaniol a luat această decizie.

Via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru