Şeful Caterham: ”În viitor nu vrem să construim doar maşini sport”

de Bogdan Mirică
Joi, 06.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Parteneriatul încheiat cu Renault îi va ajuta pe cei de la Caterham să îşi lărgească gama. Filosofia bazată exclusiv pe modele sport cu două locuri va fi abandonată în favoarea uneia care vizează o gamă largă de produse.

Caterham vrea să profite la maxim de pe urma parteneriatului încheiat cu Renault. Constructorul britanic de nişă îi va ajuta pe francezi să dezvolte o gamă nouă de modele Alpine, dar va beneficia la rândul său de privilegiul de a-şi extinde gama.

Şi se pare că acesta este principalul obiectiv, cel puţin dacă judecăm după declaraţiile făcute de Mike Gascoyne, preşedintele executiv Caterham. Acesta a afirmat că vom vedea foarte multe modele până la sfârşitul acestui deceniu.

Proprietarul companiei, Tony Hernandes, cunoscut şi pentru implicarea sa în Formula 1, a declarat luna trecută, după semnarea acordului cu Renault, că intenţioneză să facă din Caterham un constructor cu o gamă variată de modele.

Produsele sport, dezvoltate împreună de Renault şi Caterham, vor avea aceeaşi platformă, dar vor miza pe un design diferit. Compania de nişă va apela la ajutorul unei case de design din Marea Britanie, al cărui nume nu a fost momentan dezvăluit.

Toate modelele se vor inspira însă masiv din designul simplist al deja cunoscutului Seven.

Potrivit oficialilor Caterham, viitoarea gamă va include mai multe modele, nu neapărat doar produse sport. Gascoyne, preşedintele executiv, crede că succesul unui constructor auto nu poate veni doar dacă vinde modele cu două locuri.

via autocar

Comentarii (3)

  • vettel
    Renault si Caterham! Super echipa!
    13 0
  • Atata timp cat va exista Seven, din punctul meu de vedere Caterham poate sa aiba ce fel de model vrea in gama. Recunosc ca Seven este masina mea exotica preferata. O singura data am avut ocazia sa urc intr-unul. Iar sentimentul de sportivitate pura dat prin simplitatea dusa la maxim, m-a facut sa nu ma intereseze ca nu avea dotarile de la care te-ai astepta in zilele noastre.
    8 0
  • Or sa se apuce si astia de cine stie ce SUV-coupe sau alta aberatie de genul, ca sa aiba snobii din spatiul ex-sovietic cu ce se lauda. Trist.
    1 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru