Șeful Daimler așteaptă profituri “rezonabile” după lansarea sedanului electric EQS

de Paul Cosma
Luni, 12.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul sedan 100% electric Mercedes EQS va genera profituri ''rezonabile'' chiar de la lansare, datorită tehnologiei de vârf, potrivit declarațiilor făcute de șeful Daimler, Ola Kallenius.

Mercedes EQS, al cărui debut va avea loc în această săptămână, va produce profituri atractive, deşi încă sub nivelul celor generate de modelul S-Class, echipat cu motor cu ardere internă, din cauza costurilor mai ridicate ale componentelor pentru vehiculele electrice, susține CEO-ul Daimler

“Logica rămâne aceeaşi: segmentul de top promite cea mai bună marjă de profit”, a subliniat Kallenius. 

Mercedes a dezvăluit recent detaliile tehnice pentru sedanul electric EQS, care promite o autonomie de până la 770 de kilometri. Noul model propune două opțiuni de baterie și oferă încărcare rapidă la 200 kW.

În versiunea EQS 450+, motorul electric de pe puntea spate dezvoltă 333 de cai putere și 568 Nm. A doua versiune EQS 580 are două motoare electrice (față și spate) care dezvoltă 523 de cai putere și 855 Nm. O versiune de “performanță” va fi anunțată ulterior.  

Via Agerpres

Comentarii (23)

  • inexorabil
    Rezonabile spre…babane.

    Încă o dată precizez, e-decerebraţilor: scopul real şi unic (mai ales că-l mărturisesc senini, cu propria lor guriţă, şi nu o singură dată!) al TUTUROR (e-)producătorilor nu este să culeagă floricele pe câmpii, pentru a-i împleti Gaiei cununi suave şi feerice, ci să-şi umple conturile şi mai ales să le menţină aşa!
    Cât despre “viitorul copiilor noştri” şi, implicit, al lu’ planetă, măsuraţi cu ruleta 3 m în spatele fiecăruia dintre ei şi, unde vă opriţi cu măsurătoarea, să ştiţi că fix acolo îi doare…

    Aşadar, treziţi-vă odată din ridicola voastră fabulaţie “pro-natură”. Aţi înţeles…ACEdikkk, Mafănel şi afinii???
    Păi, nu vă este milă de bietele curci plouate? Ele crapă de râs, nu de alta.
    23 6
  • Julien Soroș
    E cam maronie treaba cu industria auto,mai ales pentru germani si apoi francezi,italieni...Cand vinzi din ce in ce mai scump iar pe fiabilitate faci ceva+ecomarxism desantat,viitorul industriei europene arata sumbru. De ce?Din august apare in Romania Skywell et5 la doar 30 000euro, asta un prim exemplu si inca nu s-a pornit tavalugul asiatic.Uitati-va la ea cum arata,la interior ai apoi uitati-va la un id3,id4 cu tamburi pe spate sau chiar la un Mercedes si la Bmw-ul electric nou cu volanul patrat.30 000e,nu degeaba se lauda Bmw ca au inceput sa ofere si ei instandard mai mult.Ps,vine si Changan CS35 in Europa,1.4 turbo,160 cai,punte independenta spate,paralelograme deformamile fata,de la 15000euro echipat full,Dustere,ai pus-o! Hai,baieti,arborati steagul curcubeu in berna!
    17 12
  • changan cs35 plus,Plus e versiunea noua,cea care seamana leit cu un Tiguan(parerea mea). Vine la 15 000e full echipat,o sa existe si un 1.6 aspirat la 13000e. Atarc pe fata nu numai la Duster dar si la Logan,evident e strict tot parerea mea.
    12 8
  • Skywell este 30.000 euro dupa ce scazi bonusul, daca ti se pare ieftina, baga-te. China va inghite tot, stiu, apoi ce va mai manca, daca termina tot ?
    13 4
  • @dan grec
    Nu le lauda,nu imi cumpar,nu ma intereseaza. Un vw id4 cu tamburi pe spate incepe de la 45000euro(36000 euro daca scazi bonusul) si mai ai si optiuni de bifat,chinezaria vine full si cu o baterie mai mare .Voiam sa subliniez ca e nasoal treaba,e chestie de scurt timp pana se duce si industria auto europeana in cap,stai sa intre galbejitii pe piata.Si vad ca orezarii au inceput sa ofere si garantii babane,citeam ca in Europa,Changan cs35 Plus o sa aiba 5 ani sau 150 000km garatia. Si nu e doar chinezarie,cica si Mazda,Ford si Peugeot au lucrat s-o faca+cutie Aisin.Ciudat ca europenii au ajuns sa-si fure caciula singuri, tampenie sau pur si simplu neputinta.
    12 7
  • Edikkk
    din păcate recent UE a vrut să bată palma cu China pentru un accord economic.

    Nu am înţeles dacă a fost semnat sau nu până la urmă, ştirile sunt contradictorii.

    Eii... oricum .... dacă vă aduceţi aminte de gsmarena.com unde la începuturi existau o tonă de telefoane noi, care erau de toate naţiile.... la începuturi.... nokia, erickson, sony, ceva samsung, htc....

    Anii au trecut şi acum este 99% China cu modele noi.... Samsung ce mai rezistă.... LG a căzut la datorie, Sony vinde doar în Japonia.... Apple în US şi UK.... şi rezistă doar companiile vestice care fac măcar procesorul sau ecranele sau senzorii foto, memorii.

    Şi piaţa auto riscă să devină la fel, dominată de chinezi.

    Numai că un export de 250-500-1000€ de persoană de telefon care mai ajunge ca redevenţe ca bani, înapoi în Vest....

    Maşinile sunt 10.000-15.000- 25.000€ !!!

    Gândiţi-vă cât bănet strânge Apple şi Samsung şi cât o să strângă constructorii auto chinezi ...!!!!

    O să ne cumpere pe toţi şi chiloţii de pe noi, în 100 de ani.
    13 6
  • @inexorabil
    Sa-i ia cineva PC-ul din fata tovarasului ca e dracie capitalista produsa de unii orientati spre profit!

    daca noi suntem "e-decerebraţi" tu esti o mumie securisto-comunista good for nothing!

    vezi ca baietii astia cu tehnologia iti platesc tie pensia ca sa ai bani de pampersi si de internet! Si sunt destui in Romania care fac soft de masini si nu numai! Si sunt pro tehnologie, pro masini electrice si pro natura!

    Nu este cazul sa pui tu etichete uneia dintre cele mai calificate categorii profesionale.

    Ai o problema majora cu cei care-si umplu conturile! Omul din comunism il mai scoti, dar comunismul din om niciodata!

    N-ai vrea sa-ti gasesti o ocupatie prin care sa faci ceva util pentru comunitate si pentru societate?
    ...sa nu mai spurci tinara generatie cu convingerile tale bolnave si puturoase la propriu?

    Bai inexo, ai o viata urata tare!...cred ca e un chin pentru tine ce se intampla in jurul tau!

    Dar si pentru noi e chin cu unii ca tine!
    7 19
  • Cel mai usor este sa-l ignori. Multitudinea de voturi pozitive avand aceeasi sursa ii lasa impresia ca a devenit "cineva" si il fac si mai agresiv si mai vocal.
    6 17
  • ședeți blânzi că nu scăpați nici voi influencerii comunitarianiști de Universal Basic Income.
    16 1
  • Laura Codruța Kövesi
    Suspiciuni rezonabile...
    12 1
  • inexorabil
    Panorama (paronimo-eufemism, desigur) nu renunţă…Jurat până la ultima suflare în “inexofobie”. Păcatul meu “impardonabil” este acela că am stârnit cuibul de viespi de pe AM…
    Cert este că te voi jumuli pană cu pană pe acest site – îţi promit solemn! Trebuie să specific: pe acest site, căci tu, graţie “artei” de a căuta răstălmăcirea indiferent de semnificaţii, ai fi în stare să le “revelezi” cititorilor că te-aş agresa la propriu, pe stradă.

    Măi demon “vestic” sortit pieirii veşnice, atât de orbit eşti, tati, încât nu reuşeşti să faci deosebirea (esenţială!) dintre un obiectiv absolut firesc (recte a obţine profit) şi o râvnă patologică?!

    Mda, te dovedeşti la fel de “liberal” şi “democrat” precum useriştii, care (nu toţi, ce-i drept) sunt surprinşi cu chipul lui Che Guevara sau al Anei Pauker pe tricouri afişate sfidător în public.
    Am mai tratat această problemă: nostim în cazul socialiştilor (emolari din fire!!!) este faptul că ei se agaţă necontenit de laitmotivul care relevă o pură şi eternă…utopie, recte “comunismul”. Apropo, Mafăilă, nici până astăzi nu ţi s-a edificat cum se traduce tărăşenia cu “comunismul” ? “Paradoxal”, noţiunea de proprietate privată avea noimă chiar şi în acele vremuri “roşii”, deoarece controlul definitoriu de stat nu presupunea ca tartorii de la conducere să ţi se vâre la propriu în gospodărie şi, implicit, în rosturile tale intime, cap de cauciuc ce eşti! Din nefericire, socialismul Global, adică de tip milenarist (aflat în plină construcţie), va folosi, fără să pregete, asemenea tactici de violentare EXPLICITĂ a libertăţii, proprietăţii şi intimităţii, în general (acum urmează noaptea minţii) acceptate şi chiar încurajate de…victime (ca să fie complet tabloul axiologico-simptomatologic al totalitarismului).
    Aşadar, pornind de la axioma eminesciană “Egalitatea există doar în matematică”, s-a conturat, fără doar şi poate, şi o burghezie “comunistă” (mai mult sau mai puţin dirijată de maeştrii emolari, care, apropo, au sancţionat drastic “derapajele” naţionaliste precum cel al lui nea Nicu, deşi oricum Marele Experiment “Comunist” lansat la apă din tenebre “illuminate” ar fi fost curmat la momentul “oportun”, cu sau fără marionete în teritoriu), care propovăduia maselor taman preceptele faţă de care ea însăşi simţea oroare!

    Până la urmă, coloşii industriali energofagi tipici socialismului regional experimental au lăsat locul multinaţionalelor tipice socialismului internaţionalist corporatocratic, atuul acestora din urmă nemaifiind CALITATEA, ci…stahanovismul inoculat sclavilor din subordine. Mai ales că eu, unul, beneficiez de ocazia sublimă de a-i vedea pe frontul demonstraţiei zilnice fără tăgadă. Nu contează că unii dintre ei îmi sunt chiar colegi (şi nu ezită să-mi reproşeze “individualismul”, “flegmatismul” şi “lentoarea”).

    În loc de epilog: bă leşinătură de AICI, de pe plaiurile mioritice (şi nicidecum rădăcină din solul Occidentului sau mentor al “democraţiei liberale”), pretează-te la acest gest înţelept: abandonează “epitetiada” ta şablonardă, de care s-a săturat lumea ca de mere acre – comunist, ceauşist, rusofil, putinist ş.a.m.d. Reţine cu titlu de gravitate: nu ne veţi prosti în veci să ne lepădăm de identitatea noastră naţională şi ideologică (autentic de Dreapta). Şi poate ar fi cazul să vă schimbaţi paradigma: de la Open Society la Open-Mouthed (prietenii ştiu de ce :D).
    Hai, spor în continuare la pregătirea profesionistă a mutrei pentru pugilism…inexorabil. Şi nu uita: ne introducem tulumbele, la orice oră din zi şi din noapte, atât în euro-comunitarismul vostru, cât şi în marxismo-colectivismul vostru…Ca replică (musai fermă) la “utilitatea socială” (altă ghioagă propagandistică a preaputernicilor voştri stăpâni din umbră, aidoma “distanţării sociale” – apropo, hei, noi nu concepem din fire să fim utili…de la distanţă) pe care ne-o pretindeţi ca imperiozitate “civică”.

    NOTĂ FĂRĂ DREPT DE APEL. N-aveţi şi nu veţi avea, dragilor, niiiiicioooo tangenţă cu teoria/etosul capitalismului (dimpotrivă, sunteţi “leftişti” după ADN-ul vostru, trădându-vă tot mai des conduita nemijlocită, inechivocă, dar mizaţi prea tare pe naivitatea prostimii…cu alte cuvinte, Antifa, aripa valahă, s-a constituit în mod plenar şi deja îşi arată colţii de fiară!). Nu (vă) mai amăgiţi!!! Este cruntă înşelăciunea voastră…Şi plata cuvenită va veni negreşit!
    13 4
  • inexorabil
    PS. Idiot sadea, oare când te vei lămuri că aceste două atitudini, recte “pro-natură” şi “pro-tehnologie”, înseamnă universuri ostile şi paralele, care nu se întâlnesc nici măcar la infinit?! Păi ori îi imitaţi fidel pe alde Fred, Barney, Wilma şi Betty (şi OBLIGATORIU moralmente în mod perseverent, până pe buza gropii), ori daţi-le-n spanac de eco-comandamente!!! Pe cine dreaq păcăliţi voi?...Mai pe româneşte, voi vreţi şi cu pana în cot, şi cu sufletu-n rai.
    11 4
  • @inexorabil
    Mai inexo, dar din ce organizatie "autentic de dreapta" faci tu parte?
    4 12
  • inexorabil
    Păi, tocmai că a mea “conformaţie” personalistă nu admite adeziunea scrisă/oficială la o organizaţie, oricât m-ar tenta. În fond, cine sau ce m-ar obliga???

    Oricând pot face acest pas, dar numai dacă aş considera necesar. Ca orientare politică, mă declar libertarianist şi sunt “simplu” simpatizant al AfD (nicidecum al PSD, sic!). Iar dacă tot mai puternicul Grup german se va extinde pe continent, atunci voi lua în calcul să mă înscriu şi eu…Altfel, aş fi mizat pe PRM (cu care am tot votat timp de 20 de ani!), dar dispariţia fulgerătoare a autoritarului (atenţie, nu autoritarist!) şi emblematicului său lider m-a descurajat în intenţia mea iniţială şi, recunosc, cam tărăgănată.

    Acum uite aici nişte dovezi imbatabile privind trecutul meu de comunist împuţit:
    - la “revoluţie” aveam 12 ani, deci cu carnet de membru PCR la purtător;
    - la şcoală m-am comportat exemplar, în sensul că tot ce “înregistram” în filmele “rău famate capitaliste” aplicam în clasă; astfel, eram scos în mod regulat în faţa colegilor, ca model de indisciplină, inclusiv pentru “crima” de a-mi lipi o svastică pe braţ;
    - cravata roşie de pionier mi-o uitam cam des acasă (dar mă trimiteau neapărat după ea);
    - cântecele obligatorii închinate cultului personalităţii le tratam într-o doară, astfel că, încă din clasa a II-a, am fost dat afară de la materia “Teorie muzicală”, stând efectiv în curte, la fotbal;
    - la un moment dat, s-a introdus “învăţământul politic pentru pionieri”, dar eu, iarăşi, m-am “afirmat” ca praf şi pulbere, neînţelegând o iotă din limba de lemn tipică tezelor marxist-leniniste – nici ceilalţi, dar măcar că se străduiau;
    - într-o tabără şcolară, toată lumea purta echipamentul adecvat didactic, numai je eram în blugi (aduşi de babacu’ de la polonezii “în tranzit” prin RSR), motiv pentru care mi s-a atras atenţia;
    - mă amuzau pe cinste bancurile despre nea Nicu (servite de golanii de cartier), ba încă le reproduceam şi în alte părţi, nerealizând riscul;
    - la cozile imense la care eram silit să mă aşez în zorii fiecărei zile, oamenii murmurau făţiş împotriva Sistemului, iar azi aşa, mâine aşa…ce părere ţi-ai putea crea, fie şi involuntar sau cu mintea încă necoaptă? – prin urmare, eu, unul, n-am calificat deloc ca surprinzătoare evenimentele din decembrie 1989 şi n-am simţit nicio emoţie în momentele desfăşurării lor;
    - bunicul meu asculta, de regulă, “Vocea Americii”, nesinchisindu-se de nimeni (nu că n-ar fi fost conştient de situaţie), iar eu odată cu el (dormeam în acelaşi pat), încă de la vârsta de patru ani; cu ocazia revoltei muncitoreşti de la Braşov (1987), părinţii mi-au interzis categoric să mai trag cu urechea la undele “clandestine”, speriaţi de spectrul Securităţii…

    Acum judecaţi şi domniile voastre: ce s-ar fi ales de/din mine, dacă n-ar fi intervenit borna ’89 (sau dacă “schimbarea” ar fi survenit mulţi ani mai târziu) ? În mod logic, pertinent, dar şi “tragic” : un “element descompus şi duşmănos la adresa societăţii socialiste multilateral dezvoltate”. Cel mai probabil: un “declasat” vrednic de expediat în enclava West-Berlin (cu tot cu ambalaj), după care oricum tânjeam, fiindcă îl “vedeam” mereu acolo, în “Atlas geografic şcolar”, la legenda “1” din dreptul Berlinului, “capitala RDG”, fiind atras întotdeauna de enigme (de orice fel), cu atât mai îndârjit cu cât ele par de neelucidat sau zăvorâte…

    Dar, mă rog, dacă tună şi fulgeră Mafănel că eu sunt (nu oricum, ci putred de) “roşu”, atunci să-i dăm dreptate. Ştie el mai bine, (de) la faţa locului.

    PS. Sper să te laşi păgubaş – măcar în această privinţă. De restul, da, ne ocupăm ca de obicei :D
    14 3
  • inexorabil
    Mai suportaţi-mă, rogu-vă, un pic în acest sector.

    Cică, dacă un boxer este în corzi, să nu-i aplici lovitura de graţie.
    Totuşi, în cazul…mafioţilor, voi ignora această regulă.

    Ceauşescu, în anul prăbuşirii sale…anticipate: “Un mic grup de bogaţi din ţările dezvoltate (n.m. : ghici, ciupercă, EMOL, ce-i?) acumulează anual zeci şi zeci de miliarde de dolari din ţările în curs de dezvoltare” – fără îndoială, prin muncă 100 % onestă, meritocratică şi trudnică zi de zi, doar că şansele lor sunt niţeluş “mai egale” (apud Orwell) decât ale prostimii planetare.
    Cu un an înainte, în recent pomenitul WB, locuitorii nu s-au mulţumit să incrimineze strict verbal această stare de lucruri, ci au ieşit la proteste pe stradă.
    Ce constatăm, în mod incontestabil? Că şi unii din Est, şi unii din Vest au ajuns la aceeaşi concluzie! Dar Propaganda emolară se tot speteşte, de la terminarea WW2 încoace, să convingă Globul în ansamblul lui că s-a căscat o prăpastie “insurmontabilă” (d.p.d.v. ideologic şi, “implicit”, din celelalte: politic, economic, social, cultural, chiar şi religios) între două părţi de lume, de parcă oamenii n-ar fi alcătuiţi cu toţii din aceleaşi elemente chimice (axiomatic, ca temperament, aptitudini şi caracter, ei diferă de la individ la individ, nu de la naţiune la naţiune şi cu atât mai puţin de la Federaţie la Federaţie sau de la Uniune la Uniune, sic!).
    Aspectul cel mai reprobabil se referă însă la decizia Castei atot-hegemonice de a-şi aroga, împotriva firii, ditamai calitatea de…Occident. Cum asta? Nesocotind taman evidenţele istorice! Care spun, în mod zdrobitor, că, încă de la înfiinţarea infamei lor societăţi pe baze oculte, Illuminati au fost prigoniţi taman de structurile politice legitime ale Occidentului, pentru un motiv cât se poate de temeinic: conspiraţie de tip anarhic! Sfântul Imperiu Roman de Naţiune Germană s-a repezit primul asupra lor…
    Într-un final însă, după mai multe decenii, s-a produs o inversare a puterilor (politicienii nu realizau cu cine aveau de-a face, recte cu protejaţii însuşi potrivnicului din tenebre!), astfel că prigonitorii de altădată ai Castei au devenit…slugile ei. De ce? Fiindcă – magnum argumentum – mormanele de bani (reclamate şi de nea Nicu, şi de vest-berlinezi) strânse cu înverşunare de aceste “rozătoare” fotofobe (faţă de lumina…Adevărului) au putut rearanja chiar lesne întreaga configuraţia existenţială a Terrei. Colac peste pupăză, în acest Mileniu al Nimicului, hatârul s-a transformat în patimă, astfel că EMOL vrea TOTUL la discreţia ei, nu doar punctele fundamentale şi mijloacele strategice. Dacă va şi izbuti, numai…Atotputernicul ştie. Se pare, totuşi, că nu. Sau doar pentru o iluzie fumegândă de timp (evident, îngăduită de Sus). Ceea ce nu înseamnă însă că se recomandă diminuarea vigilenţei pentru “dujmanii” Fiarei.

    Punct şi de la capăt.
    10 2
  • Edikkk
    Uitaţi-vă şi voi

    https://youtu.be/tHGR4Trov4E

    Tchi-na
    8 1
  • @inexorabil
    Toate miscarile de extremă dreaptă din Europa servesc intereselor Rusiei si au scopul de a slabi UE. La fel si AFD-ul din Germania. Și brexitul tot motiv de bucurie la ruși a fost.
    Asta pe lângă faptul că e semn de barbarie ca in 2021 să ai astfel de convingeri de extremă dreaptă, știind crimele și ororile la care s-a ajuns in trecut de astfel de convingeri!

    Discursul tău seamăna izbitor cu cel de pe https://m.ro.sputnik.md/

    Vezi ce se intampla in Ucraina?
    La est de noi este o sărăcie lucie si razboi sau conflicte inghetate...dă o fugă in Georgia si vezi ce mișto e!

    Unde ziceai că lucrezi? Cu ce te ocupi?
    Ce interese promovezi tu pe aici?
    7 6
  • @Edikkk
    Da mai, va urma o invazie. La fel ca la tenisi. Daca te duci acum la balci e plin, toate fomele, toate culorile. Insa ce sa vezi! Snobii astia de romani tot Adidas cauta!
    3 8
  • inexorabil
    Măi Mafioso, în pofida unor “axiome” cu care jonglează literatura “de specialitate” (şi deja ştim ce rapandule – başca gras “furajate” pe şest, pentru că nu se poate altfel – pot fi unii “istorici”, “filosofi” sau “analişti”), sintagma “extrema dreaptă” este perpetuu improprie! Ca să nu spun: absurdă! Fiindcă, în mod incontestabil, ceea ce a lăsat Creatorul ca lege a firii (de pildă, să-ţi iubeşti credinţa strămoşească, ţara/limba de baştină) nu se cade a fi calificat drept fanatism/extremism/populism! Numai în mintea instinctiv deformantă a mentorilor şi adepţilor “democraţiei liberale” (şi numai dacă aud de expresia “Societatea Deschisă” mi se întoarce instantaneu stomacul pe dos, deoarece aceasta, ca orice entitate de Stânga care se respectă, răspândeşte minciuna sfruntată că venerează şi apără drepturile şi libertăţile fundamentale, când, de fapt, vrea să le elimine, iar pe oricine le revendică să-l arunce după gratii) se nasc asemenea iluzii.
    În schimb, sintagma “extrema stângă” are noimă!!! Acţiunile facţiunii Antifa grăiesc de la sine…

    Europeiştii (“leftişti” pursânge, desigur) se confruntă cu o obsesie maladivă legată de Rusia! Este însă cultivată în firea lor tendinţa de a indica şi nominaliza (independent de adevăr) o “sursă a răului pe pământ” (neapărat la singular!), una cică “incomparabil de nocivă” (nu se sfiesc să precizeze: în termeni istorici), care le creează cumplita impresie că le-ar justifica ostilitatea jurată faţă de “dujmani”. De obicei, aceasta coincide cu “fascismul” (care a jucat rol de piatră de temelie a ridicării Zidului Berlinului). După toate probabilităţile, părintele “conspiraţiei ruse” (următorul nivel al “persuasiunii” pentru sforarii rafinaţi, troglodiţii din Antifa marşăluind în continuare cu “antifascismul”, că doar de la acest cuvânt li se trage numele) se identifică sub pielea lui…Deep State (cel care a preluat controlul politic în SUA, în frunte cu moş Bideu), dar cu certitudine tot tartorii Şcolii de la Frankfurt se află la originea acestei enormităţi propagandistice…Apropo, aceste specimene emolare de prim rang (evident, cu identităţi personale straşnic camuflate) au la degetul mic cele mai importante structuri politice din lume şi nu de ieri, de azi: Departamentul de Stat al SUA şi Comisia Europeană. Ar fi o “suspiciune rezonabilă” că aceste două cuţite au răpus Ursul (vest)berlinez pentru păcate…antiglobaliste. Cu cel moscovit însă, problema nu mai este la fel de abordabilă, mai ales că fratele berlinez n-a murit pe bune, ba încă bucurându-se de căldura bârlogului răsăritean via Nord Stream :)

    Cât despre împiedicarea prioritară şi sistematică de către Rusia a aderării Ucrainei la NATO (de UERSS nu se sinchiseşte tătuca Ivan), mi se pare un gest politic fără cusur! La urma urmei, te-ai uitat pe hartă, Mafăilă? Punctul cel mai nordic al graniţei Ucrainei cu Rusia pare cel mai aproape de Moscova, la 500 km şi ceva. Odată admisă Ucraina în marele organism militar, americanii ar profita imediat, invocând toate drepturile posibile – concret, şi-ar putea instala rampele mobile de lansare a rachetele balistice (chiar dacă acum nu există decât scuturi antirachetă în Europa) ORIUNDE pe teritoriul noului stat-membru, implicit şi în punctul precizat mai sus (sanchi, oficial ar face-o NATO, dar până şi sugarii înţeleg că SUA reprezintă “soarele” în acest “sistem planetar”). Sigur că şi statele baltice fac parte din NATO, dar nu-s aceeaşi mâncare de peşte, Ucraina însemnând o forţă militară în sine şi, deci, un aliat de nădejde pentru Pentagon.
    Acum, scuză-mă, dar este la mintea cocoşului că eu, Moscova, nu pot să permit în veci realizarea unui asemenea obiectiv (pe care îl consider o ameninţare veritabilă şi directă la adresa siguranţei naţionale ruse, ba chiar o catastrofă pentru soarta poporului meu) şi mai ales nu la o distanţă atât de mică de mine! Prin urmare logică, firească, Ucraina trebuie (men)ţinută (se subînţelege: la infinit) în stare de neutralitate militară (fără a-i afecta în vreun fel suveranitatea) şi deposedată de Crimeea rusească, indiferent de costurile aferente logisticii şi indiferent ce (fel de) conducători se vor succeda pe la Kremlin (oricum, se adună, treptat, nori negri pe cerul păcii mondiale, astăzi cele două Superputeri numindu-se una pe alta, în mod făţiş, “adversari”, iar nu “parteneri”, precum obişnuiau după încheierea Războiului Rece, inconştientul de Bideu turnând dinadins gaz pe foc, astfel distrugând toate efectele benefice ale eforturilor de pace depuse de precedesorul său de la Casa Albă). Subiectul nu comportă alte discuţii, aşa că se impune exhaustivitatea.
    Şi să nu fiu acuzat de rusofilie într-o chestiune strict obiectivă, dar şi de bun simţ!

    Ce-i cu acest chestionar al tău pe teme profesionale? Cumva a revenit în actualitate (pe agenda capilor socialismului internaţionalist corporatocratic) conceptul de “origine sănătoasă” ? Se vrea reeditarea şi revigorarea “luptei de clasă” ? Sincer, imaginez de ani de zile scheme, metode şi îndeosebi subterfugii de a “fugi de muncă” (asiduă, care să te stoarcă precum o lămâie, ceea ce deja le este caracteristic fabricilor şi uzinelor socialiste de rit nou, “democratic”, “orientat către Vest”), ca să mă scăld apoi în bani publici (poate mă pricopsesc şi eu cu vreo “pensie specială”). Asta e! Mă tentează să mă transform şi eu într-un “vampir care suge sângele (e-)poporului” (nu doar într-un “dujman” al lui). Este imperios să-ţi cer ţie acordul? :)

    PS. Măcar consolează-te cu faptul că nu mă voi înscrie never ever în “partidul penalilor” (deşi mi se pare că este mai degrabă al proştilor, cu precădere al proştilor de plastilină numai bună de modelat de către băieţii dăştăpţi – şi cu nelipsiţii ochi albaştri).
    6 1
  • @13.04.2021/23:26

    lasa-l drakului in pace pe debil, daca ii arunci un os te tine in elucrubatii infinite zile intregi. Il starnesti si ajunge sa-si promoveze debilitatile oferindu-si cu fiecare ocazie o platforma de a se face auzit.

    daca ar fi cineva in real-life asa cum are pretentia de a fi, n-ar avea timp sa insire romane fluviu pe un site auto.
    0 6
  • Psihopatu'
    Aoleu, muică!!!...tu chiar ești trilulilu!
    1 6
  • inexorabil
    Băi porcărie ambulantă (pe două picioare), tot aici eşti?! Ţi-am indicat de atâtea ori calea către clasele primare, nefericitule!
    “Debil” nu se foloseşte niciodată singur, dacă vrei să reiasă sensul pe care îl sugerezi tu. Iar de “elucrubaţii” cu siguranţă n-a auzit încă nimeni (nu, nu ţi s-au încurcat degetele pe tastatură – pur şi simplu nu ştii; eşti doar un “urechist”).

    PE TEXT: ce anume din ceea ce am scris reprezintă o elucubraţie? Că oricum habar n-ai că se “traduce” drept absurditate! Rămâne să şi demonstrezi, fără tăgadă, ce şi de ce ar fi absurd.

    În ziua de astăzi, nu mai răzbeşte, tati, arsenalul psihologic standard de discreditare a “dujmanului”, atât de uzat de securişti, în toate epocile!

    Pe acest site, te voi deşira ca pe un fular prost. Ţine minte!
    7 0
  • inexorabil
    Nu te-ai învăţat minte cu ocazia păţaniei “NSU = Audi”. Ai crezut că, dacă te vei “reinventa” (din vianu în fănel), lumea va uita ce “subţire” eşti sub scufie. Însă uleiul iese întotdeauna la suprafaţa apei…
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru