Șeful de design al DS Automobiles: "Să ai un interior plin de display-uri este puțin cam stupid"

de Alexandru Monenciu
Marti, 28.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit șefului de design al DS Automobiles, să ai un interior plin de display-uri "este puțin cam stupid". Acesta vrea să le elimine din habitaclul viitoarelor modele.

În urmă cu câteva ore, francezii de la DS Automobiles au publicat primele imagini și informații despre cel mai nou model al lor. Este vorba despre DS 7 facelift care, printre altele, a pierdut denumirea de "Crossback".

Totodată, lista cu noutăți include și un display de 12 inch pentru sistemul multimedia, oferit în standard. Acesta vine în compania unui alt ecran de 12 inch, de această dată utilizat de instrumentarul digital de bord.

Cu toate acestea, șeful de design al producătorului de mașini premium nu este deloc un fan al display-urilor.

"Problema cu aceste ecrane este că atunci când sunt oprite rămâi cu o suprafață neagră plină de amprente. Nu este deloc "luxos"," a declarat Thierry Metroz.

În același timp, Metroz recunoaște că acesta este trend-ul actual în industria auto, dar este de părere că "este puțin cam stupid."

Șeful de design al DS Automobiles vrea interioare cât mai luxoase pentru viitoarele modele, unele din care să lipsească ecranele.

Recunoaște, însă, că este o provocare destul de mare să-i oferi utilizatorului atât de multă informație fără un display.

via Autocar

Comentarii (4)

  • Ce gluma buna! O sa le elimine cum? Pune un ecran de 5"? Domnu designer n a zis nimeni sa le elimini de tot dar majoritatea oamenilor isi doresc ergonomia inapoi. Ne dorim si ecrane dar si cateva butoane sa dau ventilatoru si boxele mai incet fara sa stau sa scormon prin meniuri alambicate. Atata tot! Cum au facut faimosii designeri de la VW zone tactile neiluminate noaptea :)))
    5 1
  • De acord, unul si bun… cockpit-ul este pentru condus si acces rapid la anumite funcții, ceea ce nu este cazul in multe situații când totul este pe ecrane.
    Rămâne la latitudinea fiecăruia sa aleagă atâta timp cât este de unde. Eu personal aleg varianta mai “conservatoare”, am 4K si PS acasă în masina nevoile sunt cam aceleași de mulți ani, iar pentru sistemele de asistenta ecranele nu fac decât sa distragă atenția. Bravo Dl.-ui respectiv.
    5 0
  • inexorabil
    Nu pot să reacţionez decât în maniera următoare: un incomensurabil BRAVO!

    Iată că (dulce surpriză!) tot mai multe voci critice se fac auzite, taman din branşă…Păi este scris în legea firii că omenirea nu va înghiţi ca pelicanul orice “progres” râgâit de Sistem.
    5 0
  • Seriff
    Pai asa e, cel putin la clima ar trebui ca toate masinile sa aibe butoane fizice si oricum display-ul sa fie mai mic, nu cat un televizor.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru