Șeful Fiat-Chrysler este în continuare indecis: “Nu cred că fuziunea cu Great Wall ne va ajuta să reducem costurile”

de Petre Barac
Marti, 10.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șeful grupului Fiat-Chrysler, Sergio Marchionne, crede că o posibilă fuziune cu chinezii de la Great Wall nu ar rezolva problema consolidării companiei și a reducerii costurilor.

Grupul Fiat-Chrysler (FCA) și-a prezentat de curând strategia pe următorii 5 ani, urmând să renunțe la branduri precum Magneti Marelli, dar șeful companiei încă nu a adoptat o poziție clară cu privire la viitorul imediat. Ne referim aici la posibila fuziune cu Hyundai sau cu chinezii de la Great Wall.

“Nu sunt sigur că o fuziune cu Great Wall este răspunsul la consolidarea companiei și reducerea costurilor noastre. Sunt chestiuni sensibile care nu au fost puse la punct cum trebuie”, a spus Sergio Marchionne.

În luna august, Great Wall anunțase că este interesată să cumpere o parte din grupul Fiat-Chrysler, în special marca Jeep, cu scopul să devină cel mai mare producător de SUV-uri din lume. Discuțiile au intrat în impas după ce chinezii au transmis ulterior că “există incertitudini majore” în privința unei eventuale achiziții.

Marchionne a spus în trecut că vrea să găsească un partener sau cumpărător pentru Fiat-Chrysler, pe măsură ce costurile cresc.

Însă, tot el a zis că un parteneriat cu Great Wall este dificil întrucât cele două companii nu se suprapun în ceea ce privește piețele de activitate și produsele oferite.

Via Autonews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru