Șeful Ford: “Ne gândim să avem producție proprie de baterii pentru mașini electrice”

de Paul Cosma
Marti, 17.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford se gândește să aibă producție proprie de baterii în condițiile unei creșteri a vânzărilor de mașini electrice la nivel global, potrivit declarațiilor făcute de CEO-ul Jim Farley.

Ford are un nou CEO de la data de 1 octombrie 2020, după ce Jim Hackett a decis să se retragă din companie, iar postul său a fost preluat de Jim Farley, directorul de operațiuni.

Spre deosebire de predecesorul său, care nu își dorea ca Ford să aibă o producție proprie de baterii pentru mașini electrice, Farley spune că acest lucru este o necesitate pentru constructorul american în contextul creșterii vânzărilor de mașini electrice la nivel global.

“Ne gândim să avem producție proprie de baterii. Este un lucru firesc atunci când crește volumul vânzărilor de mașini electrice,” a declarat șeful Ford.

Dacă proiectul se va concretiza, Ford se va alătura listei de producători auto care investesc deja în propria producție de baterii, astfel încât aceștia să-și reducă dependența de furnizorii asiatici.

Via Reuters

Comentarii (1)

  • Edikkk
    Mda, şi eu mă gândeam aseară dacă să mănânc salata boeuf

    Faptele să vorbească măi Ford
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru