Șeful VW: “Tranziția către mașinile electrice nu va afecta marjele de profit”

de Paul Cosma
Luni, 14.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen nu crede că tranziția către producția mașinilor electrice va afecta marjele de profit ale grupului, după cum a declarat CEO-ul Herbert Diess. “Avantajul nostru este că avem aceeași platformă și aceleași baterii pentru vehiculele noastre electrice,” a spus Diess.

Grupul VW este încrezător că trecerea la un model de business bazat pe vehicule 100% electrice se va face în condiții optime, iar indicatorii financiari nu vor avea de suferit.

“Nu ne așteptăm la o deteriorare a marjelor de profit. Avantajul nostru este că avem aceeași platformă și acealeași baterii pentru vehiculele noastre electrice, a declarat CEO-ul VW, Herbert Diess.

Potrivit șefului VW, grupul se așteaptă la vânzări de 20.000 de unități pentru Audi e-tron în 2019, în timp ce producția lui Porsche Taycan pentru primul an a fost deja vândută în totalitate.

În plus, Diess spune că cererea pentru VW ID.3 acoperă producția planificată până la jumătatea anului viitor.

Via Reuters

Comentarii (3)

  • Rudolf D.
    Dar cine a crezut vreodata contrariul?!
    7 7
  • Edikkk
    Acelaşi lucru îl anunţase şi Renault... dacă controlezi preţurile (platforma şi bateriile) deja eşti profitabil şi cu maşinile electrice.
    6 2
  • ACE - Craiova
    Ar fi excelent daca VW ar vrea sa scoata, in curand pe piata si un model un Beetle BEV cu autonomie de minim 300 km - super pentru o masina de oras.....
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru