Skoda a început producția SUV-ului electric Enyaq iV: până la 350 de unități pe zi vor ieși de pe linia de asamblare

de Daniel Popescu
Miercuri, 25.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a început miercuri producția SUV-ului electric Enyaq iV la uzina de la Mlada Boleslav. Capacitatea maximă va fi de 350 de unități pe zi, în contextul în care modelul se produce pe aceeași linie de asamblare cu Octavia și Karoq.

Skoda a publicat la începutul lunii septembrie primele imagini și informații tehnice despre SUV-ul Enyaq iV, primul model al Grupului Volkswagen dezvoltat pe noua platforma MEB.

La aproape trei luni distanță, constructorul ceh a anunțat oficial startul producției pentru Enyaq iV la uzina de la Mlada Boleslav. Pe viitor, Skoda va fi capabilă să producă până la 350 de unități Enyaq iV pe zi.

Interesant este că Enyaq iV este produs pe aceeași linie de fabricație ca și modelele Octavia și Karoq, în ciuda faptului că acestea sunt realizate pe platforma MQB. Practic, uzina de la Mlada Boleslav are prima linie de producție din cadrul Grupului Volkswagen unde pot fi produse simultan vehicule dezvoltate pe platformele MQB și MEB.

Skoda a investit 32 de milioane de euro pentru a adapta linia de producție pentru Enyaq iV. Banii au fost folosiți inclusiv pentru vehiculele de transport din interiorul uzinei, în special pentru bateriile Li-Ion.

De asemenea, cehii menționează și introducerea unor măsuri de siguranță suplimentare prin instalarea de camere video termice în zona în care sunt gestionate bateriile. Astfel, în cazul în care camerele detectează o deviație de la temperatura standard, acestea declanșează o alarmă, pentru a evita producerea unui incediu.

Enyaq iV este disponibil în cinci versiuni de motorizare cu până la 306 cai putere, iar în funcție de variantă autonomia este de până la 510 de kilometri.

Via Skoda

Comentarii (4)

  • Necunoscutele acestui, n Romania:
    1) care este pretul modelului de lansare?
    2) cand va fi disponibil pentru un test drive in reprezentantele Skoda?
    10 2
  • Grila aia
    zici că te sfârtecă...
    brrrr....
    se spune că frumusețea e în ochiul privitorului, însă eu unul nu văd nimic care să-mi placă.
    o avea alte talente, nu zic nu
    8 8
  • S-au miscat bine cei de le Skoda. Asteptam primele teste.
    9 2
  • Il puteti vedea pe viu la Mall-ul din Bucuresti Baneasa.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru